Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Hajime no Ippo

Mashiba vs Sawamura serideki ilk 5'ime bile girebilir o derece harika maçtı. Boks serisi olmasına rağmen ölüm hissiyatını güncel shounenlerden daha iyi veren bir dövüş.
Ben soluksuz okumuştum, hiç spoiler almadığımdan nereye gideceğini de kestiremiyordum. Profesyonel bir boks müsabakasından çok ölümüne sokak kavgası gibi bir şeydi, kural falan hak getire zaten. Sonucu da öyle oldu.

Kimura vs. Mashiba, Mashiba vs. Miyata, Ippo vs. Mashiba. Adamın dövüşler hep çok iyi geçiyor.

New gen shounenler farklı bir çizgide çıkıyor, zaman ve trendler değişti çünkü. Gençlerin zevk aldığı şeyler değişti. Animasyon taşıyor artık biraz, mangaları da öyle popüler oluyor. Da bence eski nesilde de pek Ippo kadar iyi dövüşlerin olduğu çok seri yok. En bilinen serilerden girersek, Naruto'yu hariç tutuyorum, Bleach ve One Piece'deki hiçbir dövüş (anime manga fark etmez) Ippo'daki maçlara yaklaşamaz bence. Özellikle One Piece Ippo'yu geçtim en standart shounenlerden bile kötü aksiyon konusunda. Eskiden yine iyiydi de Oda hastalandıktan sonra iyice çizemez oldu.

Son düzenleme:
New gen shounenler farklı bir çizgide çıkıyor, zaman ve trendler değişti çünkü. Gençlerin zevk aldığı şeyler değişti. Animasyon taşıyor artık biraz, mangaları da öyle popüler oluyor. Da bence eski nesilde de pek Ippo kadar iyi dövüşlerin olduğu çok seri yok. En bilinen serilerden girersek, Naruto'yu hariç tutuyorum, Bleach ve One Piece'deki hiçbir dövüş (anime manga fark etmez) Ippo'daki maçlara yaklaşamaz bence. Özellikle One Piece Ippo'yu geçtim en standart shounenlerden bile kötü aksiyon konusunda. Eskiden yine iyiydi de Oda hastalandıktan sonra iyice çizemez oldu.
Yani olay dövüşlerin kalitesini kıyaslamaktan ziyade o ölüm heyecanını vermekte. Yeni nesil seriler sürekli karakter öldürmeyi bir marifet sandığı için hemen etkisini kaybediyor bende. Elbette İppo gibi bir seride ölümün olmayacağını biliyorsun fakat amaç zaten sana orada o hissiyatı vermekte. Mesela her maç Mashiba vs Sawamura gibi olsa bir özelliği kalmazdı. Yeni nesil seriler bu söylediğim tekrara sık düşüyor bence.

Animesi ayrı, mangası ayrı iyi bir seri ancak Madhouse'un yaptığı ilk sezondaki atmosfer, müzikler falan apayrı. İkinci ve üçüncü sezon yine iyi uyarlama ama ilk sezondaki hava yok bence. Mappa kıvıramadı diyemem yani bir SnK'yı batırdıkları kadar bir durum yok. İlk sezonu ayrı bir seviyorum ama.

Neyse umarım bir an önce anime tekrar başlar, özellikle Mashiba vs. Sawamura dövüşünü animede görmek isterim. Sonra Randy Jr. vs Miyata. :)
İlk sezondan sonra İppo'nun yanaklarının Miyata'nın ismini duyunca kızarıp durması ve ekibin sapıklıklarının dozajının kaçması animenin benim gözümde tadını kaçırdı. Bir yerden sonra izlemeyi bırakmıştım.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık