Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Karasakal Düşündüğünüzden Çok Daha Güçlü

Karasakal güncel halinde kimleri yenebilir?


  • Kullanılan toplam oy
    65
Blackbeard bireysel dövüş yeteneğiyle değil tayfasının gücüyle öne çıkıyor daha çok. Zaten savaşcı gücünden çok zekasıyla geldi bu noktaya kadar.
 
@Kuromi karasakal ace'yi 2 yumruk çakıp yenmiyor. Hafif bir zaman atlaması var o dövüşte, yani karşılıklı daha çok atakları oluyor. Ama yinede yc2 yc1 bandı birini yendiğini değiştirmiyor. Shanks'in wb'ye karasakal için söyledikleri saf güçten ziyade, sinsilik ve aizen tarzı bir plan ustası olmasından kaynaklanıyor bence. Karasakal şuan güç olarakta baya yukarı seviyede fakat deprem ve karanlık meyvesinin büyük bir rolu var bunda. Karanlık meyvesi olmadan düz haliyle ace'yi yeneceğini hiç sanmıyorum
Bahsettiğin zaman atlaması şu iki sahnenin araya girmesiyse başkalarının konuşması girmiş sadece dövüşlerinin arasına, onun dışında dövüşün tamamını gözümüzle görüyoruz.
"Edit: ikinci görseli atmayı unutmuşum düzelttim
Son ada büyüklüğündeki saldırılarından sonra dövüşmeye devam ettiklerini ima ediyorsan buna katılmıyorum. Nasıl Luffy ve Kaido bitirici saldırılarını yaptıktan sonra dövüş bittiyse burada da Ace'in bitirici saldırısını yaptığını ve sonrasında şapkasının yerde olduğunu görüyoruz. Açıkça dövüşün son sahnesini göstermiş orada Oda.
 
Shanks da 1 milyar ödülünden 3-5 yıl önce o yarayı almış gibi duruyor. Teach'le savaştığında 300-600 milyon ödüllü, vista veya perospero ligi biriydi muhtemelen.
Shanks'in o yara izini tam ne zaman aldığını bilmediğimizden net bir şey diyemiyoruz ama benim kafamda bu olay 6 yıllık aralığın sonlarına geliyor. Yani Shanks gomu gomu'yu çalmadan maks birkaç ay önce. Çünkü Wb'ye gidip uyarması için bir sebep değil öbürü. Aşırı çaylak zamanında dövüştüğü bir adamı gidip pohpohlaması bana o zaman da demek ki bu karakter aşırı güçlüymüş dedirtiyor. Perospero seviyesi bir adamı gidip Wb'ye övmek bana çapsızlık gibi geliyor, Shanks bunu yapmaz.

Yonkolar birbirleriyle sürekli savaşan kişiler, Law, diğer Yonkoların etki sahaları konusunda WB'yle savaştığını söylüyor. Yani Shanks'ın diğer Yonkolarla temas etmeden Yonko olduğu doğru değil.
Yonkolar birbirleriyle tayfaları aracılığıyla dövüşüyor. Kaido gidip Wb'nin bir adasını Wb varken basmıyor. Mesela Rockstar'ın altındaki bir adayı gidip basıyor. Bu da Kaido'yu güçlendirecek bir şey değil, tek atıp geçer zaten onlara.

Yine Shanks'ın BB tarafından çizildiği sıralar Yonko level olduğu ve sonrasında güçlenmediği de doğru değil, WB Shanks için basamakları hızlı tırmandın Yonko oldun diyor, belli ki faaliyette bulunmuş, savaşıp mücadele vermiş bu adam. O kadar adayı ele geçirmek ve korumak kolay iş değil.
En büyük rakibiyle tek kılıç çarpıştırmamış, Wb ile karşılaşmamış, Kocaananın çocuklarıyla bile muhtemelen hiç karşılaşmamış çünkü adamlar kendi adalarından çıkmıyor
O basamakları hızlıca tırmanması olayı 6 yıl içinde yeni dünyaya adımını atıp yonko olmasından işte. Bir sürü ada alıp mücadele vermesi onu bunların geliştirdiği göstermez. Karşlaştığı adamların yarısına tek atıp geçmiştir zaten. Mihawkla dünyanın konuştuğu düelloları yapan adamı yeni dünyada yonkolar dışı kimse kesmez ve bunlarla da karşılaştığını gösteren bir ibare yok, o yüzden olmadığını varsayıyorum. Eğer olmadıysa da demek ki bu adam DoğuMavi'den çıkınca öyle kayda değer bir biçimde güçlenmemiş.

Konudaki son açıklama olan BB 'nin 2-3 hamlede Ace'i yendiği de doğru değil, Van Augur Ace'in fiziksel gücünü ve dövüş yeteneklerini övüyor mesela, oldukça uzun sürüyor o dövüş.
İlk kısım doğru ama ikinci kısım yanlış. Zaten dövüşün neredeyse tamamı kamera kadrajı içinde geçiyor. Arada sadece bir dediğin Van Augur'un konuşması ve köylülerin dehşete düşmüş yüzleri var. Bu sahne sonrası bir zaman atlaması olduğu ile alakalı da tek bir ibare yok. Sonrası ise final atakları ve kapanış.

Devamına geliyoruz, MF'de BB WB'nin gücünü etkisiz hale getirdiğinde WB tek bisentoyla fişini çekiyor BB'nin ve kendine çok güveniyorsun ama savunman zayıf diyor, aynı sahneyi diğer Yonkolara karşı hayal edin. BB birini kolundan tutsa Kaido Kanaboyla tekler, BM 5 yaşında devlerin liderine tek atmış biri, BB'yi pestil eder, Shanks havadayken slash atıp indirir BB'yi, Ace'in uyduruk mızrağına benzemez.
Kendimi tekrar edicem yine ama WB'nin depremini ağzının içine içine yemiş ve sonra hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalkmış bir adamı Kaido madio tekleyemez.
 
@Kuromi

Meyvesiz bir adamın meyveli jack/pero seviyesi olması normal değildir.

Mihawk da o ligdeki vista'yı övüyordu. O olay yaşandığında ikisi de çaylaksa Shanks'ın teach'teki potansiyeli görmesi normal.

Tümen komutanlığı almayıp kendini göstermeyen adam o seviyelerdeyse bunda bi gariplik vardır.
kendi tayfasını kuracak kadar özgüveni olduğunda ne seviyeye çıkmıştır? Shanks bunu düşünmüş. Beyaz bıyığa da aynısını söylüyor zaten:

"And now he's gained power" diyor. Teach'in daha yeni güçlendiğini biliyor. Eskiden o kadar gücü yoktu.
 
Karasakal tüm gücünü gösteren biri de değil bir amacı var o amacina ulaşana kadar dayak yiyecek kaçacak ama başka çare kalmadığında tüm gücüyle savaşacak seri boyunca bu gözümüze sokuldu zaten.
 
@Kuromi

WB'nin bisentosunu yeyip oturan ve üstüne deprem yumruğunu yiyen BB, yapma baba etme baba deyip ağlayıp canını kurtarmaya çalışıyor, kalkıp dövüşe devam etmiyor. BB dibinde Kaido'yu görse nereye kaçacağını şaşırır, o cüsseyle kaçamayacağını anlayınca devekuşu gibi kafasını kuma gömer. BB'nin ve Shanks'ın Kaido ve BM'den çekindikleri ve hiç bulaşmak istemedikleri ortada. Shanks iki Yonko düşünce Wano'nun yanında geçip OP'u hatırlıyor, BB de bir pone Kaido'da bir pone BM'de deyip diğerlerini aramaya çalışıyor.

Asıl konuya dönersek, senin dediğin özetle şu, Shanks BB'ye kendini çizdirmeden önce zaten Yonko gücündeydi, bunu çizen BB de Yonko gücündedir. Ama bu BB Shanks'ı çizdikten sonra Yami yiyor, üstüne deprem yiyor, o yüzden dediğin mantıklı değil. Zaten o tayfa birleştiğinde bile kimse BB'yi kaptan olarak bile görmüyordu. Şiryu Depremi alamazsan dağılacağız değil mi diyor, yani Yami Teach Yonko gücünde falan değil, sonrasında depremi aldıktan sonra bile Pizarro veya Shot ikisinden biri kaptanlık iddiasında bulunuyor. Gorusei, 2 meyveli Teach'i Marco ve tümenler durdurabilir diyor, hala Yonko gücü kabul edilmiyor, Marco'yu mücadele vererek yeniyor, kolay olmuyor, üstüne Arıkovanını Law ve Coby'nin yardımıyla ele geçiriyor, Oçoku'yu kolay yenemiyor.

Velhasıl Shanks bundan 13 yıl önce Luffy'e meyveyi yedirdiğinde Yonko level olamaz, haliyle ondan önce BB'den çizik yerken de en fazla süperçaylak olabilir. BB de Yami'siz en fazla 2. tümen olabilir ki o bile zor, Jozu ve Vista varken 4-5 falan olur muhtemelen.
 
Herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor Karasakal yami yamiyi yemeden Önce Ace diyordu 2. tümen kumandani sen olmalısın diye bu uzun süre gemide olmakla alakalı değil güçle de alakalı.Rica ediyorum kendi yorumlarınızı mangaka demis gibi anlatmayın Gura gura alamazsak dagılıyoruzun güç ya da güçsüzlükle alakalı olduğunu mangaka söylemiyor bireysel yorumdur bu.Marco kendi ağzıyla diyor ağır yenilgi aldık diye ama ne hikmetse Korsanfan karasakal zor yendi diyor ben daha bu forum da mantık aramıyorum.
 
Meyvesiz bir adamın meyveli jack/pero seviyesi olması normal değildir.
Mihawk da o ligdeki vista'yı övüyordu. O olay yaşandığında ikisi de çaylaksa Shanks'ın teach'teki potansiyeli görmesi normal.
İlk dediğin kısımda ne demek istediğini tam anlamadım. Mihawk'ın övgüsü ise tam anlamıyla övgü olsun diye, Shanks'in ki bir tehditin boyutunu anlatmak için yapılan bir söylem. Bence aynı şekilde değerlendirmek doğru olmaz. O noktadaki gücündne çok hırsı ve potansiyeline yönelik de uyarmış olabilir Wb'yi evet, bence bu şekilde değil ama.

Benim iddiam zaten Karasakal hiçbir meyvesi yokken de imparator seviyesiydi değil ki. Hatta Shanks kısmında şunlar şunlar oldu demişim sadece, bir iddia atmamışım o yüzden hatalı bir anlatıcılıkta bulunmuşum evet. Demeye çalıştığım Teach Shanks ile zirvesine çok yakınken dövüşmüş ve gözüne sağlam bir yara bırakmış, demek ki yonko ayarı birisiyle dövüşünce kolay kolay düşmüyor. Bazıları Kaido'dan vesaire tek yiyeceğini iddia ediyor ama bu seviyelere çok yakın bir adamla zaten dövüşüp tek yememiş, yara izi de bunun kanıtı.

WB'nin bisentosunu yeyip oturan ve üstüne deprem yumruğunu yiyen BB, yapma baba etme baba deyip ağlayıp canını kurtarmaya çalışıyor, kalkıp dövüşe devam etmiyor. BB dibinde Kaido'yu görse nereye kaçacağını şaşırır, o cüsseyle kaçamayacağını anlayınca devekuşu gibi kafasını kuma gömer.
Yani bu Karasakalın karakterinden kaynaklanan bir durum. Adam korkak yapacak bir şey yok ama bu güçsüz demek değil. Beyazsakaldan çat diye bir bisento saldırısı ve beynine deprem yedi yere yattı. E sonra? Beyazsakal duraksayınca bir anda ayağa kalkıp saldırmaya başladı, öyle yediği hasardan kaynaklanan bir yerde yatma durumu olmadı yani. Tiksav Lee yazmıştı konuya. Bm'ın kolunu kıran Shock Wille'yi yiyip bana mısın demeyen de bir adam bu aynı zamanda, korkak ve planlarının bozulacağını düşününce panik yapan bir adam sadece.

Asıl konuya dönersek, senin dediğin özetle şu, Shanks BB'ye kendini çizdirmeden önce zaten Yonko gücündeydi, bunu çizen BB de Yonko gücündedir. Ama bu BB Shanks'ı çizdikten sonra Yami yiyor, üstüne deprem yiyor, o yüzden dediğin mantıklı değil.
Kendimi Shanks tarafını anlatırken çok net aktaramadım muhtemelen, iddiam meyvesiz Teach yonko gücündedir değil. Shanks kısmı doğru. Bence Mihawk ile olan düelloları ve iki kolu olduğu sıralar en büyük gücüne ulaştı ve daha sonra öyle aşırı bir gelişme yaşamadı. Yani Shanks doğu maviden ayrılırken aşağı yukarı yonko kuvvetindeydi, burası tamam.

Teach ile alakalı iddiamsa şu, yonko kuvvetinde bir adamla (Shanks) doğru düzgün bir dövüşe girmiş ve onu gözünden yaralayacak kadar uzun dövüşmüş. Yani Teach meyvesiz bile yonkolardan tek yemeyecek kadar sağlam bir adam ki zaten iki meyvesinin de kendisine bir savunma sağlamadığını düşünürsek Teach Beyazsakalın gemisinde neyse aynı derece dayanıklı. Zaten dayanıklılık konusunda yonkolardan aşağıda kalmayan bu adam hız konusunda kendisini dezavantajlı durumdan alacak karanlık meyvesinin üstüne aşırı kırık deprem meyvesini yiyince açıklarını kapatmış ve zirveye oturmuştur.
Velhasıl Shanks bundan 13 yıl önce Luffy'e meyveyi yedirdiğinde Yonko level olamaz, haliyle ondan önce BB'den çizik yerken de en fazla süperçaylak olabilir. BB de Yami'siz en fazla 2. tümen olabilir ki o bile zor, Jozu ve Vista varken 4-5 falan olur muhtemelen.
Şu kısmı biraz artırıp 1. tümen ayarına yakındır diyorum ben işte, zaten Ace olmasına rağmen istese 2. tümen koltuğuna çok rahat yerleşebilirmiş bunu biliyoruz. Dayanıklılık konusunda 1. tümenleri aşıyordur ama hız konusunda çok geri kalıyordur.
 
Herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor Karasakal yami yamiyi yemeden Önce Ace diyordu 2. tümen kumandani sen olmalısın diye bu uzun süre gemide olmakla alakalı değil güçle de alakalı.Rica ediyorum kendi yorumlarınızı mangaka demis gibi anlatmayın Gura gura alamazsak dagılıyoruzun güç ya da güçsüzlükle alakalı olduğunu mangaka söylemiyor bireysel yorumdur bu.Marco kendi ağzıyla diyor ağır yenilgi aldık diye ama ne hikmetse Korsanfan karasakal zor yendi diyor ben daha bu forum da mantık aramıyorum.
Şurası çok doğru. Gura gurayı alamasalar dağılacaklardı çünkü Karasakal yaptığı şeyi başaramasa muhtemelen 2 meyveye sahip olduğundan ölecekti, haliyle kaptansız kalan tayfa dağılacaktı.
 
Herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor Karasakal yami yamiyi yemeden Önce Ace diyordu 2. tümen kumandani sen olmalısın diye bu uzun süre gemide olmakla alakalı değil güçle de alakalı.Rica ediyorum kendi yorumlarınızı mangaka demis gibi anlatmayın Gura gura alamazsak dagılıyoruzun güç ya da güçsüzlükle alakalı olduğunu mangaka söylemiyor bireysel yorumdur bu.Marco kendi ağzıyla diyor ağır yenilgi aldık diye ama ne hikmetse Korsanfan karasakal zor yendi diyor ben daha bu forum da mantık aramıyorum.
Ace'in sen çok güçlüsün, niye 2. tümen komutanı olmadın dediği sayfayı at madem ya da WB tümenlerinden BB savaşında ölen, uzuv kaybeden veya meyvesi çalınan varsa manga paneli at biz de görelim. Adı üstünde gösterilenler üzerinden YORUM yapıyoruz, yorum dediğin şey zaten subjektif bir şey, objektif yorum manga paneli atmakla olur, sen de atamıyorsan, senin yaptığın da subjektif yorum olur.

İlk dediğin kısımda ne demek istediğini tam anlamadım. Mihawk'ın övgüsü ise tam anlamıyla övgü olsun diye, Shanks'in ki bir tehditin boyutunu anlatmak için yapılan bir söylem. Bence aynı şekilde değerlendirmek doğru olmaz. O noktadaki gücündne çok hırsı ve potansiyeline yönelik de uyarmış olabilir Wb'yi evet, bence bu şekilde değil ama.

Benim iddiam zaten Karasakal hiçbir meyvesi yokken de imparator seviyesiydi değil ki. Hatta Shanks kısmında şunlar şunlar oldu demişim sadece, bir iddia atmamışım o yüzden hatalı bir anlatıcılıkta bulunmuşum evet. Demeye çalıştığım Teach Shanks ile zirvesine çok yakınken dövüşmüş ve gözüne sağlam bir yara bırakmış, demek ki yonko ayarı birisiyle dövüşünce kolay kolay düşmüyor. Bazıları Kaido'dan vesaire tek yiyeceğini iddia ediyor ama bu seviyelere çok yakın bir adamla zaten dövüşüp tek yememiş, yara izi de bunun kanıtı.


Yani bu Karasakalın karakterinden kaynaklanan bir durum. Adam korkak yapacak bir şey yok ama bu güçsüz demek değil. Beyazsakaldan çat diye bir bisento saldırısı ve beynine deprem yedi yere yattı. E sonra? Beyazsakal duraksayınca bir anda ayağa kalkıp saldırmaya başladı, öyle yediği hasardan kaynaklanan bir yerde yatma durumu olmadı yani. Tiksav Lee yazmıştı konuya. Bm'ın kolunu kıran Shock Wille'yi yiyip bana mısın demeyen de bir adam bu aynı zamanda, korkak ve planlarının bozulacağını düşününce panik yapan bir adam sadece.


Kendimi Shanks tarafını anlatırken çok net aktaramadım muhtemelen, iddiam meyvesiz Teach yonko gücündedir değil. Shanks kısmı doğru. Bence Mihawk ile olan düelloları ve iki kolu olduğu sıralar en büyük gücüne ulaştı ve daha sonra öyle aşırı bir gelişme yaşamadı. Yani Shanks doğu maviden ayrılırken aşağı yukarı yonko kuvvetindeydi, burası tamam.

Teach ile alakalı iddiamsa şu, yonko kuvvetinde bir adamla (Shanks) doğru düzgün bir dövüşe girmiş ve onu gözünden yaralayacak kadar uzun dövüşmüş. Yani Teach meyvesiz bile yonkolardan tek yemeyecek kadar sağlam bir adam ki zaten iki meyvesinin de kendisine bir savunma sağlamadığını düşünürsek Teach Beyazsakalın gemisinde neyse aynı derece dayanıklı. Zaten dayanıklılık konusunda yonkolardan aşağıda kalmayan bu adam hız konusunda kendisini dezavantajlı durumdan alacak karanlık meyvesinin üstüne aşırı kırık deprem meyvesini yiyince açıklarını kapatmış ve zirveye oturmuştur.

Şu kısmı biraz artırıp 1. tümen ayarına yakındır diyorum ben işte, zaten Ace olmasına rağmen istese 2. tümen koltuğuna çok rahat yerleşebilirmiş bunu biliyoruz. Dayanıklılık konusunda 1. tümenleri aşıyordur ama hız konusunda çok geri kalıyordur.
1. Tümen komutanı seviyesindeki birinin Yonko ayarı birine kalıcı yara bırakması İMKANSIZ bir olay, üstüne Shanks DİKKATSİZLİK ETMEDİM diyor, yani Law + Kid kombosu gibi Shanks'ı araya almamışlar, arkalamamışlar veya hazırlıksız yakalanmamış, 1 vs 1 'de birbirlerine bakarken çizmiş onu BB. Şimdiki Shanks Kid'e saldığı hakinin onda birini salsa o dönemki BB bayılırdı muhtemelen. O yüzden döneme göre yaptığın güç tahmini doğru değil.

Yahu Wolwerin gibi parmak arası bıçak kullanan meyvesiz BB'yi Kaido, WB, BM karşısında hayal edin, etrafta dikkat dağıtacak kimse yok, sonra da BB'nin bunlardan birinin gözünü kalıcı olarak çizdiğini hayal edin, durum işte o kadar komik :)

Yerdeki BB, tüm tayfası WB'ye saldıracağı zaman yattığı yerden ateş etmeye başlıyor, şu sahneyi daha çok anlatmaya gerek yok. WB direkt BB'ye senin savunman zayıf diyor, BB'nin savunmasının övülecek bir tarafı yok, Yonkolarla kıyaslanamaz bile. Kaido-WB-BM tank, Shanks-Roger-Ray gibiler de hızıyla savunma sağlıyorlar, BB'de hız yok, tanklığı da Yonkolarla yarışamaz. BB'ye karanlık meyvesi savunma vermez ama deprem meyvesi verir, deprem iki yönlü bir meyve hem savunma hem saldırı sağlıyor.

Açıkçası meyvesiz Teach'in ile şuanki gösterilen hiçbir sağ kola yakın olmadığını düşünüyorum. Hepsi özel bu adamların, Teach bukaner çıksa belki derdim ama o da çıkmadı, soy dediler Xebec'e bağlanacak ama o da yetersiz. 2. tümen bile zor eder bence. Ki WB'nin 2. tümeni Oden'di yani, 3. tümen desen Jozu'dan güçlü müdür, bence değil. 4 veya 5 ideal gibi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık