Çocuğun yaşına göre değişir, belirli bir yaşa kadar merhamet duygusu gelişmiyor diye okumuştum.Acaba çocuklar olsa ne yaparlardı?
Çocuğun yaşına göre değişir, belirli bir yaşa kadar merhamet duygusu gelişmiyor diye okumuştum.Acaba çocuklar olsa ne yaparlardı?
İşte ben de bunu bildiğimden sordum, bakalım forum ne diyecek diye.Biraz alakalı biraz alakasız ama
https://seyler.eksisozluk.com/iyili...elir-yoksa-bizim-bilincli-tercihlerimiz-midir
Aynen öyle.Tecavüz ve taciz gibi cinsellik içeren şeyler olmayabilir ama daha kötüsü yapılabilir.Herhangi bir aleti herhangi bir delikten içeriye sokmak isteyebilirler.Bildiğin direk bıçaklayabilirler.Çocuklar sonuçları bilmediğinden daha cesurlar bu konuda.
Bizzat amcaoğlu anlatmıştı.Anıtkabirde nöbet tutarken bir ilkokul çocuğu buna pandik atmış.
kişisel olarak başka da toplu halde çocuklar ne yapar bilemiyorum valla.Çocuğun yaşına göre değişir, belirli bir yaşa kadar merhamet duygusu gelişmiyor diye okumuştum.
Michael Haneke'nin üçlemesi nedensiz şiddet üzerine değil; toplumun, ailenin ve kişiin yozlaşıp duyarsızlaşması üzerine.Aklıma gelmişken, Micheal Haneke nedensiz şiddet üzerine bir seri yapmıştı.
Funny Games, Bennys Video filan bu konuyla alakalı filmler, aynı şekilde Das Experiment filmini ve Zimbardo Deneyini de araştırabilirsiniz.
![]()
Hayatı farklı bir kafada yaşamak denen bu olsa gerek...Kadın hak etmiş diyenlere acıdım.
Bennys Video dediğin gibi de Funny Games de bir yumurta yüzünden şiddet gören burjuva ailesini işliyorMichael Haneke'nin üçlemesi nedensiz şiddet üzerine değil; toplumun, ailenin ve kişiin yozlaşıp duyarsızlaşması üzerine.
Onun sebebi benmerkezcilik. Kendisi acı çekmediği sürece karşı tarafın acı çektiğini düşünmez.Çocuğun yaşına göre değişir, belirli bir yaşa kadar merhamet duygusu gelişmiyor diye okumuştum.
Funny Games üçlemeye dahil değil, Benny'nin videosu dahil ve aslında ordaki çocuğun şiddete meyli çok iyi yansıtılıyor dediğin gibi.Bennys Video dediğin gibi de Funny Games de bir yumurta yüzünden şiddet gören burjuva ailesini işliyorBurjuva da olsa haketmiyorlar yani, nedensiz şiddet de var.