Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Oraya gelince beni gezdiricen dimi
dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi dimi

Tabii ki.
 
@twei
Sen ne düşünüyorsun peki, zamanın yaratılmasında çelişki yok mu?
Başlangıçta her şey tekillikten gelme ise bu öz, öyle veya böyle bozulmaya uğradı. Yaratım dediğimiz şey tekilliğin bozulması.
Tabi burada tanrı kavramına nasıl bakacagimiz da önemli.
Hiclik- boşluk dediğimiz kavramın, evrenin ilk aşamasında herhangi bir kuvveti olmadığını varsayarsak tüm enerjinin tekillikten geldiği ve var olan her kuvvetinde o tekillikten çıktığını öne sürebiliriz, lakin yok eğer var olan boşluğun kendisi bu tekilligi yaratan şey ise o zaman sadece evrenin genişlemiş alanları değil, enerjinin hiçbir zaman gidemeyecegi kafar uzak olan boşluğun geri kalanı da tanrı diye var sayabileceğimiz bir alan.
İlkinden yola çıkarsak, 'tanrı' bozulmaya uğruyor. Bu bilinçli veya bilinçsiz yapılan bir eylem. Bozulmanın fikriyle eylem peşi sıra gerçekleşse bile ya da bir anda var olsa da fikrin çıkması ile zaman ortaya çıkmalı. Fakat burada bir problem var, bu fikrin çıkması için gereken bozulma da zaman içerisinde var olmalı. Yani 'tanrı' kendi farkındalığına erebilmek için zamanın içinde yer almalı aksi takdirde tekilligin bozulması için bir sebep olamaz. Her şey tek bir yerden saçılırsa saçılmadan önceki anın bozulması için bir sebep yok. Var olan her şeyin nötr olduğu bir durumdan bahsediyoruz.
Bu yüzden ikinci evren-tanrı modelini de belirtme gereği duydum. Yani boşluğun kendisi aslında kuvvet sahibi olan-tanrı. Yine burada da benzer bur durum var. Buradaki tek fark içinde bulunulan bir alan yok, alanın kendisi bir nokta gibi boyutsuz. Zaman kavramı buranın içinde kalıyor, var olan her şey hali hazırda bir dominodan ibaret. Her kuvvet anlık başka bir kuvvetin oluşmasını ve bizim evrenimiz gibi bir evrenin oluşmasını sağlıyor. Yani anlık bir bozulma yok. Bozulma her yerde bir başka bozulmayi tetikliyor. Var oluşun-tanrının kendisi böyle. Bu olmaz ise durağanlık vardır. Böyle bir durumda tanrı kendi varlığını bilemez.
Bile isteye kusurlu bir yapı, tanrı kendi varlığını bilebilmek için yaratıma muhtaç. Aksi durumda durağanlık sonucu var oluşunu bilemez.
Aslında burada çelişki çıkar. Bile isteye kusurlu bir yapı olması için bunun farkındalığina ermek gerek. Bu da yine zamanın içinde yer alması gereken bir durum. O zaman, ortada böyle arzu edildiği için böyle bir durumun çıkması isteği yok. Var oluşunun kendisi bu.
Ya da bir şeyleri yaratan ilahi bir varlık yok. Aslında her şey benim kafamda bitiyor.

Günaydın.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 14, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık