Futbol takimlarinin kendi ekonomilerine hic bir katkisi yok. Insanlar(Sponsorlar) ülke futbolunda kendi cebinden para harcayip bir seyler yapiyor.
Ayni zamanda bu kadar para harcanip bu kadar rezil olunan baska bir dal yok.
Milli takimlar duzeyinde bir basarimiz yok. Buradan gelip Fb ve Efes'e sallasan derim ki haklisin.
Ama isin icine Voleybolu katarsan veya basarili oldugun baska bir dali bu hata oluyor.
Al ben Fb Basket'e salliyorum. O kadar yatirim yapiliyor ama 1 tane milli takim basarimiz yok. Efes icinde aynisi gecerli.
Hatta Ergin Ataman 1 tane milli oyuncu yetistirebilmis mi ? Obra dedigimiz adam Pana'da Diamantidis, Fener'de Bogdanovic gibi hem milli Sirbistan basketboluna hem calistigi Ulkenin basketboluna hem oyuncu yetistirmis hem kupa kazandirmis biri. Fatih Terim'den nefret ederim ama en azindan bu ulkeye futbolcu yetistirmis biri. Ergin Ataman'i sevmiyorum cunku kulupler disinda ulke basketboluna faydasi olmamis biri. Milli takim karnesi berbat.
Başarısız olmanın bir anlamı yok ki. Avrupa'da bir çeyrek final yapsan bütün her şey unutulur ülkede. Etki alanı diğer bütün branşların toplamından daha fazla.
Milli takım karnesi kötü olması sevmemek için bir sebep değil ki. Başarısız bulmak için bir sebep olabilir tabii ki. Demek ki adam milli takımı yönetemiyor, ağır geliyor vs. Bilerek sabote etmiyor ya sevmeyelim.