Açıklamasında ne var ki, "yaptım oldu" işte. İlerledikçe farklı bir fonksiyonunu öğrendik ama temelinde aynı şey. Kral Haki'nin başka özellikleri ortaya çıkar mı bilmiyorum max halini kullanmak için saldırına ekliyorsun işte, koka ile aynı şey. Ha bunun için bir eğitim falan da gerekmiyor, eklendiğini fark edince ekliyorsun. Ha benim çok takıldığım bir mesele değil, en az umursadığım şeylerden biri. Keyif almak için izliyorum sadece.
Açıklamadan kastım seriye ekleme sebebi. Kötü bir eklenti değil bence ama daha iyi aktarılmalıydı seriye. Mesela MF zamanı uzun bir ara verip iyicene düşünüp eklese belki şuan daha farklı ve düzgün yazılmış bir sistem okuyabilirdik.
Kral Hakinin saldiriya eklenmesi tamamen zirva bir icat.
Ne işe yaradigi belli değil, ne kadar güclu oldugu da belli degil.
Kral hakinin 2 yil öncesi kullanimi zayiflari ve hayvanlari yildirma ve bayiltma üzerineydi. 2 yil sonrakina bakiyorsun herkes saldiriya eklemeye baslamis ve sen bunun etkisini de ayni sekilde veriyorsun, kral haki ekli saldiri yiyen Luffy bayiliyor, ee sen bunu saldiriya eklemeden de yapabilirdin, Kaidonun hakisi yuksek olurdu bayiltirdi milleti ne gerek vardi.
2 yil sonra kral haki salinimiyla uyanmis zoanlari ve tam form logialari formdan cikarma fonksiyona eklendi. Bunun için de aynj sey gecerli, göz mimiltmeyle de bu yapilabilirdi, gökyüzünü saran kral haki yildirimlarina gerek yoktu ki.
Bakiyorsun karakterler kral haki ekli saldiri yaparken etrafa devasa siyah simsekler yayiyorlar, tamamen mantiksiz bir durum, haki biten bir sey diyen yazar, karakterlere boşa haki harcatiyor, hakinin %99u havaya gidiyor, Teslanin elektrikli oyuncagi gibi tamamen verimsiz bir yetenek ve yazar sanki bunu estetik olarak çok güzelmiş ve çok da gucluymus gibi pazarliyor.
Salinimlarin gücünü elimize cetvel.alip cm ölçmeye calisarak anlamaya calisiyoruz. Hicbir birim yok, lvl yok, sadece adadan disariya yayilan ve bosa giden haki yildirimi var.
Son olarak kral hakinin ne kadar guclu oldugu da belli degil. Istedigi kadar simsek cikarsin ne ise yariyor bu atak ? Misal B Hakiye bakiyoruz. Temassiz b haki rakibe icten hasar atmaya yariyor, ryou hakinin elinin onunden akip rakibe temassiz vurmana yariyor, kral haki ekli saldirinin zayif rakibi bayiltmak disinda ne ise yaradigi belli degil. Saldiriyi guclendiriyorsa niye guclendiriyor, Zoro misal Monete slash atarken basitce b haki ekleyip ciziyordu, kral haki ekleyince daha mi çok kesecek, oyleyse neden yani sacmalik acikcasi.
Hikaye serileri dahil baska hicbir seride boyle bastan savmalik, yaptim olduluk yok. Saldiri mi var adam lvline kadar ne oldugunu acikliyor. OPta bu yok, mezroyla cm hesabina devam