Redbull toparlamadı ya aslında. Buraya performans güncellemesi getirmediler yanlış bilmiyorsam. Herkes gibi piste göre arka kanat ve motor kapağı çıkışı değişikliği yapmışlar. Cidde gibi hızlı virajları olan pistlerde iyiler zaten. Avustralya'da da Japonya'da da böylelerdi. Dün süre kaybettiği virajlar da düşük hızla dönülenler.
Araç ayarlarını iyi bulmuşlar o zaman güncelleme olarak ne getirdiler bakmadım, fakat performans olarak yukarı çıktılar gibi görünüyor. Verstappen de dedi zaten "araç kanatlandı" tarzında konuştu. Verstappen tempo yok tarzında konuşuyordu önce ki haftalarda.
Şimdi güncelleme olarak ne getirdiler diye bakayım dedim şu yorumunu gördüm Verstappen'in
"Ancak dört kez dünya şampiyonu olan Verstappen, uzun sürüşlerde hâlâ zorlandıklarını söyledi ve cuma günü yapılan denemelerde farklı ayarlarla veri topladıklarını belirtti: “Araçla bazı farklı şeyler denedik, farklı yönlere gittik ve bence bundan çok şey öğrendik.”
Onun dışında şöyle bir yorumu olmuş.
Verstappen, Bahreyn’le kıyas yapmanın zor olduğunu da belirtti: “Bu pist farklı, yol tutuşu farklı, ayrıca ayarlarımız da tamamen farklı, bu yüzden kıyas yapmak çok zor.”
“Ama şunu söyleyebilirim ki McLaren yine çok rekabetçi görünüyor. Bizim açımızdan hâlâ anlamamız gereken pek çok şey var, yapacak çok işimiz var.”
Yoksa bu pist zaten Redbull'a uyuyor 2020-2021-2022-2023 de Verstappen kazanmış burada.