Tamamını okumadım. Parça parça okumayı düşünüyorum

Serideki bazı şeyler Tanrı istedi diye açıklanmış. ( Luffy'nin elektrikten etkilenmemesi gibi) ve bizim ( okuyucunun) buna diyecek hiç bir şeyi yok denmiş. Ben bu benzetmeyi biraz farklı şekilde kafamda kurguluyorum. Bunları yapan Tanrı değil. Bir Cumhurbaşkanı. Ve bir Cumhurbaşkanı gücünün halktan (Okuyucudan) alır. Halk Cumhurbaşkanını beğenmezse yerine başkasını seçer. ( Yani okuyucu yazarın yaptıklarını beğenmezse okumayı bırakır. Ve bundan sonra Cumhurbaşkanı bir hiç olur. Yani biz buna hiç bir şey diyemeyiz değil, aslında en büyük cevabı biz verebiliriz.
Seride fantastik şeylerin olması sıkıntı değil. Bir okuyucu bunu sorun etmemeli. Ama çelişkilerin olması baya büyük bir sorun. ( Dof'un Kujlasinin düşünebilmesi, Blueno'yu yenemeyen Sanji'nin Jyaburayi yenmesi, Luffy'nin Hody Jones ile dövüşürken G4 açmaması Vs.) Bu detaylar yüzünden One piece'nin kalitesi düşüyor.
Aslında bakarsak Oda dram yazma konusunda ortalama seviyede. Seride hiç bir karakterin hikayesi veya ölümü yeterince dramatik değil. Dramatik değil demiyorum sadece yeterince dramatik değil.
Oda bazen komik sahneler yazabiliyor. Ama bir iki sahne hariç hiç bir sahne çok komik değil. Sadece ortalama komiklikte.
Her mangaka gibi klişeden ayrılmıyor. Serinin geneline bakarsak:
Aşırı saf ama güçlü ve arkadaşlarını seven karakter var.
Sinirlendiği zaman erkeklere şiddet uyguluyan kız var. Ama bu kıza yine bir klişe olan aşırı cimrilik özelliği eklenmiş.
Gördüğü her kıza yazan ve sürekli burnundan kan gelen adam var.
Sürekli yalan söyleyen korkak var vs.
Bu yazdığım karakterler hemen hemen her Animede var zaten.
Oda bu kadar kötü özelliği nasıl kapatıyor derseniz, bence serinin içindeki göndermeler ve bazı arclarda tahmin edilememesi ile kapatıyor.
Ama yukarıda yazdıklarım hiç olmasaydı One Piece şu an bir efsane olurdu. Ama şu an sadece iyi bir seri.
Yazının tamamını okumadım o yüzden yorumda biraz konu dışına çıktım ama olsun canım sağolsun

