Manganın son bölümünde gördüğümüz kişi eğer gerçekten Oden ise kılıçları ne olacak sorusu yüzünden aklıma bir şey takıldı. Biraz alakasız ve bu konunun yeri burası mı bilmiyorum.
Oden, iki kılıcından biri olan Enma'yı biricik kızı Hiyori'ye, diğeri olan Ame no Habakiri'yi ise o kadar da biricik olmayan oğlu Momonosuke'ye bıraktı.
Hem Japonya'da hem de Wano özelinde One Piece'de ataerkil bir toplum yapısı olduğu bilinen bir şey hatta muhtemelen Wano vatandaşı olan Zoro'nun ustası kadınların kılıç ustası olamayacağını söyledi. Şimdi bu iki kılıç da 21 muhteşem kılıç diye anılan kılıçlardan ve bu iki kılıç da birbirlerine denk güçte ama iki kılıçtan biri olan ama Ame no Habakiri hakkında pek bir şey bilmesek de Enma kullanıcısından yüksek miktarda haki emen bir kılıç.
Cinsiyetçi değilim ve kadının ikinci plana atılıp, kadınlığının erkek tarafından tanımlanmasına da karşıyım fakat Enma daha dehşet bir kılıç olarak tanıtıldı ve Momonosuke de One Piece evreninde yüksek potansiyel vadeden bir süperstar adayı bu yüzden her ne kadar Oden Reis özgürlükçü ve geleneksellik karşıtı bir abimiz olsa da Enma'yı Momonosuke'ye, Abe no Habakiri'yi de Hiyori'ye bırakmasını beklerdim.
Açıkçası Oden pek de düşünerek hareketi eden, plan kuran biri değil ama acaba Oda, iki kılıç var ee iki de çocuk var. Birini birine, diğerini diğerine veririm mi dedirtti Oden'e yoksa bir plan dahilinde mi pay etti kılıçları. Yoksa Enma tasarlanırken doğrudan Zoro için tasarlandı da bu yüzden mi hikaye böyle kurgulandı. Eğer Zoro için tasarlandıysa kurguyu beğendim ama diğer türlü saçma geliyor.
Bu arada Oden sevdiğim yönleri sevmediğim yönlerinden fazla olan bir karakter.