Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Hangi Çağda Yaşamak İsterdiniz?

Hangi Çağ Size Göre?

• Kullanılan toplam oy
    176
96’da doğdum. Doğduğum dönemden memnunum. Keşke çocukluğumu başka yerde geçirseydim.

Gelecekte gezegeni ve kendimizi mahvedeceğiz gibi görünüyor. O yüzden geleceği istemem. Gelecekten pek umudum yok.

zengin olmanın en kolay olduğu çağda yaşıyoruz bence bu güzel bir şey. geçmiş çağları tercih etmek için hiçbir sebep göremiyorum gelecek çağda ise insanların daha fazla yalnızlasacağını su metaverse’in eninde sonunda yaygınlaşacağını düşünüyorum. o da bana biraz fazla distopik geliyor .

Şunu fark ettim tarih öncesi çağ haricinde diğer çağlardan herhangi birinde yaşasam şuan ki bilgi birikimimle o çağa hiç bir yenilik getiremem.
2022 yılını görmüş birinin eskiye gidip bir şey ortaya koyamaması acizlik midir cahillik mi yoksa teknolojinin fazla gelişmesi mi bilemedim.
Kombinin buzdolabının olmadığı bir çağda yaşamak istemem sanırım.

Eskiden, geçmişe çok özlem duyardım. O dönemleri merak eder, bizim için "tarih" olan zamanlarda, yerlerde yaşamak; o kitaplarda okuduğumuz insanları canlı canlı görmek, onlarla aynı havayı solumak isterdim.
Şimdi, sadece geleceği merak ediyorum. Ulaşamayacağım, hiçbir zaman göremeyeceğim o geleceği. Teknoloji ne durumda olacak, bilmediğimiz ne aletler, cihazlar kullanacak insanoğlu... Başka gezegenler, belki başka ırklar...
Fikrim neden değişti acaba, diye düşününce, aklıma tek bir cevap geldi; yaşlılık. İhtiyarladım anlamında söylemiyorum da, belli bir yaşa gelince insan sınırlarını daha çok fark ediyor, neleri görüp göremeyeceğini, hangi yıllara ulaşamayacağını az çok kestirmeye başlıyor. Bu da, içimde bir burukluk ve geleceğe özlem yaratıyor.

80ler 90lar falan yoksa yasadigim donemden memnunum. O donemleri de muziginden ve sahne akımlarından dolayı diyorum.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık