Dostum şu an mesajlarımı okumadığını düşünüyorum gerçekten. Ben, senin ''Aka'dan aldığı yaralar önemsiz'' tarzında bir şeyler düşündüğünü ima ettim mi? Hayır. Aksine senin Aka'ya gelene kadarki süreci önemsiz görmeni eleştirdim. Özellikle de tartışmamızın başlangıcı olan Squardo'nun kılıç darbesini. Hani uykusunda hakisiyle adam tokatlayan Wb'nin, göstere göstere yediği o kılıç darbesini.
Gelelim handikap konusuna. Benim söylediğim durumla seninki çok farklı şeyler. Ben sana yaşanmış şeylerden bahsediyorum, sen ise ihtimal dahilinde olan şeylerden. Ben sana mangakanın çizdiği sahnelerden bahsediyorum, sen bana mangakanın olası hikaye kurgularıyla cevap veriyorsun. Yine hadi senin dediğini tartışalım. Diyelim ki tayfa Akainu ile karşılaştı. Sence Akainu bir kılıç darbesi yeyip kalp krizi komalarına girer mi? Ya da açlık krizi tutar mı? Ya da sevdiceğinin fotoğrafı kırıldı diye krize girer mi? Hayır. Bizim tayfayı es geçelim. Herhangi bir A tayfası olsun. Bu A tayfası Wb ile karşılaşma imkanı bulsa, Wb'nin yine kalp krizi durumunun ortaya çıkma ihtimali olur muydu? Evet. Bm ile karşılaşsa, Bm'nin şeker krizi tutma ihtimali var mı? Evet. Ama Akainu ile karşılaşsalar bunlara benzer handikaplar Akainu'da olacak mı? Hayır. Amirallere dönelim. Madem tayfa-amiral olayını konuşmak istiyorsun. Tayfa vs Aokiji oldu mu? Oldu. Aokiji güç olarak bizimkilere şovunu yaptı mı? Yaptı, herhangi bir fiziksel handikap olmadan. Tayfa vs Kizaru oldu, Kizaru şovunu yaptı mı? Hem de alasını yaptı. Gördüğün gibi tayfa amirallerle karşılaşmasına rağmen mangaka hiçbir amirale bir handikap vermedi. Senin dediğin ile benim dediğim çok farklı şeyler. Ben yaşanmış şeyler diyorum, sen kurgudan bahsediyorsun. Tayfanın Akainu ile karşılaşmamasının Akainu'nun gücüne herhangi bir olumsuz etkisi mi var? Ama iki yonkoya verdiği handikap adamları direkt ölüme götürecek cinsten. Aradaki farkı anlatabilmişimdir umarım.