Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

google farklı projelerde farklı alanlar için yapay zekalar geliştiriyor. mesela oyunlar için bi bölümü var, eski oyunların hepsini insanlardan daha yüksek skor ve verimlilikte bitirenleri var. veya starcraft oyuncularını maymuna çevirenleri var. tahta oyunlarında tavla zaten zor değil, go oyununda en iyisine fenalık geçirtiyor, satrançta yok ediyor vs. tıp alanında protein folding çalışıyorlar, öbür tarafta enerji verimliliği derken uzayıp gidiyor.

bunlardan en başarılı olanları, makine öğrenmesini doğru akort edip makinenin kendi kendine oynayarak keşfetmesini ve yaptığı iş her ne ise onun tekniğini edinmesini sağlayan modeller. fakat hala açıkları ortaya çıkıyor çünkü bu modellerin bi kısmı çözüm değil teori, zaten bu modellerin baskınlığını sınayan başka gruplar da var ve arada bi sınıyorlar :d örneğin zamanında dünya şampiyonunu (lee sedol) yenen alphago 1 maçını kaybetmişti, bi grup araştırmacı da bunun üzerine giderek bu hataların sebeplerini araştırıyordu, sonra çok daha düşük seviyede oyuncuların bile alphago üzerinde belli taktiklerle kazanabileceklerini gördüler. bu elbette günümüzdeki alphagoyu yenmek için yeterli olmasa da yapay zekanın öğrenme ile modellediği bağzı teorilerin tamamlanmamış olduğunu gösteriyor.

fakat bi genelleme %80 doğruyu veriyorsa, kazandırıyorsa çoğu durumda yeterlidir, bu makineler %99.99 teoride bile modellemiş olsalar bulundukları alanı, her zaman daha ince ve hesaplanmamış durumlar ortaya çıkacak. neyse uzata uzata bi hal oldum zaten bunu kim okur bilmiyorum dsfşgljsdfgşl aşağıda büyük dil modellerinin en ticari olanı gpt var, son demosu ile neredeyse asistan modunda olan bu gerece çok basit bilmeceler sorulsa da, saçmaladığını görüyorsunuz.

çünkü eğitildiği veri ona bilmecelerde fazla işlem yapıldığını modelletmiş. nedenselleştirme olmadığı, bunlar sadece aynı cep telefonunuzdaki klavyenin kelime tahmin etme aracının devasa olanı olduğu için :d bi düşünme gerçekleşmiyor. fakat bu demek değil ki gelişmeyecek. sonraki modeli çok daha büyük ve insanları kandırması çok daha kolay olacak. çünkü bahsettiğim genelleme alanına girecek, yeterince çok insanı (ne kadar çok insan ortalam o kadar düşük demek) kendisinin işe yarar bi araç olduğuna ikna ederse ki edecek, bu devasa bi ticari araç, başarılı olacak. benim yazılım bilgim kısıtlı, o yüzden biraz daha düz mantık gidiyorum. bu dil modellerinin girdiği dünya go oyunundan çok daha karmaşık, çok daha fazla boyutu olan ve çok daha geçişli alanları olan mantıksız bi alan. yetkin olmaları için ancak kendi kendilerine öğrenmeleri gerek, bu dilleri konuşmuş değil konuşan insanlarla gelişmeli(bunu zaten yapıyorlar evet ama çok kısıtlı). yoksa böyle hormon basıp büyütülen tavuklar gibi oluyor, içi boş. ama eminim gpt5 çıktığında çok daha zeki olacaktır, ne kadar zeki olursan o kadar çok açığını bulmak isteyen olacak tabi :d

Son sürüme erişim açıldı mı? Bunların sitesinden mi giriyoruz?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık