Bence hak ettiği yeri buluyor.
Mesele şu ki komedi biraz farklı ve zamanın ötesine geçmesi belki de en zor alanlardan birisi. Bugün hala daha çeşitli türdeki eserleri yıllar geçse dahi zevkle ve şevkle okuyabiliyoruz. Ama 60 70 yıl önce yazılmış olup da bizi hala kahkahalara boğan kaç tane mizahi eser sayabilirsiniz? Mizah sonuçta o günlerin dinamikleriyle, yaşam tarzıyla doğrudan bağlantılı olduğu için zaman değiştikçe eskiyor.
Friends'e gelince, 1996 doğumlu olan ve ilk sezonu yayınlandığında doğmama iki yıl olan seriye 2 3 sezon anca devam edebildim. Nadiren eğlendim. Ancak How I Met Your Mother için aynısı söz konusu olmadı. Her bölümüyle ayrı eğlendirmişti beni. Hani ekşide friends'in bir bölümü bir sezon hımym'e denk laflarının azıcık bile altı dolmadı. Hatta tam tersi bile diyebilirim. Ha bu benim ya da onların zevksiz olduğu anlamına gelmez. Üstteki paragrafta belirttiğim üzere espri anlayışları değişti. Onları yazan insanlarla ben ayrı nesildenim muhtemelen o yüzden ben gülmüyorum bu seriye açıkçası(tabi istisnalar vardır, şerh düşelim).
Bu arada bu iki sit-com'un finaller üzerinden karşılaştırılmasını ve bunun büyük bir argüman olarak kullanılmasını anlamsız buluyorum. Yani bu One Piece finalinde "Luffy Hancockla evlenmedi üüüüüü" demek gibi bir şey. Tamam hımym'de anne kim bunun üstünden kaç bölüm gizem kastılar da siz gerçekten koca seriyi Ted'in karısı kim olacak bunu merak ettiğiniz için mi takip ettiniz?

. Bu sadece ufak bir yan unsur. Asıl konu güldürmekti bunu da iyi başardı.