Avatarımdı bir ara bu. :/
Hep beklenen Kaido'yu bizimkilerin Shankslar'ı Teach ekibinin indirmesi. Keşke tam tersi olsa Kaido'yu indiren Teach en güçlü olarak anılsa, Shanks da Luffy'e kaybedip tayfasına katılsa Luffy'e kaptanım dese![]()
Güç olarak Krakerle yakın seviyenin adamları. Rol olarak Kraker'den önemli biri ödülü aktif olsa en az onunki kadar olmalıydı bence.Önceden farklı düşünüyordum da Lawun 500 milyon ettiği yerde Dof 700 milyon rahat eder ödül olarak. Hatta güç olarak değil de bağlantıları ve işlevi göz önünde bulundurularak düşünülürse 1.5-2 milyar bile olabilirmiş. Ama gücü etmez işte o yüzden olmazdı o kadarı. Temizinden 750 milyon ederdi Dof.
Bence Cracker epey güçlü Doftan bu konuda katılmıyorum. Bir de ödüllere evrendeki karakterler güç bazında da bakıyor. Hep öyle oldu. Yani o kadar fazla ödül olursa Dofu indirebilecek bi adam bile çekinebilir. Zaten o kadar abartana dek amiral yollarlar ki Law-Luffy planlarına sebep yolladılar da.Güç olarak Krakerle yakın seviyenin adamları. Rol olarak Kraker'den önemli biri ödülü aktif olsa en az onunki kadar olmalıydı bence.
İşte oradaki asıl sıkıntı Luffy'ninde G4ü açtıktan sonra Doflamingo uyanışını yaptıktan sonra yarım saat peşinden koşması. Ben g4 bazında değerlendirdim. Ama tüm etkenler üzerinden değerlendirirsem Luffy'nin g4ü Doflmingo'dan daha üstün ama burada zıt kalan g4ün süreye bağlı olması ve doflamingonun dayanıklılığı aradaki güç farkını azaltan nokta. Eğer başta açsaydı. Doflamingo da uyanış açsaydı, Luffy yine vurabilecek miydi hemen yoksa yine süresi bitecek miydi asıl mesele bu, zaten buradaki kimse g4teki Luffy'nin doftan güçsüz olduğunu söyleyemez kurgu veya değil Luffy g4ün final vuruşunu yapıyor. Bunu da dikkate almak lazım Dof'u ancak böyle yenebildiyse. Ben bu olaylara direk siyah veya beyaz ayrımı ile bakmıyorum. Bunlar gri olaylar. Yani kısa evet veya hayır diyebileceğin birşey olmadığı bir sürü şeye bağlı etkenler. O yüzden ilk cevabımda da bunlar spesifik yani bir çok etken altındaki şeyler dedim. Ben her dövüş Luffy'nin kendisini geliştirdiğine düşünen biriyim. Kısacası bence Luffy dövüş öncesi Dof'tan bir tık gerideydi öyle olmasa Law faktörü bu kadar gözümüze sokulup Luffy'nin ağzından da Law senin gücünü indirdi muhabbeti yapılmazdı ama G4 ile beraber eşit kalibre ve üstüne çıkmıştır Luffy. Son olarak şunu da söyleyeyim. Eğer hiçbir kısıtlamanın olmadığı yerde dövüşsselerdi Luffy kazanırdı. Çünkü g4 süresi bitikten sonra kaçabileceğini ama insanlar olduğundan öyle bir şansı olmadığını söylemişti. Ondan g4 yenilenene kadar kaçar sonra devam ederdi dövüşe ama Dresserosadaki farklı etkenleri gözüne aldığında dövüş öyle düz olmuyor işte...Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. E.Oda her arc, arc bosunu şişirir şişirir olduğundan daha güçlü gösterir ki satışlarda Luffy bunu yendiğinde daha çok sükse yapsın. Seri başından beri böyle olmuştur bu. g4 ile Ceaser alabilecekken kullanmıyor bekletiyor, ilk başta Dof'a karşı kullanabilecekken bekletiyor, Law kaybedince öyle giriyor sahneye g4. Burada ki amaç Law'ın gücü yetmedi Luffy ondan bi tık daha üstte. Bunu kurguyla sunuyor yoksa. Demem o ki, en başta g4 açsa Dof'un ağzını burnunu kırar, duvardan duvara en başta vururdu. Biraz sıkıcı olurdu böyle yapsaydı, aaa Dof bu kadar ezik miymiş, bu ne sıkıcı arc derdi fakat ince ince işledi. Şimdi de Dof Luffy'den daha güçlü tartışmaları dönüyor. Trajikomik gerçekten. Adam bayağı bayağı daha güçlü Dof'tan öyle olmasa darbe yerdi g4 moda girdiğinde. g4 modda bildiğin top gibi oynadı yani.
Onları ibret alasınız diye gönderdik...![]()
Ödül ve amiral yollama kısımlarında sana katılıyorum. Ben Cracker'i Dof'tan çok ileride görmüyorum farkımız burda. Dof'un uyanış modu ve dayanıklılığı oldukça etkileyiciydi. Uyanışsız hali çok net zayıftır ama Cracker'den. Bana göre Dof, Luffy ve Cracker yakın seviyenin adamları. Aralarında vs olduğunda bir taraf kısa sürede sonuca gidemez.Bence Cracker epey güçlü Doftan bu konuda katılmıyorum. Bir de ödüllere evrendeki karakterler güç bazında da bakıyor. Hep öyle oldu. Yani o kadar fazla ödül olursa Dofu indirebilecek bi adam bile çekinebilir. Zaten o kadar abartana dek amiral yollarlar ki Law-Luffy planlarına sebep yolladılar da.
Bence şu an Carcker>=Luffy>Dof. Dövüş sırasında Cracker Luffy'den güçlü idi ama. Luffy o dövüşten güçlenip çıktı bence.
Önceki yorumun için de sana bi video bıraktım.![]()