Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 46 73.0%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 17 27.0%

• Kullanılan toplam oy
    63
@Kaidou her konuda haksızsın birader :)

Jon bire bir Ned Stark'a benziyor hatta kitapta geçiyor bu. Ned Stark Jon'u karşısında görünce kendi geçliği sanıp şaşırıyor :artiz:
Catelyn'in tüm nefreti de zaten bu benzerlikle canlı kalıyor.

Robert kral olmak istemiyordu, adamın nişanlısını alıp hiç haber vermeden götürürsen üstüne üstlük kellesini de istersen baltayı yer oturursun. Atalarımız ne demiş kaldıramayağın ağırlığın altına yatmayacaksın :hhh:

@Kaidou her konuda haksızsın birader :)

Jon bire bir Ned Stark'a benziyor hatta kitapta geçiyor bu. Ned Stark Jon'u karşısında görünce kendi geçliği sanıp şaşırıyor :artiz:
Catelyn'in tüm nefreti de zaten bu benzerlikle canlı kalıyor.

Robert kral olmak istemiyordu, adamın nişanlısını alıp hiç haber vermeden götürürsen üstüne üstlük kellesini de istersen baltayı yer oturursun. Atalarımız ne demiş kaldıramayağın ağırlığın altına yatmayacaksın :hhh:
Hocam Ned'in evladı olduğunu zerre kadar düşünmüyorum ki malum sahneler bunu kanıtlıyor. İsterse Ned'in ikizi olsun, dayısına benziyor deriz.

Hacım siz Robert'i çok yüksek makamlarda görüyorsunuz yeminle, bir şeyim değil bu şişko, ciddiyim bak. Tek övünç kaynağı Rhae gibi kaliteli bir insanı savaş alanında yenmek olan bir eleman sonuç itibari ile. Ayrıca dediğim gibi Lyanna Rhae'i sevdiğine göre, Robert'in bir şekilde haberi olmuştur. Taç giydirme falan zaten buna işaret ediyordu. O kelle isteme olayını da Deli Kral yapıyordu, Rhae o sıralar zevcesi ile balayında idi.

Not: Robert sevicilerin genel övünç kaynağı; "Baba Rhae'ye tek attı adam ya, oha olm, gerçek mi la bu ohaa" :D

Ek olarak; Bu sözde benden sana gelsin; Kız halaya, oğlan dayıya çekermiş :D

Son düzenleme:
@Kaidou Telefondayim her seye cevap yazamicam malesef de Aegon'un esleri ayni zamanda onun kardesleriydi. Kralligin birbirine en uzak noktalarinda degillerdi. O kadinlardan biri de kagit uzerinde Aegon' un karisi olsa bile kiliciyla ve ejderhasiyla evliydi. Yanilmiyorsam Firtinaburnunu tek basina fethetmisti ve yilda bir kez bile kralin yatagina girmiyordu.

Amma velakin Dorne kanunlarinca kiz evlat erkek evlattan sonra gelmez. Dorne'da kadinlar sadece cocuk dogurup orgu ormez. Kadin bunu kabul etse bile Dorne kabul etmez.
Gerci bu mesele kitapta henuz gecmediginden diziyi baz almaliyiz. Cok dikkatli izlemedim ama Rhaegarin Lyannayla evlenmek icin Elia'dan bosandigini soyluyorlardi sanirim.
Ayrica olaya daha Lyanna acisindan bakmadik bile. Kusura bakma ama Ned'in kendi sozlerini senin iddalarinin onunde tutacagim. Lyanna Robert'tan hoslanmiyor degildi ama Robert onun dogasini anlamamisti. Sadece onun guzelligine asikti. Daha nisanlilarken Robert'in bir pici oldugunu ogrendi ve ondan sadakat bekleyemeyecegini fark etti.

Neyse Lyanna'nin Rhaegar tarafindan kacirilmamis, onunla kacmis olabilecegini kabul ederim. Ama boynuzlanmayi kabul edecek bir kiz oldugunu degil.

Lyanna kacirilmamis, kacmis olsa bile Rhaegar onu alip aylarca ortadan yok oldugunda ne olacagini saniyordu ki? O onunla duzusup sarkilar soylerken Aerys kizin babasi ve abisini kizartiyordu. Ve Rhaegar bunun olabilecegini gayet iyi biliyordu.

@Kaidou

Senin bu söylediklerin diziye göre.Dikkat edersen ben kitap için söylediğimi belirtmiştim.Kitapta Jon için Nede en çok benzeyen evladı deniyor.Ned e Nedden çok benziyor bile denebilir :D

Son sezon kitapta kesin olarak yok.Yani filler.6.sezonun da yarısı yok diye biliyorum.Doran Martellin ölümünü ben kitapta görememiştim.Zaten o yüzden tahmin edilebilir ilerliyor ya seri.

Hocam Ned'in evladı olduğunu zerre kadar düşünmüyorum ki malum sahneler bunu kanıtlıyor. İsterse Ned'in ikizi olsun, dayısına benziyor deriz.

Hacım siz Robert'i çok yüksek makamlarda görüyorsunuz yeminle, bir şeyim değil bu şişko, ciddiyim bak. Tek övünç kaynağı Rhae gibi kaliteli bir insanı savaş alanında yenmek olan bir eleman sonuç itibari ile. Ayrıca dediğim gibi Lyanna Rhae'i sevdiğine göre, Robert'in bir şekilde haberi olmuştur. Taç giydirme falan zaten buna işaret ediyordu. O kelle isteme olayını da Deli Kral yapıyordu, Rhae o sıralar zevcesi ile balayında idi.

Not: Robert sevicilerin genel övünç kaynağı; "Baba Rhae'ye tek attı adam ya, oha olm, gerçek mi la bu ohaa" :D
Zaten Ned'in evladı demiyorum sadece benzerlik konusunda konuştum

Aslında Robert'e sallayanlar tek yerden sallarlar o da krallığının kötü olması. Bunun cevabı zaten adam tarafından verilmiş eleman istemediği şeyin nesini sallasın.

Robert, ''Zengin piç'' tanımına bire bir uyan prensin, her istediğini alıp üzerine hiç bir şey vermeden gidemeyeceğini gösterdiği için sevilir. Karını boşa nişanlı bir kadın için, nişanlandığın kadının babasını abisini yaksınlar hala zevk kulesinde takıl ama iş savaş alanına gelince neyse. Boş adamdır Rhaegar. Birinci sezonda gördüğümüz Robert'in göbeği bile olamaz kendisi :artiz:

Zaten Ned'in evladı demiyorum sadece benzerlik konusunda konuştum

Aslında Robert'e sallayanlar tek yerden sallarlar o da krallığının kötü olması. Bunun cevabı zaten adam tarafından verilmiş eleman istemediği şeyin nesini sallasın.

Robert, ''Zengin piç'' tanımına bire bir uyan prensin, her istediğini alıp üzerine hiç bir şey vermeden gidemeyeceğini gösterdiği için sevilir. Karını boşa nişanlı bir kadın için, nişanlandığın kadının babasını abisini yaksınlar hala zevk kulesinde takıl ama iş savaş alanına gelince neyse. Boş adamdır Rhaegar. Birinci sezonda gördüğümüz Robert'in göbeği bile olamaz kendisi :artiz:
Bende benzemiyor demiyorum zaten.

İstemiyorsa oturmasın hocam tahtta. Onca aday var, adam Stannis gibi bir elemanı koymuyor tahta gelmiş, "aslında çok pro yönetirim ama istemiyorum" diyor. Hani yönetemediğine kılıf uyduruyor çaktırmadan.

Ayrıca Rhaegar değil Robert "Zengin piç" tanımına uyuyor. Reyiz bir nevi Raizel, o istediğini değil, istediği onu alıyor ;) Lyanna istemedi de Rhaegar zorla mı aldı da kır düğünü yaptı? Kadının babası ve abisi ölüp ölmediği belki kadın tarafından bile bilinmiyordur, zaten isyan bu olaydan sonra başlıyor. Yani hemen sonra olaylara dahil oluyor Rhae, yoksa elinin altında internet yok ki anında haber alsın. Herkesten uzak Tower of Joy'da takılıyorlar. Ayrıca gün gelecek Rhae babaya hepiniz saygı duyacaksınız, sevmeseniz dahi. Bir gün tüm bu isyan olaylarını tek bölümde özetlendiği vakit, hepimiz göreceğiz olayların aslını ;)

Bende benzemiyor demiyorum zaten.

İstemiyorsa oturmasın hocam tahtta. Onca aday var, adam Stannis gibi bir elemanı koymuyor tahta gelmiş, "aslında çok pro yönetirim ama istemiyorum" diyor. Hani yönetemediğine kılıf uyduruyor çaktırmadan.

Ayrıca Rhaegar değil Robert "Zengin piç" tanımına uyuyor. Reyiz bir nevi Raizel, o istediğini değil, istediği onu alıyor ;) Lyanna istemedi de Rhaegar zorla mı aldı da kır düğünü yaptı? Kadının babası ve abisi ölüp ölmediği belki kadın tarafından bile bilinmiyordur, zaten isyan bu olaydan sonra başlıyor. Yani hemen sonra olaylara dahil oluyor Rhae, yoksa elinin altında internet yok ki anında haber alsın. Herkesten uzak Tower of Joy'da takılıyorlar. Ayrıca gün gelecek Rhae babaya hepiniz saygı duyacaksınız, sevmeseniz dahi. Bir gün tüm bu isyan olaylarını tek bölümde özetlendiği vakit, hepimiz göreceğiz olayların aslını ;)
Nesine saygı duyacağız ? Lyanna ve Rhaegar serinin en saçma karekterleri saygı duyulacak hiçbir yönleri yok.

Nesine saygı duyacağız ? Lyanna ve Rhaegar serinin en saçma karekterleri saygı duyulacak hiçbir yönleri yok.
Serinin var olma sebebi la bu ikisi.Rheagar yeşilgören çıkabilir ilerde ya da görü sahibi.Eleman boş değil.Devamlı hüzünlüymüş ilerde nolcağını biliyodu belki ondandı bu.Önüne gelen adam buna hayran oluyosa boş değildir.Barrisstan hayran Dayne hayran en üst düzey adamlarda fanı bu adamın.Tek yanlışı bence babasının neler yapacağını kestirememesi bence.Starkları yakmasa Çılgınkral az insancıl yaklaşsa olay buraya varmıycaktı.

Serinin var olma sebebi la bu ikisi.Rheagar yeşilgören çıkabilir ilerde ya da görü sahibi.Eleman boş değil.Devamlı hüzünlüymüş ilerde nolcağını biliyodu belki ondandı bu.Önüne gelen adam buna hayran oluyosa boş değildir.Barrisstan hayran Dayne hayran en üst düzey adamlarda fanı bu adamın.Tek yanlışı bence babasının neler yapacağını kestirememesi bence.Starkları yakmasa Çılgınkral az insancıl yaklaşsa olay buraya varmıycaktı.
Kendi yorumunda kendini yalanlamışsın madem ileriyi gördü tek yapması gereken babasını indirmekti çok bişey yapmasına gerek yoktu. Bunca savaş olmasa Gece kralını ve ordusunu zincire vurur sirke götürürlerdi.

Eleman tamamen bir ahmak, bunu söylemek için kimin kime hayran olmasına bakmaya gerek yok insanlar karısına tecavüz eden, diri diri insanları yakan kralın muhafızlarına da hayran olabiliyor bu beni ırgalamaz.

Targaryenlerin bazı nesillerinde rüyaları gerçek olan kişiler olur ama bu rüyalar kırmızı rahiplerin ateşlerde gördükleri şeyler kadar belirsiz ve yanlış anlaşılmaya müsaaittir. Targaryenler Valria'nın kıyametinden bu rüyalar sayesinde kurtulmuşlardır. Ama yeşilgören çok ayrı bir şey, bin insandan biri warg olarak doğar ve bin wargdan biri de yeşilgören. Yeşilgörenler her şeyin derisni giyebilir.
Daemon Blackfyre'ın oğlu Ak duvarlarda bir ejderha doğduğunu görür ve o haneye hediye edilmiş yumurtadan bir ejderha çıkacağını düşünüp oraya isyan başlatmaya gider. Uzun Duncan'ın da beyazları giydiğini gördüğünden bunu onun kralkorumalarından biri olacağı şeklinde yorumlar.
Ancak yumurtadan ejderha falan çıkmaz en küçük varisin en küçük çocuğu olan Aegon V orada küçük bir çocuktan bir prense dönüşür ve ilerde tahta çıkar. Duncan da onun kralmuhafızı olur. Yani doğan ejderha Aegon'dur.

Rhaegar'in bu tür rüyalar gördüğünü söyleyen tek bir satır bile yok. Görse de yanlış yorumlama ihtimali çok fazla. Rhaegar'in Ejderha Kaya'sında eski bir parşömene yazılmış bir kehanet gördüğü ve o kehaneti izlediğini biliyoruz.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık