Karakter konusunda takıntılıyım yani biraz. İnkar edersem yalan söylemiş olurum.
Seçim konusu öyle değil ama. Gerçek hayatta hangi seçimin doğru olacağını bilmezsin. Kendin hakkındaki seçimleri geçtim, yakın bir arkadaşının yaptığı bazı seçimlerden bile tam olarak emin olamazsın. Pişmanlık dediğimiz kavram da tam olarak bu yüzden vardır hatta.
Bu tarz bir filmden de (Bu tarz dediğim, olay bu konuya yoğunlaşmış, mesela bir bilim kurgu filminde veya dövüş animesinde çok takılmam.) karakter yanlış seçim yapıyorsa o seçimin film bittikten sonra bile izleyici tarafından doğru mu yanlış mı diye emin olamamasını falan beklerim. Bu kadar detaya girilemiyorsa da, hani sokaktan çevirdiğin 10 kişiden dördü o durumda o seçimi yapmalı. Ondan daha az olursa film gözümde gerçekçiliğini yitiriyor.
Polise vermeme olayı için tehlikeden bahsetmişsin, ama o topa hiç girilmemiş ki filmde. Katil polise haber verirsen kız ölür tarzı bir durumdan hiç bahsetmedi bile. Polise versen bile bir şey değişmez dedi adam da tamam dedi yani.
Neyse çok uzattım. Hani bu konuda ben haklıyım demiyorum. Muhtemelen yazımı okurken, içinden çok saçmalıyor falan diyorsundur.

Hani sen de haklı değilsin. Çünkü tartışmanın haklı bir tarafı yok bence.
Mesela sen bu filmin sade olmasını ve gerçekçi bir şekilde yansıtılmış olmasını sevmiş olabilirsin, ama bir başka biri sırf bu sebeplerden filmden nefret edebilir. Ben karaktere önem verirken, bir başka biri bana ne karakterden, ben sadece konuya efektlere bakarım diyebilir. Tamamen filmden ne beklediğine bağlı yani.