Wb zehirlendi. Net! Mingo gibi kk olmak isteyen adam kızları Wb'nin hayrına mı yolluyor ? Üstelik bu adamın şöyle bir cümlesi var:
"Kendinden güçlü birini yenmek için yüzlerce yol vardır."
Wb'yi zehirleyerek öldürmeyi planlayan Mingo, Kaido'yu da bu smile ayağına çökertmeyi planlıyordu muhtemelen. Biraz hayalperest bir arkadaş kendisi ama taktir edilesi, kaliteli bir adamdı. Neyse... İşte Wb böyle bir efsaneydi.
Adam zehirlendi, göğsüne kılıç girdi, bıçaklandı, yüzlerce mermi ve top yarası aldı, organları kızardı, yüzünün yarısı gitti, Kizaru deldi, kalp krizi geçirip kan kustu ve tüm bunlar üzerine yıkılmayıp ayakta öldü!
Aslına bakarsanız mangaka kendini savunamamasına rağmen bir yonkounun ne kadar dayanıklı olabileceğini, bedensel direncinin ne kadar üst düzeyde olduğunu bundan daha iyi gösteremezdi. Baktığınız zaman Mf'de toplanan güçler Wb ve ekibi için fazlaydı. Lakin o güç Wb'nin gençliği için toplanmış bir güçtü bence. Mangaka alttan alttan bunun mesajını verdi.
Kısacası, şu üstte saydığım handikapları kim almış olursa olsun bu kadar dayanamazdı. Ben bunu taktir ediyorum ve gençliğindeki güce sınır biçemiyorum. Mf'de, okuyuculara verilmek istenen mesaj da buydu bence. Wb'nin yaşlılık ve handikaplarına bakın ve zirve çağını hayal edin. Lakin bu demek değildir ki Wb'yi zirve çağında değerlendirerek yaşlılık haliyle yonkou aldırın. Ya da ünvanı var diye yonkou aldırın. Öncesinde belki yıllarca zehirlenmiş birinin sağlıklı bir yonkou karşısında teklememesinin mümkünatı yok. Siz diyorsunuz ki 70 model Mustang efsane, 2017 Bugatti'nin aklını alır. Böyle bir şey yok!