valla erkan mangada varmı hatırlamıyorumda benim hafızam yanılmaz.sengoku acee wbnin amacının bu oldugunu söyledi.ace yinede inkar etti.aynı wb sonsuza kadar güclü kalamam yarınlar için bir evlat yetiştirmenin nesi kötü dedi.aynı wb eger seni ordan kurtarabilirsem bir emekliligi hakettim dedi.squardo acein rogerın oglu oldugundan ve onu kk yapmak istemenden bize bahsetmedin dedi.bende bunların hepsini üst üste koydum.Genel düşünce buydu,
ancak ne Wb'nin Ace'i kk yapmak istemesi ile ilgili bir sözünü
yada Ace'in kendisinin kk olmak istemesiyle ilgili bir sözünü hatırlamıyorum.
(Shanks ile mağarada konuştukları filler yer yani aptal animatörlerin uydurması hariç)
Zaten son sözlerinde Ace bunu istemediğini(kk'lık-şöhret) yine söylüyor.
Şayet sırf Wb Ace'i kurtarmaya gitti diye böyle düşünüyorsan,
Squardo gibi birisini artı ihanet etmiş birisini ve tayfası bile olmayan müttefiğine nasıl davrandı gördün.
Ben Wb'nin Ace'i kk yapmak gibi bir hedefinin olduğunu düşünmüyorum.
 velhasılkelam acein istemedigini bende biliyorum ama wb bence bunu istedi tabi benim düsüncem 
Kesinlikle doğru hayalle filan alakası yok bencede .NW'de kimin borusu ötüyorsa o yonkou'dur arkadaş ne hayali ne parası saf güç konuşuyor burda![]()
tamam işte bende sizin dediginiz gibide olabilir diyorum ama o zaman sengoku yanlıs yorumlamıs.savasta bosuna cıkmıs olur.wb her evladı için savasa giderdi ama,denizciler ace haric hiçbiri için böyle bir gösteriye kalkmazlardı.hadi wb bilmese rogerın oglu oldugunu,d.lerin vasiyetini diyecegim siz haklısınız.@Dragon
Üsteki mesajım;
Zaten Wb birini tayfasına almak istediğinde, "benim adımı taşı ve istediğin kadar özgür ol" buna genzer bir laf ediyordu. Wb zaten adamlarını kendi ismiyle koruyordu. O ismi kullanarak, kişiler kendi hayallerini yine yerine getirebilir. Wb' nin tek amacı, ona baba diye seslenenlerin rahatca yaşamasını sağlamaktı. Herhangi birini kk yapmak gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Anladığım kadarıyla tek düşüncesi, Kendisinin ölmeye yaklaştığını bildiğinden. Kendi yerine bu büyük aileyi yönetebilecek birini koymaktı. Buradan kk yapacak anlamı çıkmaz. Yeni bir aile resi seçmek niyetindeydi. Buna en yakın 2 aday bence marco ve ace' ti.
Ha Ace başa geçtikten sonraki yapacakları onun bileceği iş. Savaş alanından Ace kurtulduktan sonra, Wb onlara siz gidin dedi ve orada kaldı. Adamın amacı aile bütünlüğünü oluşturmaktı. İster kk olmak için çalışırlar, istersede boş boş yatarlar. Wb için tek amaç birlikte olmaları ve birbirlerini kollamalarıdır.
 sonucta herkezin fikrinede saygım var.benim fikrimse wb  rogerın bekledigi kişiyi ace olarak düsünüp, onu kklik için hazırlamak adına yanına aldı.hızla yükselen bir d. diye gitti üstğne birde rogerın oglu cıktı... ben bile olsam aynısını yapardım ki koltugumu kimseye vermek istemem