Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Gargoyles (1994-1997)

Tür: Fantastik, Bilim Kurgu, Dram
Bölüm Sayısı: 78
Yayınlandığı Tarihler: 1994-1997
Programın Yaratıcıları: Greg Weisman

994 yılında İskoçlar kalelerini istilacılara karşı savunmaktadır. Bu kale aynı zamanda gündüzleri taşa dönüşen Gargoylelar adında doğaüstü bir türün eviydi. Gargoyleların başı Goliath insanlar ile ortak olarak kaleyi korumaya sıcak bakmaktadır. Fakat bazı insanlar ve gargoylelar bu fikri pek beğenmez. Bir gün Gargoyler ihanete uğrar ve gündüz vakti taş hallerinde insanlar tarafından kırılarak büyük bir kısmı yok olur. Goliath ve bir kaç gargoyle hariç geri kalan herkes ölür. Kale en sonunda sadece gargoylelara kalır. Fakat tüm bunlar yetmezmiş gibi türün geri kalanları lanetlenir ve uzun yıllar boyu taş formlarından çıkamazlar. Aradan bin yıl geçer. David Xanatos adında ünlü bir milyarder gargoyleların efsanesini duyar ve onları hayata döndürmek ister. Goliath ve geri kalan gargoyleların lanetlenmiş taş hallerini bulur. Onları Manhattan'a getirir ve büyüyü bozmayı başarır. Farklı bir yerde ve farklı bir zamanda tekrar uyanan Goliath, Manhattan'ı yeni evi olarak görür. Hem türünün geri kalanlarını hem de Manhattan'ı korumaya yemin eder.

Açılışı ve kapanışı.

Ben bunu sene başında bir siteden Türkçe altyazılı izledim. Disney Plus'ta da var diyorlar artık.

Küçükken bir kısmını ATV'de izleyip hayal meyal hatırladığım bir çizgi diziydi. Çocukların hayal gücünün ötesinde bir hikaye örgüsü olduğunu düşünüyorum. Mesela içindeki Macbeth ve Üç Büyücü göndermelerini vs. çocuklar anlayamaz.

Her karakterin kendine has özellikleri olması, Goliath takımının birbirini tamamlaması, verdikleri güzel mesajlar, 90'lı yıllarda yapılmış olduğu için o dönemin hayata bakış açısını da yansıtması ve müzikleri çok güzel bir çizgi dizi yapıyor Gargoyles'u benim için :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık