sclader@
kardesim fikrine saygı duyuyorum ama thosy gayet iyi özetlemiş.sadece sunu düşün serinin daha basında shanks houshoku kullanmasa diyecegimki tamam sen haklısın.ama adam hakiyi en azından adını düşünmese bile irade gücünü düşünmüş

düşün ilk logiayla karsılasmayı daha grand line girmeden göstermiş,adam anlayana mesaj veriyor.
bak diyor bir sürü seytan meyvesi var,grand lineda bunlardan bir sürü var ama böyleside var.logia gücü,dokunamıyorsun bile...
pat serinin bas karakteri gidicekken,babası gelip logia olanı engelliyor.sence haki bastan olmasa, adam bunu düşünmese,smokerın dragonla vs atmaması salakca olmazmı ?
olay basit,dragon haki manyagı adam,smokerı puro diye içerdi orda,cıragına bak anla.o yüzden smoker pasa pasa kabul ediyor.çünkü logia gücü olmasının onu kurtaramıyacagını biliyor.
sonrasındada kurgu basit.hala yok haki gec geldi deniliyor.yahu hangi shounende en büyük güc hemen ilk dakikadan verildi.adam ayarlamıs yüz kere söyledim; grand lineda seytan meyvesinin borusu ötüyor.yeni dünyada hakinin.e.oda seriyi 5 yıllık tasarladıgında bile,bu kadar detaya inmesede,yeni dünyada hakinin borusu ötücekti.
thosy @
ilk kullanım shanks herkez hemfikir.dragonun haki sahibi olması ve smokerın caymasıda dövüsten örnek.ama hakiyi ilk ifade olarak kullanan kişi teach.teach luffynin o anki haki gücünü sezip bunu vurguluyor.animedeki altyazılar japonca orjinal olandır,mangalardaki gibi bizim cevirimiz degil.toei tonla para sayıyor bu işe.sadece adam japonca haki derken,seride haki oldugunu bilmeyen fansubcı, ambition olarak cevirmiş.
ayrıca jozuda direk shanksın gücüne, yani houshokusuna haki diyor.ee shanksın kullandıgına haki dedirten mangaka,nasıl oluyorda ilk bölümlerde bu gücü kullandırtıp,haki ne kendi bile bilmiyor(bu sana degildi

)
sonra saboadyde yanlıs resimleri koymussun,garpın direk etrafında busoshoku aurası varken çizilmiş resmini yapmıs e.oda.kimse daha haki bilmiyor,acıklanmamıs ama adam garpın elinin etrafına o aurayı çizmiş.taa cok sonra rayleigh acıklarken, aynı sekil çizilmiş eli
tekrar ediyorum haki yeni dünya gücü.nasıl doktor koramiral ve üstü haki biliyorlar diyorsa,yeni dünyadada kalbur üstü herkez biliyor.eziklerde grand lineda yaptıgını basarı sayıyor

adam bunu anlayalım diye luffyi karı gibi aglattı.kizarunun gücü karsısında tüm caylakları ezdi.dedi kocum gidin bir güc var, ögrenin gelin yoksa,gittiginiz yerde sizle yerleri silerler
yobi@
houshoku hakisi olan herkezde en güçlü degildir diyorsun,mantıgını anlıyorum aslında kabul ediyorsun, ama böyle istemiyorsun.yinede standart shounen verisidir bu.
goku - seri sonu en yüksek kiye sahiptir.
ichigo - adamın orjinal reiatsusunu juha bach baskılamıs,gecenlerde daha yeni saldı tamamını.adamın engelleyemedigi kücücük bölümüyle velet aizeni bile indirdi.
naruto - chakra demek naruto demek,daha bastan kishi anan uzumaki,içinde kurama var ver coskuyu demiş

luffy - seride en büyük hadi haki olmasın,ruh gücü d.lerde.adamın dedesi en güçlü kahraman denizci,meyve bile yememiş,babası devrim ordusu komutanı.tabiki bu adam en güclü hakiye sahip olucak.biz her zaman bas karakterde potansiyelin en üst oldugunu biliriz,mesele bu sınıra nasıl ulastıgıdır, izledigimiz bu olur