houshoku bencede potansiyel demek.narutoda en önemli şey chakra,hiç bir yetenegin olmasa bile devasa bir chakrayla önemli bir kişi oluyorsun.bleachte reiatsu,keza fairy tailde büyü gücü,dbdede ki vardı.one piecetede haki var.
sıradan bir haki kullanıcısı yetenegi ve haki gücü orantısında tek bir renge odaklanıp onda uzmanlasabilirken.yani onlar bir bardak su doldurabilirken,iki tipi kullananlar iki bardak su doldurabiliyor.ben houshokuda ise damacana levelinde olduklarını düsünüyorum

yani doldur doldur bitmiyor.hatta o kadar fazla ki,o çöp bayıltma dedigimiz salınımı yapabiliyorlar.
şimdi çöp olayına gelirsek,shanks wbnin ana gemisinin yarısını sadece ruhuylan pert etti.luffy daha bu konuda çömez.shanksıda gecicek.ben marinefordda gelip atarlandıktan sonra denizcileri bir cogunun savasmak istememesinide shanksın hakisine baglıyorum.kararsız olanlar tereddüte düstü,akagami ve tayfasıyla dövüsmek konusunda.
o yüzden zaten busoshoku meyve yeteneginin egemenligini ele alıp asıl bedene ulasabiliyorken, luffynin böyle bir yetenege houshoku aracılıgıyla ihtiyacı yok bence.cünkü son savasta 3-5 korsanla degil onbinlerce orduları olan wg ve hükümetlerine savas acıcak