Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Demek istediğim buydu zaten. Dünya'nın en güçlü adamı olamaz demek istiyorum.
Niye olamıyor ama bende sana bunu soruyorum.?
Sadece Haki kullanmadı diye mi bunu diyorsun?
Adamın hali ortada meyve ile bir vuruyor, Amiral pert. Bir yumruk atıyor 3 Amiral durduruyor. Kılıç yemesi halinde hayatta kalması, İç organlarının yanması halinde yaşaması, yüzünün yarısının olmamasına rağmen hayatta kalması normal şeyler değil. Bence bu ünvanı hak edecek şeyler yaptı bu adam. Dediğiniz gibi tabi ki eski halinde değildi ama verdiğim diğer örnek gibi bu adam yenilmediği sürece o Ünvanı kaybetmezdi. Nasıl siz diyorsunuz Mihawk yenilmediği sürece Ünvan onda kalır. Zoro onu yenip Ünvanı alacak veya, Shilew Mihawkı indirecek en iyi olacak Zoro da onu indirip alacak diye aynı şey. Arada hiç bir fark göremiyorum. En güçlü yaratık denilen adam bile Korsan hayatı boyunca 7 kez yenilmiş. WB'nin ise böyle bir şey söylenmedi. Hatta Roger ile denk bile dövüştü denildi.
Ben MF de zaten zirve demiyorum bunu demek için mangayı okumamış olmak lazım ama hala o hali ile bile En güçlü adam olabileceğini düşünüyorum. Adamın neler yaptığı ortada çünkü.
Aşırı büyük fark var derken? En fazla Kaido'nun unvanı WB varken de vardı der, ikinci olur.

Ki o da şüpheli. En güçlü yaratik iken WB ölünce ondan güçlü canli kalmadigi için en guclu canlı olmus olabilir unvanı.
Aşırı fark eder. Yonkou olan bir Kadın korsan var. Kaido'nun tanımını zaten biliyorsun İnsan bile değil.

Arkadaşlar Karasakal ve Usopp huy ve tip olarak birbirine çok benziyor bir bağ olma ihtimali var mı?

Big Mom'ın yanındakiler sayesinde yonko olduğunu nereden çıkartıyorsun? Ya da bu konuda diğerlerinden farklı olduğunu?
Beklentim bu şekil bigmom güçsüzde değildir ama diğer yonkolardan beklentim fazla kişisel güç bakımından. Bir sürü çocuğu var arada çok sağlamlarıda var kraker gibi. germalarla müttefiktik kuruyor evlilikle. jinbeyide böyle tayfasına aldı ve dahada vardır bu tarz adamları.

Beklentim bu şekil bigmom güçsüzde değildir ama diğer yonkolardan beklentim fazla kişisel güç bakımından. Bir sürü çocuğu var arada çok sağlamlarıda var kraker gibi. germalarla müttefiktik kuruyor evlilikle. jinbeyide böyle tayfasına aldı ve dahada vardır bu tarz adamları.
Big Mom diğerlerinden aşağıda olabilir. (Çok aşağıda değildir.) Ama oğulları sayesinde yonko oldu tarzı bir ifadeye katılamam. Kaido da Shogun ile müttefik , bir sürü zoan kullanıcısı üretti Dof sayesinde . O da mı tayfası sayesinde yonko oldu? Teach yada. Kuzan ile iş birliği yapıyor meyve avclığı yapıyor o da mı tayfası sayesinde yükseldi. Muhakkak ki yükseldiler tayfa sayesinde. Ama etkili olan diğer bir şeyde birbirleri ile yarışır kişisel güçleridir.

Adamın hali ortada meyve ile bir vuruyor, Amiral pert. Bir yumruk atıyor 3 Amiral durduruyor. Kılıç yemesi halinde hayatta kalması, İç organlarının yanması halinde yaşaması, yüzünün yarısının olmamasına rağmen hayatta kalması normal şeyler değil. Bence bu ünvanı hak edecek şeyler yaptı bu adam. Dediğiniz gibi tabi ki eski halinde değildi ama verdiğim diğer örnek gibi bu adam yenilmediği sürece o Ünvanı kaybetmezdi. Nasıl siz diyorsunuz Mihawk yenilmediği sürece Ünvan onda kalır. Zoro onu yenip Ünvanı alacak veya, Shilew Mihawkı indirecek en iyi olacak Zoro da onu indirip alacak diye aynı şey. Arada hiç bir fark göremiyorum. En güçlü yaratık denilen adam bile Korsan hayatı boyunca 7 kez yenilmiş. WB'nin ise böyle bir şey söylenmedi. Hatta Roger ile denk bile dövüştü denildi.
Ben MF de zaten zirve demiyorum bunu demek için mangayı okumamış olmak lazım ama hala o hali ile bile En güçlü adam olabileceğini düşünüyorum. Adamın neler yaptığı ortada çünkü.
Wb'nin dayanıklılığına diyecek bir şey yok. Bu adamın yaşlılığındaki dayanıklılığı bu. Gençliğini hayal edemiyorum. Dayanıklılık konusunda ya Wb ya Kaido zirve zaten. Saldırı gücü de aynı şekilde. Yaptıkları da normal değil bu nedenle.

Ancak.. Mihawk'ın en olmasıyla Wb'ninki arasında fark var. Mihawk zirvede şu an. Mf'deki Wb değildi taktir edersiniz ki. O yüzden yaşlı bir adamla zirvesinde olan bir adamın ünvanını almak arasında fark var.

Bunun yanında, Wb'nin ünvanını almak için bir yonkouya savaş açmak gerekir. Kimse durduk yerde aldığında kendisine kazandırmayacağı bir ünvan için de bir yonkouya savaş açmaz. Wb'nin ünvanı uzun yıllar elinde tutmasının temel sebebi bu. İkinci sebebi de Wb'nin gençliğindeki gücü elinde tuttuğunun düşünülmesi. Öyle ki Wb'nin adamları bile saldırıları atlatamamasını hayretler içinde karşılıyor. Bu kadar güçten düştüğü kimsenin aklına gelmiyor. Düşmanları da aynı düşüncedeyse.... Değil mi ? ;)

Sadece haki kullanmadı demişsin ama göz önünde bulundurmadığın o kenb. haki var ya.. Wb onu kullanabilseydi aldığı darbelerin %90'ını almazdı :) Hatta Marco, Croco ve adamlarından biri aynı mevzuya 3 kere parmak bastı. Her zaman derim, kenb. haki hakinin temelidir. Bu haki türünü iyi kullanamazsan yani diğer bir deyişle temelini iyi atamazsan üstüne ne kadar kat çıktığının bir önemi yoktur. Bu ''kat'' benzetmesinin yerine ister b. haki koyun, ister douriki koyun fark etmez. O bina çökmeye mahkumdur. Nitekim bunun soyut kanıtıydı Wb. Ne kadar dayanıklı ve canavar ötesi bir adam olsa da bir yerden sonra dayanamadı. Umarım anlatabildim kilit noktayı.

Saldırı gücü yüksek adamlar karşısında (amiraller ve yonkoular) kenb. haki kullanamazsan ya da bir şekilde saldırıyı atlatamazsan ölürsün. Dikkat edersen Wb zaten seri bir adam değil ki saldırılardan sıyrılsın. O yüzden Wb kenb. haki kullanmaz ZORUNDA! Hele ki bir yonkou karşısında kenb. haki kullanmazsan daha fena. Bu yüzden Wb en güçlü adam olamaz diyorum.

@Koyusiyah

Bu iddiayı Mom'un gücünü gördükten sonra söylemek daha sağlıklı olur.

Aşırı fark eder. Yonkou olan bir Kadın korsan var. Kaido'nun tanımını zaten biliyorsun İnsan bile değil.
İyi de neden unvanı yok o zaman Mom'in ' en guclu kadin' diye?

Yani erkek anlaminda değil. Bir de insan anlaminda diyenler var ama onlar da yaniliyor bence.

Mihawk'a durduk yere en guclu kilic ustası demiyorlar. Faaliyete bakıyor iş. Belki 10 sene sonra hastalanacak, gucten dusecek lakin insanlarda guc ölçer yok. Aa gucten dustu bu, x adındaki kılıç ustasi bundan güçlü ona diyek artik en guclu diye bir sey yok. En olmak istiyorsan gidip o adamı yeneceksin.

WB dediğin adam da Roger ile eşit dovusen adam. Roger oleli 24 sene oluyor. Unvanı iki sene önce almamıştır ki bu adam? Üstteki mantıkla aa bu adam gucten dusmus bakın guc olcer Kaido'nun onu gectigini gösteriyor, hem o insan da degil gelin en güçlü canli diyelim buna ehehe durumu olmaz.

Kaido, WB'yi yenmiş olmali yahut Roger ile esit dövüşmekten daha büyük bir faaliyeti olmalı ki en güçlü canlı desinler. Ama ikisi de pek mümkün görünmüyor.

Big Mom diğerlerinden aşağıda olabilir. (Çok aşağıda değildir.) Ama oğulları sayesinde yonko oldu tarzı bir ifadeye katılamam. Kaido da Shogun ile müttefik , bir sürü zoan kullanıcısı üretti Dof sayesinde . O da mı tayfası sayesinde yonko oldu? Teach yada. Kuzan ile iş birliği yapıyor meyve avclığı yapıyor o da mı tayfası sayesinde yükseldi. Muhakkak ki yükseldiler tayfa sayesinde. Ama etkili olan diğer bir şeyde birbirleri ile yarışır kişisel güçleridir.
Aralarında çok güç farkı olduğunu bende düşünmüyorum. Kaidonun wanoyla müttefikliğini,Doftan meyve alışına ben laf demiyorum zaten kendine güç katması kötü değil. Ancak adam gökyüzü adasından atlıyor bişey olmuyor. Kidleri 3 süpernovayı tokatlıyor. Sen bunu gördükten sonra beklentini yükseltmezmisin?Mesela Teach adam (en az 20 sene galiba tam bilmiyorum.Wb rogerla konuşurken hesapladım.) Wb nin gemide sırf yami meyvesini aramak için duruyor bulup shic. olup üstüne Mf de Wbnin meyvesini çalıyor(öyle plan yapıyor adam bide üstüne gerçekleştiriyor),Shanksın kaido bigmom teach gibi kendi safına güç katmaya çalıştığını düşünmüyorum. Onlar kadar destekçileri yoktur ki yoksa kişisel gücünün çok güçlü olması gerekirki diğer yonkolarla en azından denk olabilsin.
Tabiki zamanında bigmomda bişeyler yapmıştır yonko olmak için yonko doğulmuyor sonuçta. ama görmedik ,sadece pasta kalesinde oturup şeker yiyor. Ben güçsüz demiyorum sadece diger yonkolar kadar beklemiyorum.Wb de boş adam değildi o yüzden dediydim.:gamyon:

Arkadaşlar Karasakal ve Usopp huy ve tip olarak birbirine çok benziyor bir bağ olma ihtimali var mı?
Usopp D. çıkarsa vay forumun haline :D
Anası tarafından akraba çıkabilir belki dış görünüş olaraktan ama yasopp tarafı olmaz bence olsaydı bilinirdi yani bahsederdi Shanks'a falan diye düşünüyorum

Hancock çok abartılıyor benim gözümde. Keşke seride çok güçlü kadınlar çıksa, ama yok işte.
Konu dışına çıkıyoruz diye buradan alıntılıyorum.

Bence dediğinin tam tersi çoğu kişi Hancock'u olduğundan güçsüz görüyor. Ben de öyleyim. Ama h.hakisi olan tek gördüğümüz kadın karakter kendisi. Ve Aokiji'nin sözünü orda da belirttiğim gibi her duyduğumda ne demek istiyor diye bir düşünürüm. Cidden Doflamingo gibi Donquite Kutsal Ejder soyundan gelen bir Kraldan ne anlamda daha varlıklı? Gücünden başka hiçbir şeyi düşünemiyorum. Çünkü seride bahsedilen asillik, soyluluk ve zenginlik Dof'a özgü. Beni hep şaşırtmıştır o söz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık