Bu acele etmiş halimEvlen, iyidir evlilik. Hayırlı işlerinizde acele ediniz.

Bu acele etmiş halimEvlen, iyidir evlilik. Hayırlı işlerinizde acele ediniz.
25'ten sonrası sarmadı. O yaşa gelen isekai evreni bakınsın derimHADİ BAKALIM
Bazı yörelerde bu sıkıntı var da Antalya'da pek duymamıştım. Gerçi pek Antalyalı arkadaşım yok belki ondandır.Bu acele etmiş halimİş hayırlı mı değil mi ciddiye bindiğinde göreceğiz. Yurt dışı işi olursa, her şey netleşecek. Ailesiyle aram pek iyi değil şu aralar saçma sapan istekleri var. Kızda arada kalıyor, yazık
![]()
Evlenecek arkadaşım nişandan önce ev kredisi çekti beraber ödeyeceklerdi .Bazı yörelerde bu sıkıntı var da Antalya'da pek duymamıştım. Gerçi pek Antalyalı arkadaşım yok belki ondandır.Doğu böglesinde anlamsız talepler oluyor özellikle. Mesai arkadaşım var, inşaat mühendisi. Vanlı kendisi. Biraz beyaz Kürt olduğu için memleketindeki adetlere uzak. İstemede kahve tepsisine Iphone'un son çıkan telefonunu koymadığı için eleştirmişler mesela.
Bir de yine bana en saçma gelen şeyleri onda gördüm. Orada nişan kına niyetine düğün yapıldı, burada da bir düğün daha yapıldı. Kıza takılanlar kızın ailesine burada düğüne takılanlar bu arkadaşın ailesine gidecekmiş. Düğünde takılan takılar, yeni evlenen çifte bir sermaye olsun diye takılmıyor mu? İşlerini kursunlar, arabalarını alsınlar diye falan. Bir tek bana mı saçma geliyor bu adetler? Şimdi sen istek deyince benim kafam oraya gitti.
Ama benim gözlemim, kızın niyeti ve talepleri önemli. Kız tarafı o kadar çok şeyde bu çocuğu darladılar ama kız ikinci el oturma takımı olsun dedi, hatta bir odaya takım almayalım minder serer otururuz dedi. O yüzden çok eli rahatladı çocuğun.
Kadın haklıymış, ya hamile kalırsa ne olacak? Sağlam kazığa bağlamalıydı ayağını... Ama ayrı konu tabi bu.Evlenecek arkadaşım nişandan önce ev kredisi çekti beraber ödeyeceklerdi .
İlk ev taksidi geldi nişandan sonra. Arkadaşım ödeme yaklaştı falan filan demiş. Kız demiş bende 3 bin tl var suan. (Bundan 1 sene önce en az 250 bin tl değerinde altını olduğunu biliyor o zamanın değeri) Nişan takılarını bozdurunca nişan takıları parasını veririm demiş.
Bunun üzerine kavga falan etmişler işte en son kızın annesi demiş ki “kadın parasıyla işe kalkısılmaz”
Sonra kız da benzer olarak sen bana göre mi kredi çekiyorsun ya hamile kalırsam çalışamazsam nolcak falan demiş. ( daha önceden krediyi beraber öderiz diyordu )
Şimdi arkadaşım ev kredisiyle bas basa kaldı. Maaşından fazla kredi ödemesi var.
EDIT : dök içini rahatla falan sandım pardon sende bu konuya nereden girdin üstat yakonu dışı oldu.