Tabi Luffy davranışlarıyla kendine şans oluşturdu ama Ray gibi Garp-Aokiji gibi dışarıdan yardım da aldı. Hem Ace'nin macerasını okumadık diyorum. Ace ise Shanks'a üzgünüm ben kral olacağım diyor. Zaten hayatı boyunca aile kavramının anlamını sorgulamış birisi WB'yi görünce işler değişiyor. Wb'de inat ediyor ve oraya bağlanıyor. Gerçeği Wb'ye anlatmasına rağmen sahip çıkmış ve bence Wb'nin kendisini kral yapmak istediğini de hafiften hissediyordur.Ace de WBye değil de Kaidoya denk gelse ya da ateş meyvesini bulamasa ne olacaktı? Luffy'nin Crocoya karşı şansı yardımcı olmuştur ama bu şansı ortaya çıkaran ne oldu? Luffy'nin etrafındakilere bıraktığı etki. Herkesin ona inanmasını sağlıyor bi şekilde ve herkes onun için bi şeyler yapıyor içlerindeki bi ümitle. Ayrıca hasta olmak illa kuvveti azaltıyor gibi bi durum da yokki. Adam hasta haliyle fethetti her yeri deniliyor ama hastalığı durdurmuş bizim trol Crocus. Sonradan nüksetmiş. Ace'i gömmedim sadece Luffy ve Saboya göre ezik kaldı bence. Sabo dediğin adam 17sinde tek başına savaş kazandırırken bu yeni kayığına biniyor. Bu yonkouya yancılık yapıp en güçlü olma hayalinden vazgeçip başkasını KK yapman derdindeyken Luffy hepsine meydan okuyor. Daha 7 yaşında başladı yonkoulara kes sesini seni de geçeceğim demeye bizimki, bu noob ilk yonkouda yelkenleri suya indirdi.![]()

Ayrıca luffy yakalansa falan onu kurtarmak için arkadaşları meydan savaşı verse sence luffy arkasını dönüp kaçar mı yoksa orada onlarla savaşır mı? Ha Ace daha atarlı kabul ama Luffy'de durduk yere amiral Aokiji ile vs attı, hani birisi öldü sadece diye aptal olmuyor. Ace orada psikolojik olarak çökmüştü doğası ve duyguları gereği yapması gerekeni yaptı.