Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Karasakal Düşündüğünüzden Çok Daha Güçlü

Karasakal güncel halinde kimleri yenebilir?


  • Kullanılan toplam oy
    65
İlk dediğin kısımda ne demek istediğini tam anlamadım. Mihawk'ın övgüsü ise tam anlamıyla övgü olsun diye, Shanks'in ki bir tehditin boyutunu anlatmak için yapılan bir söylem. Bence aynı şekilde değerlendirmek doğru olmaz. O noktadaki gücündne çok hırsı ve potansiyeline yönelik de uyarmış olabilir Wb'yi evet, bence bu şekilde değil ama.

Benim iddiam zaten Karasakal hiçbir meyvesi yokken de imparator seviyesiydi değil ki. Hatta Shanks kısmında şunlar şunlar oldu demişim sadece, bir iddia atmamışım o yüzden hatalı bir anlatıcılıkta bulunmuşum evet. Demeye çalıştığım Teach Shanks ile zirvesine çok yakınken dövüşmüş ve gözüne sağlam bir yara bırakmış, demek ki yonko ayarı birisiyle dövüşünce kolay kolay düşmüyor. Bazıları Kaido'dan vesaire tek yiyeceğini iddia ediyor ama bu seviyelere çok yakın bir adamla zaten dövüşüp tek yememiş, yara izi de bunun kanıtı.
İlk Mesajı direk sana cevap olarak yazmadım. Ben de kendimce hayatı boyunca hangi noktada ne güçtedir onu yorumladım tek tek.

1 milyarlık ödül almadan birkaç yıl önceki shanks zirvesine yakın değildir.

En az 300-500 milyon ödüllü komutan olması gereken adamın adını bilen yok dünyada. Shanks'a tuhaf gelen olay bu.

Güç seviyesi olarak bakarsan meyvesiz bi adamın o güçte olması da normal değil. Meyve kullanmadan, özel genleri olmadan jack'i yenebilecek adamlara bak. Kaç tane çaylak var?
Çaylaklar o seviyelere kestirme güçlerle çıkıyor. Meyvesiz o seviyede olanların hepsi de amiral veya yonkou potansiyelinde karakterler.

2 cümle duyup luffy'nin KK olacağını gören adam bu. Teach'in potansiyelini görmek için çok yüksek seviye bi dövüşe girmeleri gerekmiyor. Teach'in karakterine ters zaten. Gölgede saklanan, isim yapmayan adam durduk yere neden altın çağına yakın shanks seviyesi güç göstersin.

Herifteki potansiyel ve hırs belli. Istediği güce ulaşınca wb'nin gölgesinden ayrılacaktı. Shanks da bundan şüphelendi doğru çıktı. Artık o güç eline geçmiş diyor. Karanlık meyvesinden haberi yok sadece "artık istediği güce ulaşmış olmalı ki ayrıldı" diye düşünüyor.

Teach yarı ölü wb'ye yeniliyordu tayfası kurtardı. Depremi aldıktan sonra Shanks için "size henüz hazır değiliz" diyor. Evet tayfası zayıf ama kendini de ayırmadı. Tayfasıyla birlikte magellan'dan tek yemesi de var. Luffy'den jet pistol yediğinde de güzel uçtu.

2 meyveli hali yonkou etmiyordu. 2,2 milyar ödülü de bu yüzden normaldi. Reyleigh genç olsa onu yenecek miydi belli değil. Hala çaylak olduğunu gösteren çok şey var.

1 milyar ödüle ulaşmadan yıllar önceki Shanks'la yc3-4 seviyelerinde dövüşmüştür, karanlıkla sağ kolları geçmiş olabilir. Depremle komutan ligini net aştı ama amiral etmezdi. 2 yıllık aradan sonra amiralleri aşmış ve yonkoulara çok yakın. Benim yorumlamam bu.
 
1. Tümen komutanı seviyesindeki birinin Yonko ayarı birine kalıcı yara bırakması İMKANSIZ bir olay, üstüne Shanks DİKKATSİZLİK ETMEDİM diyor, yani Law + Kid kombosu gibi Shanks'ı araya almamışlar, arkalamamışlar veya hazırlıksız yakalanmamış, 1 vs 1 'de birbirlerine bakarken çizmiş onu BB. Şimdiki Shanks Kid'e saldığı hakinin onda birini salsa o dönemki BB bayılırdı muhtemelen. O yüzden döneme göre yaptığın güç tahmini doğru değil.
Zoro Kaido'ya bıraktı yalnız :D Tabi Zoro'yu Sağ kolların çok üstünde görüyorsundur belki orasını bilemem, o zaman karşı çıkamam bu mantığa

Yahu Wolwerin gibi parmak arası bıçak kullanan meyvesiz BB'yi Kaido, WB, BM karşısında hayal edin, etrafta dikkat dağıtacak kimse yok, sonra da BB'nin bunlardan birinin gözünü kalıcı olarak çizdiğini hayal edin, durum işte o kadar komik :)
Bana komik gelmiyor bu durum işte. Bunları hiçbir meyvesi olmadan yener diye bir iddiam kesinlikle yok zaten ama Yamato asla Kaido seviyesinde değilken ona karşı belli bir süre dayanmış, saldırılarını bloklayabilmişse Karasakal'da benzer hareketler yapardı benim iddiam. Muhtemelen Yamato'dan çok daha az dayanırdı ama direkt çat diye gitmezdi bir iki vuruşa.

WB direkt BB'ye senin savunman zayıf diyor, BB'nin savunmasının övülecek bir tarafı yok, Yonkolarla kıyaslanamaz bile. Kaido-WB-BM tank, Shanks-Roger-Ray gibiler de hızıyla savunma sağlıyorlar, BB'de hız yok, tanklığı da Yonkolarla yarışamaz. BB'ye karanlık meyvesi savunma vermez ama deprem meyvesi verir, deprem iki yönlü bir meyve hem savunma hem saldırı sağlıyor.
Bana Bb bu noktadan Luffy'i andırıyor. Normalde yenilmesi gereken saldırı sayısından çok daha fazlasına dayanıp hep ayakta kalabilen bir karakter.

Açıkçası meyvesiz Teach'in ile şuanki gösterilen hiçbir sağ kola yakın olmadığını düşünüyorum. Hepsi özel bu adamların, Teach bukaner çıksa belki derdim ama o da çıkmadı, soy dediler Xebec'e bağlanacak ama o da yetersiz. 2. tümen bile zor eder bence. Ki WB'nin 2. tümeni Oden'di yani, 3. tümen desen Jozu'dan güçlü müdür, bence değil. 4 veya 5 ideal gibi.
Vücudunun farklı olduğundan da çok bahsedildi. Roger flashbacklerinde de hiç uyumadığı söylendi. Bence çok net şeyler söylemeyin. Bucaneer çıkmasa da bir sebepten vücudu aşırı dayanıklı ve sağlam çıkacak.
 
@Starrk
Dediğin gibi potansiyelini hissetmiş ve buna yönelik yapmışta olabilir o kısım hakkında bir itirazım yok, bana o şekilde olmuş gibi gelmiyor sadece. Bu iki isim aynı neslin korsanları, Karasakal cidden bunu öldürmeye çalışmış ama sadece yaralayabilmiş ve yenilmiş yada dövüşün bitmesi gerekmiş bir sebeten gibi geliyor bana.

Birde Luffy artık yonkoları vesaire aştıktan sonra bile onu zorlayacak bir dövüş çıkaracaksa yonkoları aşmış olması lazım. Bir meyveyle olacak iş değil bu, ki ben daha da başka meyve yiyeceğine inanmıyorum.
 
@Starrk
Dediğin gibi potansiyelini hissetmiş ve buna yönelik yapmışta olabilir o kısım hakkında bir itirazım yok, bana o şekilde olmuş gibi gelmiyor sadece. Bu iki isim aynı neslin korsanları, Karasakal cidden bunu öldürmeye çalışmış ama sadece yaralayabilmiş ve yenilmiş yada dövüşün bitmesi gerekmiş bir sebeten gibi geliyor bana.

Birde Luffy artık yonkoları vesaire aştıktan sonra bile onu zorlayacak bir dövüş çıkaracaksa yonkoları aşmış olması lazım. Bir meyveyle olacak iş değil bu, ki ben daha da başka meyve yiyeceğine inanmıyorum.
Teach en kötü nesilden sayılıyor. Qinjao da bu yüzden "içinizde tek düzgün korsan teach" demişti luffy'e. Bu neslin içinde başka yaşlılar da var.

Daha haki yönünden zayıf duruyor. Meyvelerin uyanışı var. Üçüncü meyve şart değil.

Karanlık uyanışı nika'yı direk kapatacak belki de. Zaten kapamasa da 5 dk sürmüyor.

Ne olacak bilmiyoruz ama teach bir gün shanks'a saldıracak özgüvene sahip olacak. Şuan reyleigh'den korkuyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık