Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de şunu insanlara anlatamıyorum, gerçi çok da anlatmak gibi bir derdim yok ama olsun.

Op evrenindeki pek çok karşılaşmada karakterler dövüşe her şeyiyle başlamaz, en güçlü hallerini sona saklarlar. Bir kaç örnek vereyim.

Enel, Amaru'yu en son kullanıyor.
Magellan, Cehennem Hükmü'nü en son kullanıyor.
Vergo ve Pika Ful beden hakiyi en son kullanıyor.
Luffy, King Kong Gun'u en son kullanıyor.
Lucci, Rokuogan'ı en sona bırakıyor.
CC, Zehirli gazla en son birleşiyor.
Doflamingo, Thousand Arrov ve 16 kutsal mermiyi en son kullanıyor.

Sonuç olarak, Luffy'de Mingo'da en son, en güçlü ataklarıyla saldırdı. Karşılaşmanın geçmişini irdelemeye gerek yok bana kalırsa. @Akainu Sakazuki soruna ben de cevap vereyim. Karşılaşmaya KKG ile başlamış Luffy'i Mingo asla ama asla durduramazdı ve aralarındaki dövüş bir dakika bile sürmeden Mingo kaybederdi. Evet, Luffy Mingo'dan güçlüdür. Law olmasa da pekaala dövebilirdi, döverde!
Luffy senin dediğini yapsa Dof'a dokunamadan tükenir ve sonrada kaybederdi.

Gücünü sona saklamak op'a özel değil. Her dövüş mangasında var. Bunun mantığı rakibi tanımak, tartmak, yormak ve son vuruşu yapmakla alakalı. Yani sona saklayayım havalı olsun diye değil :/

Luffy G4'le dalıp kkg sallasa Dof onu yer mi, zinde haliyle. Adam sapa sağlam, gel bana vur diye kollarını açacak hali yok. Kaçınır o saldırılardan.

Kurgu farklı iş.

Örneğin Lucci Luffyi yenildi diye yerde bıraktı. Bu saçma değil mi. İstese ikinci bir rokugan vuramaz mıydı. Yerde kafasını ezemez miydi?

Dövüşlerde çok mantık aramamak lazım.
İşin içinden çıkılmaz yoksa.

İyi de açıkladığım seyleri yazmışsın. Adam hantal. Darbe yemiyor ayrıca, blokluyor. G3'ü de blokladı, slashı da Sabo'nun darbesini de. Bunları karşılayabilmesi icin de görmesi lazım. Ama kör, yani k.haki ile görüyor. Sezemedi değil yani.

Burada daha iyiden kasıt ne?

1-Süre: Hakinin biten bir sey olduğu görüldü. Ki Issho da bastonla dolasıyor, yani sürekli kullanmıyor. Ama bir savas olunca kullanmak zorunda, ya savas on gün sürerse? Bu adam muhtemelen en fazla kullanacak kisilerden biri.

2-Nitelik: Farklı kullanımlar var, Luffy, Issho ve Usopp gibi auraları göremiyor. Caribou'yu göremiyor, seziyor. Usopp olsa direkt duvarın arkasından görecekti. Ama hamleleri görebiliyor. Niyet sezebiliyor. Güç sezebiliyor. Ama dikkat, konuşmayı söyleyemiyorlar. Niye? Kullanım farkı ile alakalı olabilir mi? Bak dikkat, iki kelimeyi duyup üçüncüyü duyamasa dersin ki ha bunun k.hakisi bu kadar. Ama hiç yok. Tamam Issho'dan iyi olsun k. hakisi, ula tek kelime duyacak kadar da mı sezemiyor bu Issho? Adam bildiğin kuracağın cümleyi biliyor. Bu farklı bir kullanım. Nasıl ki koka, Sentomaru tarzı görünmez zırh, normal b. haki var, k. hakide de kullanım farkı var. Bu adamınki farklı bir tarz.

3-Devamlılık: Haki sekteye uğramamalı, sonuçta ruhani bir güç. Kontrol kaybedilebilir.

4-Alan: Koca adayı sezen var, odayı sezebilecek adam var. Bu adamın k. haki açık, peki neden bir sürü güçlü olduğu ortamı sezemedi? (Bege ve bizimkilerin toplantısı) Issho, ipleri ittirmeyi en erken bırakan adamdı, neden? Yenilgiyi anlamış olmasın?

Yani çok etken var. Katakuri iyi demek çok yüzeysel oluyor.[/QUOTE]

@Phoenix

Bu işin kelimeyle falan alakası yok.Şu ana kadar edeceği kelimeyi söyleyen adam görmedik.Özel bir seviye bu Katakuri o noktaya çıkmış.Çıkmış olsa İssho'da görürdük.Yahu adam yanlışlıkla sivillere meteor atıyor.Akıl var mantık var sence Katakuri gibi görme ihtimali var mı ?

Farklı kullanım ayrı bir olay ama dediğin gibi farklı tarzda da ne gördük ki.Aisa ve Coby gibi sesler mi duydu iç dünyasında.Yada Rayleigh gibi konum mu belirtti Dof'un adamları şurada diye.

Kurgu farklı iş.

Örneğin Lucci Luffyi yenildi diye yerde bıraktı. Bu saçma değil mi. İstese ikinci bir rokugan vuramaz mıydı. Yerde kafasını ezemez miydi?

Dövüşlerde çok mantık aramamak lazım.
İşin içinden çıkılmaz yoksa.
İşte o noktada mantıken Luffy zaten yenilmiş oluyor.O olayın Crocodile karşısında yenilgiye uğramasından tek farkı aradaki zaman aralığının çok kısa olması.Lucci dediğin gibi kazandım diye bırakıyor nasıl Crocodile bıraktıysa ve Luffy son dönüşünde bu kez kazanan taraf oluyor.

Luffy senin dediğini yapsa Dof'a dokunamadan tükenir ve sonrada kaybederdi.

Gücünü sona saklamak op'a özel değil. Her dövüş mangasında var. Bunun mantığı rakibi tanımak, tartmak, yormak ve son vuruşu yapmakla alakalı. Yani sona saklayayım havalı olsun diye değil :/

Luffy G4'le dalıp kkg sallasa Dof onu yer mi, zinde haliyle. Adam sapa sağlam, gel bana vur diye kollarını açacak hali yok. Kaçınır o saldırılardan.
Her bi şeyi kendi düşüncelerimiz doğrultusunda yorumlamakta üstümüze yok. Bir kere şunu gördük; Mingo, Luffy g4'te olsun ya da olmasın ona kaydadeğer bi zarar veremiyor, saldırı gücü buna yetmiyor. Luffy'e karşı yapabildiği tek şey g4'e direnmek oldu. Onu da güç bela başardı. Luffy kendini bitirmediği sürece Mingo ona hiç bir şey yapamaz. En kötü ihtimal ne olur biliyor musun? Luffy bi açık oluşturur ve Leo Bazoka yerine KKG ile saldırır yine kazanır :)

Ona bakılırsa Law, gamma knife yiyen Dof'un direk kalbini çıkarıp işini bitirebilirdi. Veya hiç buna gerek kalmadan deniz taşı bir kafes yaptırıp içine ışınlayabilirdi. Kafesin içinde işini bitirirdi...

Ona bakılırsa Law, gamma knife yiyen Dof'un direk kalbini çıkarıp işini bitirebilirdi. Veya hiç buna gerek kalmadan deniz taşı bir kafes yaptırıp içine ışınlayabilirdi. Kafesin içinde işini bitirirdi...
Law bütün enerjisini gamma atmak için harcıyor.Fiziksel ve şu meyveden gidiyor dediği enerjiyi.Gammayı atıyor Dof ile beraber yerde yatıyor.Zaten kalkmaya enerjisi yok ki olsa da işini bitirdiğini düşünüyor.Sonra Dof zebellah gibi dikiliyor karşısında ve adam yattığı yerden hayata küsüyor.:a: Yerden kaldıramazdı Law kendini Mes atma gibi bir ihtimali yok zaten sınırlarını sonuna kadar zorlamıştı.

Her bi şeyi kendi düşüncelerimiz doğrultusunda yorumlamakta üstümüze yok. Bir kere şunu gördük; Mingo, Luffy g4'te olsun ya da olmasın ona kaydadeğer bi zarar veremiyor, saldırı gücü buna yetmiyor. Luffy'e karşı yapabildiği tek şey g4'e direnmek oldu. Onu da güç bela başardı. Luffy kendini bitirmediği sürece Mingo ona hiç bir şey yapamaz. En kötü ihtimal ne olur biliyor musun? Luffy bi açık oluşturur ve Leo Bazoka yerine KKG ile saldırır yine kazanır :)
Bir dakika demen üzerine yazdım mesajı. Ben temiz bir dövüşte Dof'un alacağına kesin gözüyle bakıyorum ki sen bir dakikada iner demişsin. Tek yer desen daha az şaşırırdım :oops:

Uzatıp yazabilirim ama handikap muhabbetlerine girmek istemiyorum. Sonuç değişmiyor.

Orman vs Kraker, Ada vs Dof olduğu gibi gerçeklerle beraber herkesin popisi kendine deyip çekiliyorum :)

Law bütün enerjisini gamma atmak için harcıyor.Fiziksel ve şu meyveden gidiyor dediği enerjiyi.Gammayı atıyor Dof ile beraber yerde yatıyor.Zaten kalkmaya enerjisi yok ki olsa da işini bitirdiğini düşünüyor.Sonra Dof zebellah gibi dikiliyor karşısında ve adam yattığı yerden hayata küsüyor.:a: Yerden kaldıramazdı Law kendini Mes atma gibi bir ihtimali yok zaten sınırlarını sonuna kadar zorlamıştı.
Gamma'dan sonra yerde yatan Dof'a elektro şok vermişti bir de. Bunu yapmak yerine kalbini alabilirdi.

Yalnız şöyle bir şey var. Yukarıda yazdığım örneğin benzerlerini OP'un her tarafında görebilirsiniz. Bunlara takılmanın manası yok pek. Şöyle olsaydı böyle olsaydı demeyle olmuyor yani. Bu şekilde düşünseydik ortada ne Luffy kalırdı, ne Zoro ne de bir başkası. Ne olursa olsun bir kurguyu takip ettiğimizi bazen unuttuğumuz için yaşanıyor bu tür tartışmalar.

Ondan önceki sahnede inject shot atıyor. Mesela orada gamma knife atsaydı geriye enerjisi kalırdı. Yani açık bulup vurmadı onu demek istedim. Kafese ne diyeceksin peki :D

Bütün teknikleri bir arada kullanma varsa Dof da kukla yapardı önceden haberi olmayan Luffy'i şaşırtıp kuklaya KKG attırırdı. Sonra da Luffy'i bir güzel paralardı ?

Gamma'dan sonra yerde yatan Dof'a elektro şok vermişti bir de. Bunu yapmak yerine kalbini alabilirdi.

Yalnız şöyle bir şey var. Yukarıda yazdığım örneğin benzerlerini OP'un her tarafında görebilirsiniz. Bunlara takılmanın manası yok pek. Şöyle olsaydı böyle olsaydı demeyle olmuyor yani. Bu şekilde düşünseydik ortada ne Luffy kalırdı, ne Zoro ne de bir başkası. Ne olursa olsun bir kurguyu takip ettiğimizi bazen unuttuğumuz için yaşanıyor bu tür tartışmalar.
Atacak enerjisi yoktu demekki yoksa niye almasın.Kalbe elektroşok vermekle ameliyata girmek aynı şey değil.Mes direk ameliyat tekniği daha komplike bir olay.Ben hakinin de etkili olabileceğini düşünüyorum.Alamaz belki de haki görünmez zırh çünkü.

Ondan önceki sahnede inject shot atıyor. Mesela orada gamma knife atsaydı geriye enerjisi kalırdı. Yani açık bulup vurmadı onu demek istedim. Kafese ne diyeceksin peki :D

Bütün teknikleri bir arada kullanma varsa Dof da kukla yapardı önceden haberi olmayan Luffy'i şaşırtıp kuklaya KKG attırırdı. Sonra da Luffy'i bir güzel paralardı ?

Kafes olayı saçma.Deniz taşı üzerinde meyvesi işe yaramaz muhtemelen.Yarasa da kafes yaptıramaz taşı işleyecek teknoloji özel bir tek hükümette vardı sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık