Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Kılıç "Ustalığı" Karmaşası

Seride Kılıç Ustalarının Yeri Nedir/Ne Kadar Önemlidir?

• Kullanılan toplam oy
    95
konu amacından sapıp sadece ama sadece mihawk etrafında şekillenmeye başlayacak gibi duruyor. şimdiden iyi tartışmalar :)

Konuyu baltalamaya çalışıp sadece Mihawk üzerinden değerlendirme yapanların banlanmasını istiyorum. Hep aynı terane Mihawk'tan başka bir şey tartışamayacak mıyız paslı kılıç konularında?

Vista vs Mihawk manga da saniyeler sürüyor. Birbirlerini öldürmek için saldırmıyorlar zaten adamlar muhabbet ediyor. Gel gelelim bu olayı konuşacaksak eğer şöyle şeyler de var;

Marco ve Vista aynı anda Saka'ya saldırıyorlar ve adam sinek ısırmış gibi davranıyor. Bu arada Marco=Vista mı acaba? Şaka bir yana. İkisine de çöp mü diyeceğiz şimdi? Çünkü normal değil böyle bir şeyin olması yanlış mıyım? :D

Bir de burada Croco'nun saldırısı var, Saka'yı daha çok tökezletiyor resmen. O zaman Croco=Marco+Vista mı? :D

Ne saniyesi yahu :( Adamlar çarpışıyor bildiğin. Araya tonla sayfa giriyor ve sonra Mihawk bu işi başka zaman bitirelim falan diyor. Vista da ikimizin de hayrına olur diyor.
Şu konuşmayı ne amiralle ne de imparatorla yapabilir Vista :/

Konuya pek girmek istemedim, tam olarak istediğim şeyler tartışılmamış çünkü.

Ancak ikinci seçeneğe oy vermeyi Oden'den sonra gereksiz buluyorum. Oden'e kadar anlayabilirdim, tartışmalı bir mevzu. Ama Akainu'nun Wano'ya tavrı(ki bu saçma bence) ve Oden karakterinden sonra ikinci seçenek anlamsız geliyor bana.

Ne saniyesi yahu :( Adamlar çarpışıyor bildiğin. Araya tonla sayfa giriyor ve sonra Mihawk bu işi başka zaman bitirelim falan diyor. Vista da ikimizin de hayrına olur diyor.
Şu konuşmayı ne amiralle ne de imparatorla yapabilir Vista :/
Tonla sayfa falan yok. En fazla bir dakika sürmüştür. Dediğim gibi schiler umursamıyor. Umursamadıkları da açıkça belli ediliyor zaten. Konuşma da bunun göstergesi ilk kılıç çarpıştığı anda başlıyor zaten muhabbetleri. Direk dövüşe dalıpta, en sonunda konuşmuyorlar yani. Ortada Big Mom gibi bir örnek varken, bunlara takılmamak lazım bence.

Mihawk/Vista/Düello şeytan üçgeninin açıklaması 1000 defa açıklandı. Bundan sonrası için söylenecek söz şudur;

Cahilliğin ötesi art niyettir.

Kaido ve Big momı saymassak.
1.Meyve gücü. goro goro magu magu gibi meyveler.
2.Haki fiziksel güç veya kılıç ustası.Kararsızım.
3.cp9 teknikleri.

Konuya pek girmek istemedim, tam olarak istediğim şeyler tartışılmamış çünkü.

Ancak ikinci seçeneğe oy vermeyi Oden'den sonra gereksiz buluyorum. Oden'e kadar anlayabilirdim, tartışmalı bir mevzu. Ama Akainu'nun Wano'ya tavrı(ki bu saçma bence) ve Oden karakterinden sonra ikinci seçenek anlamsız geliyor bana.
İstediğin gibi olması için ilkin vagabond okunması,2.olarak da mangaka nın malzeme vermesi lazım.2 side yok maalesef.Adam daha meyveleri açıklamadı kaldı slash falan açıklayacak güç sıralaması koyacak kılıç ustası-samuray falan ayıracak ölme eşşeğim ölme derler.OP de kılıç savaş aleti işte.Mihovk-zoro-fuji hariç kimi tartışalım ne oldukları belli değil :D

İstediğin gibi olması için ilkin vagabond okunması,2.olarak da mangaka nın malzeme vermesi lazım.2 side yok maalesef.Adam daha meyveleri açıklamadı kaldı slash falan açıklayacak güç sıralaması koyacak kılıç ustası-samuray falan ayıracak ölme eşşeğim ölme derler.OP de kılıç savaş aleti işte.Mihovk-zoro-fuji hariç kimi tartışalım ne oldukları belli değil :D
Vagabond'u konuda örnek vermemin sebebi bu konudaki en belirgin işin o olmasıydı. Ancak tam olarak "istediğim"den kastım anlattığın şeyler değil.

Yani çoğumuzun tek tükettiği içerik One Piece değil, en konulardan uzağımızın bile elinin altında bir Naruto bir Bleach var.

"Yani seride bize verilene göre kılıç ustası olmak, sadece kılıçla var olmak değil. Bunun tanımı Vagabond ya da Gamaran'da bu olabilir. Ama One Piece pek çok şeyi bünyesinde barındıran karma bir seri, eğer kılıç ustalığını bununla tanımlayacaksak o zaman elimizde 2-3 kişi dışında kimse kalmıyor. O zaman ne halt yemeye ana karaktere böyle bir hedef koydurdun, ne diye böyle bir unvan var?"

Bunun mantığının sorgulanmasını istedim aslında.

Öncesinde bazı meselelerin seri ilerledikçe değişip farklı bir biçime bürünebildiğinden bahsetmiştim. Dediğim gibi illa Vagabond okumaya gerek yok çoğumuz One Piece dışı farklı serilere de göz atmış.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık