Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Kayıp Yüzyıl Savaşı Nedeni

Bence Kayıp Yüzyıl Savaşı İmunun Nefertariye saplantılı ve tek taraflı aşık olması ve sonrasında olanlar yüzünden olmuştur. O dönem Nefertari Davy Jonesla birbirlerine aşıktılar. IMU kendi yediği meyve ile Nefertariyi kendine zorla köle yapacak şekilde mühürledi. Bunu öğrenen Davy Jones IMU yu tamamen yenemeyince veya Nefertariyi öldürmek zorunda kalıp ya da yanlışlıkla öldürünce ya da ölmesini istediğini görüp çaresizce öldürünce tüm denizlere Şeytan Meyvesinin denize girince kullanıcıyı denizin dibine çeken laneti yarattı. Hatta Her belirli yıllar sonunda deniz seviyesinin de yükselmesi lanetini de koydu. Bu lanet yüzünden masum sivillerde denizler altında kalacaktı. IMU bunları bildiği için kendisine deniz seviyesinin yükselemeyeceği en yüksek yeri kale olarak seçti. Hatta o yüz yıllık köprüyüde bundan dolayı yaptırdı. IMU nun diğer korkusu da dünyayı yönetebilmek ve herkes üzerinde gücünü kullanabilmek için tek bir parça toprakta kalmak. Bu meyvenin dezavantajı mı yine birisi mi onu zayıflatmak için yaptı bilemiyorum. Ama anladığım kadarıyla IMU nun meyvesi tek toprakta işe yarıyor. Yani birbirine bağlı olan toprak parçasında. Bu yüzden tüm dünyayı tam anlamıyla ele geçiremiyor. Joyboy bunları ve kötü planını öğrenince diğer krallıklara yardım etmeye ve bu durumu anlatıp toprakları ayırmaya çalıştı. Deniz seviyesinin yükselmesi Krallıklarda yaşayan toplumları yok edecekti. Joyboy Savaşıp IMU yu tek yenemeyince bunu anlatıp savaşmak için hem müttefik topladı hem bu durumu anlattı. Bu yüzden sular yükselmeden dünyayı dolaşıp muttefik toplamaya başladı. Sonra bu müttefiklerle IMU ya saldırdılar. Ama JOYBOY un bilmediği IMU nun ayağına gidip onunla savaşmalarıydı. Tüm antik silahların ve savaşan kişilerin iradesine sahip olan Imu Joyboyun tüm müttefiklerini kendine karşı kullandı. İstemeden de olsa bu müttefikler Joyboya saldırdılar. Bu sırada Joyboy neden yenildi nasıl yenildi bilmiyorum ama karşılıklı olarak tüm müttefiklerini oradan uzaklaştırdı. Tek başına savaşmaya başladı. Sonra da arkasından en güvendiği kişi tarafından etkisiz hale getirildi. Benim anladığım antik savaş bu şekilde oldu ve gelişti. IMU amacına ulaştı ama tüm dünyaya fiziksel olarak hükmedemiyordu. Grandline ve Redline ı o yarattı sanırım. Onun şuanda ki planı son deniz yükselmesinde Joyboyun kurtardığı adaları yükselmeyle beraber üzerinde kalınca yok etmek. Bu sayede sadece kendi toprak parçasında yaşayanlara hükmedebilecek. O zamanı bekliyor. Çünkü IMU üzerine bastığı ve birbirine bağlı olan toprak parçası üzerindekilere gücünü kullanabiliyor. Adalar hem deniz lanetinden hemde birbirinden ayrı olmasından bu gücünü kısıtlıyor. Oysa onun isteği tüm canlılara hükmetmek

Bence genel itibari ile Kayıp Yüzyılda bunlar oldu. Detaylı daha derin boşkuklar var ama hikayenin ana iskeleti bu şekilde olmuş olabilir. Bu hem Imu'nun neden ordan çıkmadığını da açıklar. Belki de denizden çok korkuyor bu sebepten. Hem Viviye takıntısı da anlaşılmış olur.

Deniz seviyesinin yükselmesi lanet değil, silah kullanımı sonucu oluşan şey. Vegapunk daha geçen arc bahsetti ve ilk uygulaması olarak Lulusia'da gördük.
Bu da Davy D Jones'a değil, Imu'ya hizmet eden bir şey. Zaten sırf bu yüzden Gorosei, Vegapunk'ı susturmaya çalışıyor. Davy D Jones böyle bir lanette bulunsaydı hükümet bunun propagandasını yapar Davy D Jones'u kötüleyebildiği kadar kötülerdi ama tarihten siliyorlar. Bildiğin adını çok az kişi biliyor.

Lily'e gelince Imu Lily'nin "son anda kritik bir hata" yaptığını söylüyor ki bu da muhtemelen Ponegliflerin yayılmasını sağlamak veya Imu'nun planını açığa çıkarmak.

Deniz seviyesinin yükselmesi lanet değil, silah kullanımı sonucu oluşan şey. Vegapunk daha geçen arc bahsetti ve ilk uygulaması olarak Lulusia'da gördük.
Bu da Davy D Jones'a değil, Imu'ya hizmet eden bir şey. Zaten sırf bu yüzden Gorosei, Vegapunk'ı susturmaya çalışıyor. Davy D Jones böyle bir lanette bulunsaydı hükümet bunun propagandasını yapar Davy D Jones'u kötüleyebildiği kadar kötülerdi ama tarihten siliyorlar. Bildiğin adını çok az kişi biliyor.

Lily'e gelince Imu Lily'nin "son anda kritik bir hata" yaptığını söylüyor ki bu da muhtemelen Ponegliflerin yayılmasını sağlamak veya Imu'nun planını açığa çıkarmak.
Evet sana katılıyorum. Zaten çok eksik yönleri var. Ama benim anlatmaya çalıştığım bu yönde olması. Dediğin gibi silahla yapılmış olabilir ben bunu lanet adına yaptığını düşünüyorum. IMU bunu kendi lehine çevirmiş sadece. Tüm adaları veya karaları yok edip tek bir kara parçasına hükmetmek istiyor. Detaylarda boğulursak zaten anlayamayız. Söylemek istediğim buna benzer bir hikayenin çıkması. Ya da en azından beyin fırtınası yaratmak. Belki de Davy Jones ve Joyboy ve IMU üçü ayrı zamanda bile yaşamış olabilirler. Netlik yok. Ama benim anladığım birisi dünyayı tek bir parçaya birleştirmek isterken birisi ayırmak istemiş. Bu Net. Belki de Joyboy un yanlış anlaşılması Vegapunkın da dediği gibi bir tatafın tam haklı çıkamadığı bu yüzdendir. Joyboy dünya kurtulsun diye korsanlık yapıp tüm devletleri Imudan kurtarmak istemiş olabilir. Belki de Imu da tek devlet varken krallığın başındaydı ve amacı normalken bir nedenden dolayı kötü oldu. İstemsizce kötü olmuş olabilir. Davy Jones'a gelince lanet derken kendisi bu amaçla yaptığı için diyorum. Yani IMU huzur bulamasın diye. Çünkü büyük ihtimalle denedi ve onu öldüremedi. Sonra aklına böyle bir fikir geldi. Denizin yükselmesi olmasa bile meyveyi kesinlikle birisi lanetledi. Şeytan meyveleri kesinlikle lanetli zaten mangada da bunu söylüyorlar. Ama nedeni söylenmiyor. Bence nedeni meyve kullanıcısı birisinin kesinlikle denizler arasında seyahat yapmasını veya tüm dünyaya hüküm sürmesini engellemek. Ben bundan dolayı lanet dedim. Bunu da anca Nefertariyi seven başka birisi yapmış olabilir.

Evet sana katılıyorum. Zaten çok eksik yönleri var. Ama benim anlatmaya çalıştığım bu yönde olması. Dediğin gibi silahla yapılmış olabilir ben bunu lanet adına yaptığını düşünüyorum. IMU bunu kendi lehine çevirmiş sadece. Tüm adaları veya karaları yok edip tek bir kara parçasına hükmetmek istiyor. Detaylarda boğulursak zaten anlayamayız. Söylemek istediğim buna benzer bir hikayenin çıkması. Ya da en azından beyin fırtınası yaratmak. Belki de Davy Jones ve Joyboy ve IMU üçü ayrı zamanda bile yaşamış olabilirler. Netlik yok. Ama benim anladığım birisi dünyayı tek bir parçaya birleştirmek isterken birisi ayırmak istemiş. Bu Net. Belki de Joyboy un yanlış anlaşılması Vegapunkın da dediği gibi bir tatafın tam haklı çıkamadığı bu yüzdendir. Joyboy dünya kurtulsun diye korsanlık yapıp tüm devletleri Imudan kurtarmak istemiş olabilir. Belki de Imu da tek devlet varken krallığın başındaydı ve amacı normalken bir nedenden dolayı kötü oldu. İstemsizce kötü olmuş olabilir. Davy Jones'a gelince lanet derken kendisi bu amaçla yaptığı için diyorum. Yani IMU huzur bulamasın diye. Çünkü büyük ihtimalle denedi ve onu öldüremedi. Sonra aklına böyle bir fikir geldi. Denizin yükselmesi olmasa bile meyveyi kesinlikle birisi lanetledi. Şeytan meyveleri kesinlikle lanetli zaten mangada da bunu söylüyorlar. Ama nedeni söylenmiyor. Bence nedeni meyve kullanıcısı birisinin kesinlikle denizler arasında seyahat yapmasını veya tüm dünyaya hüküm sürmesini engellemek. Ben bundan dolayı lanet dedim. Bunu da anca Nefertariyi seven başka birisi yapmış olabilir.

İsim silme olayına gelince bence o konuda doğrular ortaya çıkacak diye korkuyorlar. Çünkü Imuya karşı savaşan Joyboy gibi kişiler insanlara nesilden nesile kahraman olarak aktarilmasin ve Imu düşman gösterilmesin diye. Bir de Imunun çok farklı bir zayıflığı var. Onu anlayabilsem daha detaylı söylerdim ama anlayanıyorum. Mesela kaleden kutsal topraklardan çıkmaması bana açıklamamda eksiklik yaratıyor. Belki Shrek çizgi filminde kaleyi terkeden prensesin çirkin bir deve dönmesi tarzında bir zayıflığı vardır. Kaleden çıkmamasını veya o topraklardan ayrılmamasını denizin yükselmesinden korkmasına bağlıyorum. Belki uyuyan güzelde ki gibi bir lanette olabilir. Deniz suyu dokunduğu zaman bile ona zarar veren. Ama ne olduğunu anlayamadım. Sadece denizle ilgili lanetlendiğini anladım. O da büyük ihtimalle Ya nefertariye zarar verdiği için lanetlediler ki zarar görsün. Ya da zarar vermesinden korktukları için Nefertarinin kendi ülkesine gelemesin diye.

Ayrıca ben Antik Uygarlığı teknolojinin ilerlediği bir zaman olarak görüyorum. Yani bizim şuanki zamanımızdan bile binlerce yıl ileride bir uygarlık. Ama doğayla uyum içinde bir uygarlık. Çok güçlü teknolojileri vardı ama sonra IMU bunu kötü amaç için kullanmak istedi ve tüm tarihi ve teknolojiyi sildi. Kalanlarda antik teknolji olarak anıldı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık