Açıkçası ben Togashi'nin doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Seri'nin bir anlamda final yaptığın ve Gon'nun hikayesinin tamamladığını zaten söyledi.
Biraz da bu yüzden hikyeyi hızlandırmak için hiç kasmıyor adam. Ayrıca karakterler bölündüğünde de ilgiyle takip edilebilmesi serinin en özel yanlarından biri bence. İlk "final" kısma kadar da belirli oranda bu bölme işlemi vardı. O zaman da bir çok kişi Gon ve Killua tarafından değil de Kurapika ve Örümcekler tarafından daha çok keyif alıyordu.
Seriye tamamen devam etmediysen spoiler vermek istemiyorum ama olay tamamen Kurapika özelinde ilerlemiyor. Kurapika, Beyon, Ging, Hayalet Takımı, Hisoka hatta Leorio tarafı var. Elbette en önemli taraflardan biri Kurapika ama bu biraz da Kurapika'nın kişiliği ve ona çizdiği rakiplerle alakalı.
Seri devam ederse zaten Kurapika aradan çıkacak gibi gözüküyor. Serinin mevcut arkı ana iki parça halinde olacak gibi ve ilk parça Kurapika odaklıyken ikinci partta Kurapika ölmüş veya odaktan çıkmış olacak gibi gözüküyor şimdilik. Hikayesi burada tamamen bitecek gibi her türlü.
Gon ve Killua için bir yolu bulup Kara Kıtaya gelecekler beklentisi var. Ama Togashi'nin kurguladığı evrende olay Kara Kıta'da bitecek gibi değil. Hem bilinen evrende Gyro ve Pariston'un işlenebilir bir hikayesi var hem de Kara Kıta'nın aslında hiç kimse tarafından keşfedilmemiş tarafını ilgilendiren ve oraya Gon ve başka bir ekibin gitme ihtimali falan ileri de olabilir.
Bence Togashi ben zaten seriyi bir finale erdirdim. Bundan sonrasında hiç kasmadan hikayeyi genişleterek ilerleyeceğim yarım kalırsa kalsın kafasında gibi duruyor. Yılda düzenli olarak 10-20 bölüm geleceğinden emin olsak ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim. O zaamn bile bitmez ama olsun en azından bekleme durumu olmaz.
Kısacası Togashi bence Gon ve Killua'yı çıkarmaktan ziyade seriyi akışına bırakıyor ve seri devam ederse bir noktada ibre tekrar onlara dönecek. Kurapika sever biri olarak ben serinin gidişatından oldukça memnunum ama Kurapika'nın olmadığı veya öleceği senaryo da beni tatmin eder çünkü zorlama yapmadan bir akış içerisinde ilerliyor hikaye.
Parça parça cevap vereyim...
Seri bir anlamda final yaptı olayı saçma değil mi? Seri başladığı noktada ana karakteri tamamen seriden çıkarmak kötü. Final yaptı muhabbeti dediğim şeyle alakası zaten, Gon'un babasını bulması muhabbeti ile başlıyor seri, bulunca da bir nevi kapanıyor. Fakat tüm kurduğu bağlar, arkadaşlıklar vb "Gon artık babasını buldu köyüne dönsün" muhabbeti ile son bulması kötü bir final başlı başına. Eğer diğer karakterlerle devam edecekse V2 tarzı bir seri çizebilirdi tekrardan seriden çıkardığı karakterleri katmadan.
Diğer noktada nasıl Gon-Killua'dan ziyade nasıl Örümcekler ve Kurapika daha çok keyif veriyordu ya? Çok iyi yan karakterler ama Karınca arc da ki olaylar, Gon-Killua gelişimi falan bile çok üstünde Kurapika-Örümcekler olayının. Dediğim gibi yan karakterler çok iyi ve seriyi taşıyabilirler ama bence bu konuda hata yapılmış. Serinin akışına bırakması falanda kötü, misal yan karakterin yan karakterin yan karakterine bile 5 sayfa metinle açıklama yapıyor adam. Bu bana göre aşırı gereksiz, çünkü mangaka sağlık sorunları ile uğraşıyor deniyor. Yani belki seriyi bitiremeyecek bile. Neden bu kadar derine giriyorsun ki belki de 1 yıl sonra ortada olmayacak karakter için?
Şuan 400'ü falan okudum.
Kurapika için ekstra birşey mi dendi bilmiyorum ama öyle hemen aradan çıkmaz bence. Örümceklerle düşman ama şuan örümceklerin Hisoka tarafına odaklanmış olduğunu görüyoruz. Eğer Hisoka ile bir anlaşma yaparsa anca o zaman sorun yaşayabilir gibi geliyor bana. Misal koruduğu bebek prens hikayesi üzerinden devam edebilir onun durumu bir şekilde.
Gon ve Killua bir şekilde Kara kıtaya gelecek beklentisi var ama kaç bölüm kaç yıl olmuş ortada yoklar. Belki absürt bir nen yeteneği ile gelebilirler ama ne olursa olsun yine gelirse kendi ile çelişmiş olacak mangaka. Madem gelecekti, saçma sapan yan karakterlere sayfalarca metin yazacağın yere gemiye atsaydin da Gon'u falan onu çizseydin az da olsa...
Bence Mangaka şuan ne yapacağını bilmiyor, zaten düzenli olarak da gelmiyor seri. Misal kara kıta, veraset savaşları, örümcekler, Hisoka, Kurapika muhabbetlerini daha hızlı ve temiz şekilde işleyebilirdi. Şimdi "Hiç kasmıyor adam" diyorsun da misal haftalık olarak seriyi verse ve sağlık problemleri de olmasa dediğinde haklı olabilirdin. Adam hem sağlıklı değil hem kasmıyorsa bu seriyi bitirme niyeti yok demektir...