Feci boş yapıyorsun. Bunda da ısrar ediyorsun. Ödülün verildiği dönem aralığı için yapılan istatistiklere bak. Tüm karar anlarında Haaland'ın performansı ile Messi'nin performansına ve katıldıkları turnuvalardaki etkilerine bak. Ondan sonra gel gene boş yap. Daha kendi takımının en iyisi olamamış adama ödül falan vermezler. Gtünü kaldırıp takımına kupayı kazandıran faktör olsaydı alsaydı anasının ak sütü gibi. Dünya kupası futbolun zirvesidir ve en büyük organizsyonudur. Bundan daha önemli bir şey yok. O kupayı çöp Arjantin'e kazandırdığı gün konuyu kapattı Messi. Haaland ancak şlde apaçivari bir performans gösterseydi alabilirdi, gösteremedi.
Arjantin kadrosu en iyi değildi ama çöpte değildi reis. Zaten iddia oranlarında falan kupanın 2,3 favorisinden birisi olarak gösteriliyordu ben katılmasam da.. da eski arjantin gibi savunma problematik ama orta ve hücum hattı hiç fena bir takım değildi. Kaleci zaten çok elit performans sergiledi. Julian Alvarez çok iyi forvet Di Maria yaş gitmiş ama iş bitmemiş hala çok elit topçu. Enzo Fernandes'te gayet iyi. Bir de eski hızı olmasa da Messi faktörü var. Yani Arjantin turnuvanın en iyi 2,3 takımından olmasa da en iyilerinden birisiydi. (Portekizin kadro daha iyiydi. Penaldom kenardan izledi :d)
Arjantinin Arabistana kaybettikten sonra dünya kupasını alması büyüleyici bir şeydi. Messi'nin meksikaya tek adam akıllı pozisyondan gol atması falan.. ya da işte Hollanda maçındaki pası zaten bu turnuva 10 kere düzenlense sadece 1inde arjantin alırdı o senaryoda gerçeleşti.
Haaland bir forvet olarak yapabileceği her şeyi yaptı. Fakat Ballon d'or'da biliyoruzki Kaleci ve Defansın alması nasıl ortasaha ve hücum oyuncularından çok çok daha zorsa Orta saha ve Tipik Santraforların ödülü alması adam eksilten skorer oyunculara göre daha zor oluyordu çoğunlukla. Haaland Ballondor almayı hakedecek bir performans gösterdi. Alnının akıyla ikinci oldu ona verilse de itiraz etmezdim. Ama Dünya Kupası senesinde Norveçli olmanın dezavantajını yaşadı. Yoksa Mbappe yerine finalde kaybeden Haaland olsa Messi'nin ödülü alması kupayı almış olmasına rağmen çok büyük skandal olurdu. Bana göre sıralama çok pozitif o üçlünün yeri kendi içinde değişebilir ama ben diğer insanlar gibi bir haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. Bu yılı konuşurken eski ödüllerin gündeme getirilmesini de anlamsız buluyorum.
Buda feci boş, 80'li yıllardan kalma bişey. O zamanlar Dünya'nın en iyi oyuncuları bu turnuvada birlikte oynama fırsatı elde ediyor. Süper takımlar ortaya çıkıyor. Çünkü o zamanlar normal liglerde en kallavi takımda bile 3 den fazla adam akıllı oyuncu olmuyor. Genelikle vasat oyuncuların 1-2 süper yıldız etrafında kurulmasıyla oluşan bişey. Dünya kupasında o ülkenin en iyi oyuncularının toplanma yeri oluyor ve futbolun zirvesi oluyordu.
Günümüzde Şl artık açık ara futbolun zirvesi, Şl ilk 8 giren bir takım Arjantin'i yok eder her maç. Dünya'nın en iyi oyuncuları toplanma yeri. Bir adam Dünya kupası aldı diye ona yılın en iyis ödülü verilemez. Bu ödül tüm yıl boyunca gösterdiğin performansa bakar. Messi ilk 20'ye bile girmemesi lazımdı. Futbolun Sjw tamamen.
Bu ödül Kevin de Bruyne'nin alması lazımdı.
Feci boş yapmışsın. Kulüp ve Milli takımı karşılaştırmak inanılmaz saçma. Madem milli takım düzeyi daha kolay ingiltere de şov yapan bir sürü şampiyonluk gören ingiliz oyuncular alsaydı ya kupayı ya da Belçika'yla De Bruyne altın jenarasyonla bir başarı sergileseydi.
Kulüp takımının Milli takım yenmesi bir sürpriz mi ? Milli takımın maçları çok daha seyrek oluyor. Oyuncular Milli takım hocalarını kulübündeki teknik direktöründen çok çok daha az görüyor oradaki futbolcularla çok daha az bir araya geliyor. Tabiki dolayısıyla teknik taktik ve oyuncu sinerjisi anlamında kulüp düzeyinden daha geride kalıyor bu Şl ve Premier Lig'de oynanan futbol daha elit demek ama bu Pl veya Şl kazanmayı Dünya Kupası kazanmaktan daha kolay yapmaz. Zaten o en elit liglerin en elit topçuları oynuyor Milli Takımlarda/Finallerde..
Premier Lig'te oynanan futbol çok güzel eyvallah da sonucu görüyoruz kaç senedir City domine ediyor Bayern gibi ligi tekeli yaptı. Kim Dünya kupasında ve Avrupa kupasında böyle bir dominasyon yapabilir? Hangi milli takım?
Bana göre her zaman denklem şuydu
Dünya Kupası > Şl = Avrupa Kupası > Premier Lig/La Liga (dönemsel olarak birbirlerini geçiyorlar) > Sonra Seria A ve Bundesliga
Hem Messi'nin alması şundan iyi oldu Messi'nin GOAT'lığını yıllarca medya Dünya kupasına sıkıştırdı. Hep elle gol atan Maradona çöpüyle kıyaslandı. Bu baskıyla yaşadı hep. Ki Arjantini finale de taşıdı ama maalesef sadece kazanan hatırlanıyor. Madem yıllarca bu baskıya maruz bıraktınız aldığında da o başarıyı taçlandırmak gerekiyordu.
Şimdi düşünüyorum da Messi'yi küçükken Almanya karşısında son dakika freekick için topun karşısına geçmişti. Bir heyecanla sakalsız Messiye bakıyordum adam gitti topu dağlara taşlara vurmuştu kslsmsms