Cidden şuna vurmuş diyebiliyor musunuz? Diyorsanız ben bu sene GS'nin rakiplerine verilmeyen 10 penaltı bulurum yahu. Burada GS'liler "Her temas faul-penalti değil" diye hikâye anlatıyordu. Şimdi şuna "Net penaltı" diyorlar.Bu pozisyonla ilgili en fazla hakem önceki pozisyona zaten penaltı vermeliydi dersin. Karar yine doğru olur. VAR kayıtları gelene kadar Livakovic konusu da kesin değil.
Olympiakos maçından sonra ikinci golü atsak turu geçerdik gibi bir şey dedi. Adamın kafa farklı çalışıyor.Şöyle bir açıklama yaptı ise rezalet bu arada, penaltıysa penaltıdır, değilse değildir abi, şampiyonluk yarışı ile ne alakası var?
Bence ikisi de değil de, pozisyon bitmiş diye bir durum yok, top oyun alanında değilse bile hareket faulse fauldür.La ciddi müdahale olsa topa vurmaya çalışır mı? Çalışabilir mi? Öyle ki topa vururken de değil müdahalesi daha önce. Adam sapa sağlam topa vuruyor, devamında Livakovic olayı. Öyle ki top dışarı gitmiş olan pozisyonda veriyor penaltıyı.
Hadi Livakovic taban falan gelse havadan topa vuracak rakibe falan girse neyse. Olay bitmiş, ayağı yere sabit olan kaleciye penaltı çalıyor. Diyorum ya GS fanatiği olan adamı bu maça verirsen böyle karar verir. Adam şöyle toplantıya katılıyor.![]()
Sonra bu adamlar objektif olacak he?
Geçen gün "Bizim ülke dünyanın tiyatro sahnesi mi?" falan diyordum. Bolşoy tiyatrosundan bile büyük bu ülkede dönen tiyatro.
Katılmış, niye katılmasın? Ülkede ne düzgün yönetiliyor ki buna şaşırıyorsun?
Aynı mı cidden? Muslera'nın gelişi nereye Livakovic'in gelişi nereye? Benzeri geçen sene bize de verildi Muslera'nın tarzında. Fakat burada ki fark Sivaslı oyuncu topa vurmuş, top dışarı çıkmış. Öyle ki Livakovic'in hareketine kıyasla Sivaslı oyuncu geliyor Livakovic'e doğru, Livakovic vücut olarak Muslera gibi rakibe dümdüz girmemiş. Adam ayağını açıyor vücut genişletmiş, öyle ki ayağı da yerde. Sivaslı oyuncu kötü vuruşu sonrası dümdüz takılıp atmış kendini.
Yani misal topu kurtarsa peşine bu pozisyon olsa tamam, devamında dersin engel var birşey çıkar. Fakat pozisyon bitmiş adamın halihazırda yerde ayağına penaltı çıkarıyorsun...
Tamam da durumlar var.Bence ikisi de değil de, pozisyon bitmiş diye bir durum yok, top oyun alanında değilse bile hareket faulse fauldür.
Bu tartışma bitmez, pozisyonu farklı görüyoruz diyelim. İyi geceler.Cidden şuna vurmuş diyebiliyor musunuz? Diyorsanız ben bu sene GS'nin rakiplerine verilmeyen 10 penaltı bulurum yahu. Burada GS'liler "Her temas faul-penalti değil" diye hikâye anlatıyordu. Şimdi şuna "Net penaltı" diyorlar.
Vurma falan yok şurada, öyle ki incelenen pozisyon da bu değil. Verilen penaltı Livakovic'e veriliyor o zaten hiç penaltı değil.
Kendi görüşüm timsah, hatalı düşünüyor olabilirim, futbol temaslı bir oyun, bu tarz şeylere penaltı demiyorum ben.Tamam da durumlar var.
Bak yine diyorum Muslera kontrolsüz geliyor, yani 1 adımlık mesafe kapatmıyor. Livakovic'in böyle bir gelişi yok, dediğim gibi geçen sene Altay böyle bir çıkış yaptı rakibe daldı verdiler penaltı. Onda zaten sorun yok, buradaki sıkıntı Livakovic'in böyle bir dalışı yok. Adam ayağı açmış o da zaten yerde, rakip topa vurmuş hareketli halde gelip takılıyor.
Faul mü sence bu? Muslera'nın pozisyonu ile alakasız bu pozisyon. İyi değerlendir, gelişlere bak...
Temasın ağırlığı önemli işte, yoksa ceza sahasında mücadele olmaz. Öyle ki şu kaleciye bu penaltı çalınıyorsa her kötü vuran oyuncu gitsin kaleciye takılsın alsın penaltıyı.Kendi görüşüm timsah, hatalı düşünüyor olabilirim, futbol temaslı bir oyun, bu tarz şeylere penaltı demiyorum ben.