ya anlayamıyacak ne var.bleachi cıktıgından beri her hafta okuyorum,animesinide bir kere komple izledim.adamın zaten evreni sınırlı.yapabilecegi seyleri yaptı,en son bölümdede en ilginc olanını yaptı.cok göstermeden elletti cokta kafa yormadım acıkcası bleach diye
ama bakarsak olaylara;hiç mi biriniz düsünmedi ? daha ichigo ilk kocaman zampaktouyla cıktıgında,ulan bu velet bunu nasıl yaptı,diye,hiç mi kıllanmadınız ,byakuyanın özellikle safkanlıgına atar yapmasında.ishhinin shiba olacagı nasıl barizdiyse,masakininde quincy olacagı barizdi.baba shinigami tamam,ama nasıl normal insan bu kadar güçlü? demekki anasındada var bir bit yenigi demedinizmi ? en güçlü insan formu ne ? quincy degilmi ? sadece masaki fisher tiger karsısında, hezimete ugratılınca ve ben quincyleri kafamda cok güclü tasarlayınca,yatmadı kafama.adamda masakiyi ikinci sınıf hollowa öldürtüp aradan cekti, bende üzerinde durmadım.ama şimdi hersey oturdu yerine etegindeki tüm tasları döktü.
hayır sanki, shounen manga karakterlerinin kökleri veya ruhu özel yerlere varmıyor ? hep böyle.yoruma bakın,bachı sonradan cıkarmıs.cocugun annesini quincy yap,yanına safkan ve cokta güclü bir aileden quincy koy,en iyi arkadası yap.ama bachı sonradan cıkart,adam daha en basta çizmiş.
bleachin ana teması quincy, shinigami savası zaten.hollowlar gecis evresiydi,aizen de öyle.savasın ana noktasıda ichigo,çünkü içinde hem quincy, hem shinigami gücleri olan yegane adam.adamın zampaktousu bile quincylerin, en güçlüsünün sekline bürünmüş ve shinigami gücüyle kaynasmıs.
daha quincyler,shinigamilerle savastılar dendi ve kaptanların güçlerini gördüm,eşkillendim dedim nasıl olur bu ezik uryuu gibiler bunlarla dövüsmüş,sonra reishi emebilmeyi ve ishidanın nasıl mayuriye tek attıgını gördüm,aha dedim.
hiç mi kıllanmadınız kıcı kırık ,quincy güçlerini yeni uyandıran bir velet,10. takım kaptanına tek attıgında,hiç mi kıllanmadınız, mayuri,insan sınırlarının ötesinde dolasıyorsun kozo dediginde.yukarıda biri cıkmıs aklınca baglantılar bulmus.onların hiç birine gerek yokki,manga karesinde yazandan ileriye gönderme yapan biri degil kubo,bu odanın tarzı.
ama adamın zaten kurgusu belli.hollowlar zayıf halkaydı harcadı onları.vaste lordları fazla şişirdi belki kimimize göre,ama ulqiorranın evrimini ve ichigonun içindekini gördük.ikisi aizenin yanında,karakurada savassalar... soul society diye bir yer kalmazdı.yinede bize gösterilen,serideki en büyük güc quincylerin reishi emebilmesi vede filler bountolarınkiydi.reishi emebilmek ne demek ? sınırsız bir güç demek,cek cek vur.nerede yapamıyorlar quincyler bunu ? dünyada.peki bunlardan kurtulan varsa ve shinigamilere yenildilerse,nereye kacmıs olabilirler ? içinde reishi olan baska bir boyuta... neresi orası ? hueco mundo.nerden cıktı bach ve tayfası? hueco mundo...
bachın, zangetsu olacagı kimsenin aklına gelmedi,çünkü benzer çizimlere aldandık ve de ustaca işlenmiş başka bir zampaktou ismine,ishhinin engetsusuna.ha dedim o zaman bu safkan kanla, babadan ogula gecen bir güç,yani isshinin zampaktosuda, zangetsu ossanın farklı bir seklidir diye düsündüm.
ama adamın, ichigonun içinde quincy gücü acıcagı belliydi.acmadıgı tek güc o kaldı cünkü.

ve annesini 3 bölüm,ginjounun beni fullbringci diye kandırmaya meyillemesi dısında, hep quincy olarak düsündüm.kafanızda tartın,aralarında büyük bir nefret ve savas olan bu iki türü, en iyi nasıl kaynastırırsın.iki taraftan biri birilerini sever,evlenir melez cocukları olur.belki aileler yumusar, mutlu mesut olurlar.ishidanın yumusaması gibi.
yada ne yaparsın,büyük bir kötü cıkarırsın,iki taraftan birinden.iki tarafında sorumlulugunu tasıyan cocuk gelir günü kurtarır.
sonra neden bach gücüne ragmen hep içhigodan uzak durdu ? ilk basta ichigonun gücüne yordum,sonra kıllandım bu adamdan, yine bir power up cıkıcak diye, çünkü safkan quincyler ondan uzak duruyordu.yine çünkü hep holowdan bozmaları gönderdi ichigoya bach, ne zaman kirgeyle dövüstü,ha dedim kuruntuymus,ichigo artistlik yaptı,kurtar bizi kurosakiler falan,ha dedim gücünden cekiniyormus,ee sonra gördük yancısı tek attı,içinde quincy gücü varmıs veletin adamın derdi o quincy güçleri uyanmasın.adamın zaten kendi quincy gücleri kendi suretinde veledin içinde.üstüne birde shinigami ve hollow gücleri var bende olsam bende korkarım,quincy gücleri uyanır ve köklerini anlar diye.
ayrıca urahara dediki; quincy ve shinigamiler denge,hollow ve insanda öyle.ichigoda 4 üde var.ichigo insanı yanıyla hollowunu dengeledi,quincy yanıylada shinigami güclerini.aynı quincy gücü sayesinde shirosakinin gücünüde absorbe edip,bankaisene kattı.veledin özü insan, üstüne insa edilmiş; bleach evrenindeki, dandik fullbringcileri saymazsak, 3 güç var. hollow gücü vl,quincy gücü direk atalarının suretinde vede safkan 4 soylu aileden, shiba ailesinin shinigami gücü.
kubo bunlara, sonradan karar verdi diyenler için tek bir örnek; ishida quincy gücü,sado hollow gücü,inoue shinigami gücü.çünkü iyileştirme ve zaman degiştirip dondurma gücleri shinigamilerin en üstün kidou sınıfı.
adam bu 3 gücüde direk ana karaktere verdi.iki tanesininkinin kökünü zaten, ichigodan yayılan sıradısı enerjiye bagladı.düsünün bakalım, ichigo kimsenin gücünü durduk yere artırmamısken,neden quincy okununkini devasa surete cıkardı ? mangada diyorki ishido yayım evrim gecirdi,shinigami ve quincylerin güçleri bambaska,tamamıyla birbirlerinin zıttılar.nasıl bir shinigaminin gücü,quincynin güclerine katkı yapar.zaten zampaktousunda aynı anda quincy gücü akan kişininki
sonra shinagimi güçlerini devretmek suc,ama bunun yetkisi ve gücü shinigamide... peki ichigo nasıl rukianın istegi dısında tüm gücünü absorbe etti ?
güc emme kimin gücü,kirge yapmadımı.daha düsünsem veya bastan baslasam neler cıkar ama hatırladıgım bunlar.biraz uzun oldu idare edin.ama cidden kishide,kuboda,odada en büyük 3 manganın mangakaları olmayaı hak ediyorlar bence.kubo bunu kanıtladı,kishidede obito haric sıkıntım yok.oda bile arada sacmalıyor mesela marinefordu cok acele gecti,boktan arcları uzatıyorda uzatıyor...ama sonucta en büyük 3 unvanını hala bu mangalar tasıyor.