Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Futbol Sohbet [2]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ak troller fena halde Ali Koç yüzünden oldu kriz imasinda bulunuyor. Sanki Ali Koç burada oynayalım teklifini vermiş. Ulan buna kim inanır.

Çok sözünü tutmadın ve 3 şampiyonluğu beceriksizliğinden yedin Ali Koç seni sevmem. Ama seni sevmeyen bu kesimden nefret ediyorum. O yüzden yolun açık olsun.
Bu arada mevzu AKP'ye oy veren veya Seven kişiler değil. Misfak gibi veya birkaç lağım çukuru gazeteci ile sosyal medya influencerlari bahsettiklerim. Bu leşi siz ortaya sürdünüz. Adamın üstüne atmayin

Adamlar açısından bakıldığında bu yaptıkları normal. Ermenistan kupasının türkiyede yapıldığını ve adamların Türkiyenin sevmediği ermeni bir komutanın pankartı ile çıktığını düşünün. Öyle ya da böyle adamlar Atatürkü sevmiyor. Kulüplerin bunu düşünüp Atatürk pankartı vs yapmaması gerekirdi ya da tffnin baştan bunu düşününüp hiç maçı oraya taşımaması gerekirdi.
Ama bu işin şöyle farklı bir yanı var, Atatürk Araplara hiçbir şey yapmadı. Hatta başkanlığı döneminde çeşitli Arap ülkeleriyle dostane ilişkiler geliştirdi. Yani bir Arap neden Atatürk'ü sevmesin ki? İşte burada tam olarak akla bilindik cevaplar geliyor.

Bir ülkenin zamanında kendisine zor anlar yaşatmış bir lideri ya da Komutanı istememesi normal. Ama o kişi sadece ülkesinin yönetim tarzını ve toplumsal düzenini söz konusu ülkenin tarzından uzaklaştırdı diye sevmemek ve hatta engellemeye çalışmak basbayağı çirkeflik, hoşgörüsüzlük, başka bir ülkenin gitmeyi tercih ettiği yola, sahip olduğu değerlere saygısızlık. İkisi farklı şeyler yani tamamen.

Adamlar açısından bakıldığında bu yaptıkları normal. Ermenistan kupasının türkiyede yapıldığını ve adamların Türkiyenin sevmediği ermeni bir komutanın pankartı ile çıktığını düşünün. Öyle ya da böyle adamlar Atatürkü sevmiyor. Kulüplerin bunu düşünüp Atatürk pankartı vs yapmaması gerekirdi ya da tffnin baştan bunu düşününüp hiç maçı oraya taşımaması gerekirdi.
Ben katılmıyorum. Davet ettiysen ve bu kültürel birşeyse buna göz yumman gerekir. Daha nötr bir ülke olsun Japonlar kendi kurucusunun pankartını açsa burada hepimiz saygı duyarız. Gidipte Cevdet paşa acmamislar ki Atatürk açmışlar. Atatürk zaten Türkiye demek. Kurucu çünkü. Nasıl 600 senelik imparatorluk hala Osman beyden ismini alıyorsa kurucunun rolü tabiki farklıdır.
Tamam adamlar diyelim şımarık ve bunu önemsemek istemiyorlar. Bunu diyen senin bayrağını da açtırmaz ama onada bir bahane bulur.

Verdiğin örnekte mesela Ermenistan bayrak açsa bile problem olur belki. Mutlak gerilimli bir ülke şuan cunku dış politika olarak tamamen kilidiz. Örneği güncel siyasi liderden verelim: Ruslar Putin açsa bile antipatik gelir mi mesela cidden bilmiyorum.

Bunu diyen senin bayrağını da açtırmaz ama onada bir bahane bulur.
Aynen öyle. Biraz Araplar ne diyor diye X'de gezindim de futbolda politika olmaz diye tutturmuşlar. Atatürk belki kendi zamanı için politikacı olsa da ülkenin milli sembollerinden birisi haline gelmesiyle artık politika üstü olmuştur. Politika kapsamını milli değerlere kadar genişletirsek o mantıkla bayrak da sallanmasın ulusal marşlar da okunmasın yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık