Sen hala orada mısın be? Daha ilk mesajımda bile şakaya vurmuştum bunu. Sen Uta'ya alttaki mesajı yazdığın için ben de şakaya vurup onun da altındaki mesajı yazdım.Neden? Dediğim gibi birileri yakıştırıp kullanmaya başlıyor ki normalleşiyor. Bu yakıştıramama durumunda, ekseriyetle kızlara konulması dışında başka sebepler var mı acaba? Beste isminin anlamı veya fonetiği, feminen bir çağrışım mı yapıyor mesela? Uta kelimesi de aynı anlamda ve kadın karakterlere kullanılıyor hep.
Gerçek hayattaki adının Beste olması gerektiğini iddia ettiğim üye.
Gerçek hayattaki adının Beste olmaması gerektiğini iddia ettiğim üye.
Birileri kullanmaya başlayıp normalleştirirse zaten üniseks bir isim olur. Ama bu zamana kadar sadece (en azından tanıdıklarımdan) kadınlarda kullanıldığını gördüğüm bir isme üniseks demek garibime geliyor. Erkek olmana rağmen ismin Beste olsaydı bile buna laf atmazdım, atamazdım. Zaten dediğin gibi birilerinin bu durumda öncü olması gerekiyor ki üniseks bir isim olabilsin.Neden? Dediğim gibi birileri yakıştırıp kullanmaya başlıyor ki normalleşiyor. Bu yakıştıramama durumunda, ekseriyetle kızlara konulması dışında başka sebepler var mı acaba? Beste isminin anlamı veya fonetiği, feminen bir çağrışım mı yapıyor mesela? Uta kelimesi de aynı anlamda ve kadın karakterlere kullanılıyor hep.
Tekrardan diyorum bu "yakıştıramama" mevzusunu en baştan beri şakaya vurmuştum. Ama eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.