Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Kılıç "Ustalığı" Karmaşası

Seride Kılıç Ustalarının Yeri Nedir/Ne Kadar Önemlidir?

• Kullanılan toplam oy
    95
Zoro dövüşerek mi günümüzdeki seviyesine geldi yoksa antrenmanla mı :D Zoro'nun ömrünün ne kadarını dövüş ne kadarını antrenman almıştır sence :T ben sadece bu varsayımın hakkında konuşuyorum hee, gerisiyle ilgilenmiyorum :D
Antreman da var işin içinde. Ama gerçek gelişim dövüş içinde olur.

Slash Atma - Braham ve Ohm'a karşı dövüşürken gelişti.
Çeliği kesme ve haki uyandırma - Mr1'e karşı dövüşürken
Ashura - Kaku'ya karşı dövüşürken

Serideki en önemli üç güç unsurları fiziksel güç - haki - meyve gücü. Bunların dışındaki hiçbir güç unsuru bu listeye alınacak kadar önemli değil. Olsa ne olmasa ne. O yüzden kılıç ustalarını tartışırken serideki yerlerinden çok hangi karakter bu tanıma giriyor hangisi girmiyor onu konuşmak lazım bence. Bu çok önemli çünkü Shanks'ın Roger'ın kılıç ustası olarak geçeceği bir evrende Mihawk'ın unvanını ipleyen adam bulamazsın. En iyi derken en şekilli kılıç sallayan demek istedim estetik kaygılarım var benim tarzı bir açıklama yapıp sıvama sanatına yeni bir boyut getirmeyecekse Oda, bence kılıç ustalarını ve kılıç kullanarak dövüşen karakterleri kesin bir şekilde ayıracaktır. Sonuç itibariyle bu karakterlerin ulaşabilecekleri en üst noktayı belirleyen şey hakileriyle harmanlayabildikleri fiziksel nitelikleri olacak bence farklı bir güç unsuru olarak ayırmaya bile gerek yok kılıçla yiyişen karakterleri.

Eline kılıç alan değil kılıcı iyi kullanandır kılıç ustası bu kadar basit. Aksi halde denizciler çoğu kılıç ustası olurdu.

Aslında basit olarak kılıcı sadece öldürmek için kullanmayan herkese kılıç ustası da diyebiliriz.

Teach beyazsakalı öldürürken öldürmek için ateş etti.Yine Law mermi yerken o şekilde yedi.Bu silahları kullananlar Yasopp gibi silahşör değildi.Öldürme aracı olarak kullandılar.

Kılıcın da bu açıdan farkı olduğunu sanmıyorum.

Mesela Mom bir Elbaf tekniği yaptı.Bu eğer kılıca bağımlıysa kılıç ustası olma ihtimali var.Yok sadece öldürmek için araç olarak görüyorsa değildir gibi.Gerçi Kaido ile çarpışırlarken kılıç ustası gibi kılıca abandı ama işte bu tarz şeyler belli eder diye düşünüyorum.

Shanks örneğin %100 kılıç ustası.Düello atması dışında adam beyazsakala bile kılıcıyla gözdağı veriyordu.Teach gibi enerjisi tükenince silaha sarılmaktan çok farklı bir hareket bu.

Kendisini kılıç ustası olarak adlandıran herkes kılıç ustasıdır. Zoro'nun söylediği şey bu ve bu işin kabaca tarifi budur.

Bana göre dövüşlerinde ağırlıklı olarak kılıç kullanan biri kılıç ustasıdır. Bunun Law gibi 1-2 istisnası vardır belki o kadar.

Shanks kılıç ustası değilse, Oda ne yazdığını-çizdiğini gözden geçirsin. Anlatmak istediği şey ile, anlattığı şey farklı demektir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık