Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Futbol Sohbet [2]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Usta buradan bunu nerden çıkardın :D alintiladigim mesajda kursunlamayi Trabzonlular bile yapmamıştır diye bir yazı var...
Ona ithafen yazdım. Tüm Trabzonlular ne alaka anlamadim
Bence bir insan silahlı teröristide memleketlisi diye aklamamali... Sencede bu organizasyonu kendileri yapmıştır demek fazla sanrisal değil mi?

Bu üstteki ifade ve önceki ifadelerden böyle çıkarımda bulundum. Yanlış yorumladım o zaman.

Dediğin konuda haklısın bu kadar olay olmuşken insanlar haklı olduğu tarafları bağırmak isteyince bile kötü imaj çiziyor. Ama anlaşılmayan şu. Futbol bu ülkenin ana sorunlarından biri. Şu olayların çıkmasının hem daha eski arka planı var hem de maç anındaki arka planları var. Maçta yine hakemce korunan bir FB olduğunu düşünen taraftarın bir de üstüne tahrik ve taraftarlardan birinin dayak yemesi olayları gerçekleşince olaylar patlak vermiştir. Burada yine de sahaya hiçbir şekilde inilmemesi gerekiyordu. Haksızlar. Ancak FB'li taraftarların bu tarz hiç vukuatları olmamış gibi medyanın her yerinde kendileri sanki melekmişçesine yazıp tüm Trabzon'luları, Trabzonspor camiasını, hatta topluca Karadeniz insanına bunun üzerinden laf atmasının hiçbir yeri yok.

Yarın bir gün sırf Trabzon'lu diye biri birini vurur. Bunun ilerisi burası. Çünkü medyadaki yorumlarda gördüğüm bu.

Bence bir insan silahlı teröristide memleketlisi diye aklamamali... Sencede bu organizasyonu kendileri yapmıştır demek fazla sanrisal değil mi?

Bu üstteki ifade ve önceki ifadelerden böyle çıkarımda bulundum. Yanlış yorumladım o zaman.

Dediğin konuda haklısın bu kadar olay olmuşken insanlar haklı olduğu tarafları bağırmak isteyince bile kötü imaj çiziyor. Ama anlaşılmayan şu. Futbol bu ülkenin ana sorunlarından biri. Şu olayların çıkmasının hem daha eski arka planı var hem de maç anındaki arka planları var. Maçta yine hakemce korunan bir FB olduğunu düşünen taraftarın bir de üstüne tahrik ve taraftarlardan birinin dayak yemesi olayları gerçekleşince olaylar patlak vermiştir. Burada yine de sahaya hiçbir şekilde inilmemesi gerekiyordu. Haksızlar. Ancak FB'li taraftarların bu tarz hiç vukuatları olmamış gibi medyanın her yerinde kendileri sanki melekmişçesine yazıp tüm Trabzon'luları, Trabzonspor camiasını, hatta topluca Karadeniz insanına bunun üzerinden laf atmasının hiçbir yeri yok.

Yarın bir gün sırf Trabzon'lu diye biri birini vurur. Bunun ilerisi burası. Çünkü medyadaki yorumlarda gördüğüm bu.
Bu bakış açısına katılıyorum. Genelleme yapan insan zaten ucubedir. Twitter'da ben fener taraftarının icardinin kızına cinsel içerikli mesaj attığını ve o twitin 4k beğeni aldığını gözlerimle gördüm. Bu sebeple genelleme yapmak yanlış.
Ancak bu Trabzon'a fenerli giremez. Sıkıyorsa Trabzon'da yapsın hareketini falan gibi sözler şiddete ışık tutuyor. Yaptırımın sert olması lazım. Stada giren herkes hapis cezası alması lazım ki bir şeylerden insanlar korksunlar

@Skywalker
Şimdi anladım... Fener global bir spor kulübü. Trabzonspor gibi lokal bir kulüp değil. O yüzden Kadıköy ile Fenerbahçe arasındaki bağ ile veya Kadıköyde yaşıyan insanlar ile Fenerbahçe arasında bağ Trabzonspor ile Trabzon arasındaki bağ arasında hiçbir alaka yok. Kadikoyun yarısi fenerli değildir..
O yüzden o aradaki bağlantıyı fark edemedim. Çünkü bu bakış açısı çok garip geldi...
Kadıköyde yapılan olaylar neden Fenerbahçeyi bağlasın:D
Şu meşhur öküz heykelinin oralar sizin taraftar grubunuzla alakalı değil mi demek istiyorsun :D globalsiniz ama stadınızın ve taraftarınızın olduğu yerle alakanız mı yok ? "Ben aslen Ankaralıyım ama hiç görmedim." demek gibi bir şey oldu bu.

Ben gerçi o ilk dediğim lafı söyleyenlere ithafen dedim sen üzerine alınma reis.

İrfancan Eğribayat almalı ayrıca çünkü o da tahrik ediyor taraftarı. Olan gariban Livakoviç'e oldu. Adam maçın en komik görüntüsünü verdi üstelik. Direğe çarptığında içim cız etti ama direği yumruklamasına patlamıştım.
Normalde o tarz basit tahriklere ceza vermiyorlar. Bu maç özelinde olay büyüdüğü için belki bir şeyler yaparlar bilemiyorum artık. Ali Koç açık açık ceza verilmesin diye tehdit ediyor Osayi ve Ooster bile ceza almayabilir.

Osayi kadını korumak için yumruk atıyor net görüntüsü var. Osterwolde ise arkadan yumruk yiyor tekmeledigi adam tarafından.
Güvenlikte izliyor. Ceza alacaklar zaten ancak bu olay kendi kulubunuzun başına gelseydi sizin konuştuğumuz oyuncular olmazdi
Dediğim gibi ne olursa olsun oyuncu bu şekilde kavgaya koşmamalı. Normal şartlarda sonucu cezadır yapacak bir şey yok. Bunu taraftara acıdığımdan demiyorum.

Bizim oyuncuların başına gelsin yine aynı şeyi söylerim. İsmail keşke maçtan sonra oyuncuları içeri alsaydı da bunlar yaşanmasaydı. 60. dakikadan sonra ortamın gerildiği belli, kutlamaya hiç gerek yoktu.

Şu meşhur öküz heykelinin oralar sizin taraftar grubunuzla alakalı değil mi demek istiyorsun :D globalsiniz ama stadınızın ve taraftarınızın olduğu yerle alakanız mı yok ? "Ben aslen Ankaralıyım ama hiç görmedim." demek gibi bir şey oldu bu.

Ben gerçi o ilk dediğim lafı söyleyenlere ithafen dedim sen üzerine alınma reis.
Yok ben taraftar kitlesi olarak söyledim. Fener taraftarı çok dağılmış durumda. Mesela Kartal'da daha çok fenerli olabilir.

Ben Trabzonspor sampiyon olduğunda Kadıköyun bir ilcesinde oturuyorum. Binlerce Trabzonspor taraftarı indi sokaklara orada. Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasının belkide en büyük ilçesi. Farklı simgesel anlamları var. Siyasi bir grubun kalesi. Fakat bu siyasi grup ile Fener arasındaki bağlantı eskiden olduğundan çok daha zayıf durumda.

Normalde o tarz basit tahriklere ceza vermiyorlar. Bu maç özelinde olay büyüdüğü için belki bir şeyler yaparlar bilemiyorum artık. Ali Koç açık açık ceza verilmesin diye tehdit ediyor Osayi ve Ooster bile ceza almayabilir.
İrfancan'ın saldırısı da var. Egemen Korkmaz olayları ayırmaya giderken onun yerde yatan taraftara saldırdığını görüp saldırıyor.

Yok ben taraftar kitlesi olarak söyledim. Fener taraftarı çok dağılmış durumda. Mesela Kartal'da daha çok fenerli olabilir.

Ben Trabzonspor sampiyon olduğunda Kadıköyun bir ilcesinde oturuyorum. Binlerce Trabzonspor taraftarı indi sokaklara orada. Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasının belkide en büyük ilçesi. Farklı simgesel anlamları var. Siyasi bir grubun kalesi. Fakat bu siyasi grup ile Fener arasındaki bağlantı eskiden olduğundan çok daha zayıf durumda.
Bağdat caddesinde çıkan olayları hatırlıyor musun? Bizimkilerin gitmesinin yanlış olduğunu söyleyenlerdenim.

Şimdi arkadaşlar lütfen trabzonspor çok misafirperverdir Fenerbahçemize karşı adamlar otobüsümüzde bile ikramda bulundular kurşun tava falan yaptırdılar yani lütfen. Son maçta da sahaya inen taraftarlar futbolcularımızın halini hatırını soracaklardı ama Osayi ve Osterwolde pislik çıktı...

Şimdi arkadaşlar lütfen trabzonspor çok misafirperverdir Fenerbahçemize karşı adamlar otobüsümüzde bile ikramda bulundular kurşun tava falan yaptırdılar yani lütfen. Son maçta da sahaya inen taraftarlar futbolcularımızın halini hatırını soracaklardı ama Osayi ve Osterwolde pislik çıktı...
Laz zekasını kıskanmışsın diye yorumladım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık