Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Heidi, Girl of the Alps

Heidi, Johanna Spyri'nin 1880-1881 yıllarında yayımlanan ünlü İsviçre çocuk klasiğidir. Doğa sevgisi, aile bağları, masumiyet ve şehir-köy karşıtlığını işleyen bu eser, küçük bir yetim kızın Alpler'deki sade ama mutlu hayatı ile büyük şehirdeki zorlamalara karşı verdiği mücadeleyi anlatır. Dünya edebiyatında en sevilen ve en çok uyarlanan çocuk romanlarından biridir.Bu eserden uyarlanan en ikonik anime ise 1974 yapımı "Alplerin Kızı Heidi" (orijinal Japonca adı: Arupusu no Shōjo Haiji / Heidi, Girl of the Alps) adlı 52 bölümlük dizidir. World Masterpiece Theater serisinin ilk büyük başarılarından biri olan bu anime, Japonya'da ve dünyada milyonlarca çocuğun kalbini kazanmıştır.

Künye
  • Yapım Yılı: 1974
  • Yapımcı Stüdyo: Zuiyo Eizo (sonradan Nippon Animation'a evrilen ekip)
  • Yönetmen: Isao Takahata
  • Önemli Ekip: Hayao Miyazaki (sahne tasarımı, layout, senaryo katkısı), Yoichi Kotabe (karakter tasarımı), Toyoo Ashida (karakter tasarımı / animasyon yönetmeni), Yoshiyuki Tomino (storyboard ve senaryo)
  • Bölüm Sayısı: 52
  • Tür: Drama, slice of life, tarihi kurgu, çocuk
  • Türkçe Adı: Heidi (veya Heidi, Alpler'deki Kız)
Konu

Beş yaşındaki yetim Heidi, teyzesi Dete tarafından Alpler'de yalnız yaşayan huysuz dedesi Alpöhi'nin yanına bırakılır. Başta zorlanan dede-kız ilişkisi, Heidi'nin saf sevgi ve neşesiyle yumuşar. Heidi, keçi çobanı arkadaşı Peter ile dağlarda özgürce vakit geçirir, doğayla bütünleşir. Ancak teyzesi onu tekrar Frankfurt'a, zengin bir ailenin tekerlekli sandalyeye bağımlı kızı Clara'nın yanına "eğitim" için götürür. Şehir hayatı, katı kurallar ve özlem Heidi'yi derinden etkiler. Sonunda Alpler'e dönen Heidi, Clara'yı da iyileşme umuduyla yanına getirir ve hikâye sevgi, dostluk ve doğanın iyileştirici gücüyle sona erer.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık