Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
bu konu acilmadan once bana milletin bununla gelecegini biliyordum bu yeni bisey degil herkes hep bir agizdan aynı seyi soyleyebilir. ben esit yurttaslik hakki arayan bir bireyim. toplumda algilari ve fikirleri degisitrmek ugruna tabii ki de ugrasacagim. birisi "gayler evlenemesin" dediginde illaki kendimi savunacagim. bunlar aynı sey degil. kimseye de fikrini belirtemez demiyorum ztn.

anti lgbt yuruyuslerinin de hak oldugunu savunuyorum.

kuran yakma da bir hak. kimseye zarari yok.
Burada bir sıkıntı görmüyorsan tartışacak bir şey yok. İnsanların sana gelmesi gibi bir durum da ayrıca yok başımızın üstünde yerin var. Ne olduğun beni ilgilendirmiyor.

Geçen mesela top kelimesinin söylenmemesi gerektiği ile ilgili bir mevzu dönmüştü.

Yani birileri kuran yakabilir ama top diyemez denildiği zaman ortaya absürt bir şey çıkıyor. Bu absürtlüğü farkedemeyen kişi zaten olayı tam olarak anlamamıştır benim gözümde.

İfade özgürlüğü varsa eleştiri özgürlüğü de var bence. Eleştiride bir ifade sonuçta. Çünkü bazılarının dediği bir şeyi eleştirince o kişiler ''İfade özgürlüğüm var benim.'' diyor. Senin ifade özgürlüğün varda bizim yok mu?

İfade özgürlüğü varsa eleştiri özgürlüğü de var bence. Eleştiride bir ifade sonuçta. Çünkü bazılarının dediği bir şeyi eleştirince o kişiler ''İfade özgürlüğüm var benim.'' diyor. Senin ifade özgürlüğün varda bizim yok mu?
Eleştirme hakkını değil, ifade özgürlüğünün sınırlarını tartışıyoruz yalnız. Eleştirme hakkı var tabi. Ama seni eleştiren biri sana bunu küfrederse bu bir hak mıdır diyoruz mesela.

Bunu ifade özgürlüğü olarak görenler cezalandırmıyor, cezalandıranlarsa bunu ifade özgürlüğü kapsamına almıyorlar yalnız. Kaçırdığın bir detay var.
Kaçırdığım detay vs. yok. İfade özgürlüğü aklına geleni söyleyip cezlandırılmama garantisi değildir, aklına geleni söylemenin engelenmemesi, kısıtlanmamasıdır. Bu kısıtlamama, engellememe ifaden suç ise bunu suç olmaktan çıkarmaz.

bu konu acilmadan once bana milletin bununla gelecegini biliyordum bu yeni bisey degil herkes hep bir agizdan aynı seyi soyleyebilir. ben esit yurttaslik hakki arayan bir bireyim. toplumda algilari ve fikirleri degisitrmek ugruna tabii ki de ugrasacagim. birisi "gayler evlenemesin" dediginde illaki kendimi savunacagim. bunlar aynı sey degil. kimseye de fikrini belirtemez demiyorum ztn.

Bu da tabi bir hak. Yalnız anti lgbt yürüşleri nefret eylemi değildir. Bu konudan örnek vereceksen, toplama kamplarında lgbt bireyleri yakmayı güzellemenin hak olup olmadığını dile getirmelisin. Nefret eylemi budur.

Eleştirme hakkını değil, ifade özgürlüğünün sınırlarını tartışıyoruz yalnız. Eleştirme hakkı var tabi. Ama seni eleştiren biri sana bunu küfrederse bu bir hak mıdır diyoruz mesela.
He o anlamda demek. O tarz davranışlar bence hakarete giriyor. Ve bence ifade özgürlüğüne girmiyor bu.

Çelişkidesin.Psikolojik şiddet yok diyorsun bireysel yaşa diyorsun.Onlarda içlerinde yaşasınlar o zaman.Eyleme geçmesinler. :)

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık