Günahlarının bedelini ödeyebilirse iyi insan olur yada ölmeden önce tevbe edip pişman olur, kul hakkına girmişse kişilerde affederse iyi insan olur.
Vardır.İnsan var mıdır? Önce bunu tartışmak lazım.
Yanlış. Tefsir ilmi kendi kişisel yorumlamaların dahilinde üstüne çalıştığın şeyi yalanlamak değildir. Adamın burada yaptığı bir yorumlama da değil zaten. Bu sebepten ötürü görevini yapmamakla birlikte tahrif de etmesi işinden olması için muazzam bir sebep. İlkokullara vatandaşlık dersine giren bir hocanın oturup Türklerin "barbarlıklarını" anlatıp öğrencileri ikna etmeye çalışması ile aynı şey (bu olay da yaşanmıştı ve öğretmen ihraç edildi). Benim istediğim gibi yorumlaması diye bir şey yok ayrıca çünkü herhangi bir müslümanın bu noktada bir istek belirlemesi çok da mümkğn değildir. O yüzden mantık safsatasına kaçılarak veya ifade hakkı ile açıklanamayacak kadar saçma bir yerde konu. Ancak daha iyi açıklayabilmem için (ki eğer istiyorsan tabii sen bilirsin durup dururken sıkmak istememAdam ''Tefsir Hocası'' görevi de yorumlamak. Adam da ortaya bir yorum koyuyor. Sırf istediğiniz şekilde yorumlamadığı için mi işinden olacak? Buradaki kötü ve korkutucu olan şey; bir insan sırf kendi inandıklarının tersini söylediği için, onu işten atılmasına ve idam edilmesine kendilerinde hak görmeleri. Bu kadar küçük konularda bile kendisinde hak bulan insan, daha hangi konularda hak bulur. Salaklık olması, cehalet olması bu düşüncelerini hafifletmez, daha kötü sonuçlara yol açar.
Albert Camus'un güzel bir sözü var bununla ilgili;''Dünyadaki kötülük neredeyse her zaman cehaletten kaynaklanır ve aydınlatılmamışsa, iyi niyet de kötülük kadar zarar verebilir. ''
Abd'ye bakışım bu konuda çok pozitif bence şuan mevcut devletlerin %90'ı ABD kadar güçlü olsa çok daha kötü bir dünya görüyor olurduk.İmkanlarda önemli benim ne kadar pislik bir insan olduğumu bana imkanlar vermeden öğrenemezsiniz![]()