Güneş sistemine koloni kurulabilir kurulmasına da bir sürekliliği olmaz. Şu anki Mars'a koloni kurma olayı da daha test aşamasında bile değil. Mars'taki yerçekiminin insanlığın çoğalmasında ne gibi etkileri var onu bilmiyoruz. Hatta dünyadan bu kadar az yer çekiminde ve o radyasyonda hamile bir kişi doğum yapabilecek mi belli değil. Hadi bir şekilde mümkün kılındı diyelim, o ortamda çocuğun gelişimi nasıl olacak bilinmiyor.
Yani o olay zaten diğer gezegenlerde yaşanabilir minin bir testi, ki daha kendisi o aşamada değil. Diğer güneşlerin bulunduğu galaksilerde koloniler kurabilme fikri şu anda fanteziden ibaret. Daha o kadar yolu katetmenin yöntemleri bile yok ortada, en fazla teoriler ütetebiliyoruz.
Ayrıca ekonomik krizler olası fedakarlıklarla bir şekilde aşılır. Bugüne kadar olan krizlerin sürekliliği ise bu fedakarlıkların minimize edilmeye çalışılmasından ileri geliyor. Eğer ciddi tehdit içeren bir kriz varsa fedakarlıklar yavaş yavaş arttırılabilir (ne kadar insancıldır tartışılır) . Yani insanlığın sınırını görmek ekonominin haddi değil.
Olası fedakarlıklar: Birinci Dünya Savaşı'nda 17 milyon kişi öldü, İkinci Düünya Savaşı'nda kimi rakamlara göre 60-65 milyon arası, kimi rakamlara göre 75 milyon civarı insan öldü ve atom bombası kullanıldı. 73 Petrol Krizi SSCB'nin yıkımına giden süreci başlattı ve SSCB'nin yıkılmasının ardından sadece Ruanda'da bir milyondan fazla insan katledildi, Balkanlar kan gölüne döndü, Afrika kan gölüne döndü, 2008 Ekonomik krizinden sonra sadece Arap Baharına baksak, dünyanın geri kalanındaki irili ufaklı çatışmaları göz ardı etsek bile faturası gene kabarık oldu. Milyonlarca insan göç etti -ki bu göç ve kriz birleşince, islamafobi, göçmen karşıtlığı yükseldi ve radikal sağla beraber korumacılık yükselişe geçti- IŞİD ortaya çıktı, milyonlarca insan öldü ve Yemen'le Suriye'de savaş devam ediyor, Libya'da hala bir devlet yeniden tahsis edilemedi. O tarihten beri silahlanmada artış yaşanıyor yani ülkeler bıraktıkları silahları tekrar ellerine alıyorlar. ABD, herhangi bir müttefiğine saldırı durumunda atom bombası kullanabileceğini dile getirdi ve yeni nükleer program yayınladı. ABD'nin başlattığı bir korumacılık ve ticaret savaşıda malumumuz, yani dünya ekonomisinin iki dinamosundan bir tanesi işbirliği yapmayı reddeti ve fedakarlığı diğer devletlerin yappmasını istedi (diğer devletlerde keriz değil ya karşılıkvereceklerdir illaki). Olası bir ekonomik kriz bu yarılmaları derinleştirebileceği için üçüncü bir dünya savaşına sebebiyet vermesi mümkün ve bu olası savaşta atom bombaları sadece göz korkutmak için depolarda kalmayacak.
Peki ekonomik krizin sebep olduğu bu savaşta atom bombaları kullanıldıktan sonra uzaya kim çıkacak?