Şimdi tanımlamanın ilk kısmı için yani konumu gereği yetersiz ve eksik kalan, hayal kırıklığı yaratan isimlere bir shichibukai olan Buggy reyizi de unutmamak lazım.Amma velakin "beklentileri boşa çıkaracak davranışlarda bulunan" ikinci kısmı için Buggy'i eliyoruz. Sağolsun hiç beklentimizi boşa çıkarmıyor

Şimdi gelelim listeye
Sengoku için fikir adamı falan onları geçicen, bu adamı iki yıl sonraki kısımda emekli edersen aklaşmış saçlarıyla beraber bu adamın olayı ilk bölümde olduğu kadarmış diye düşünür insan. Peki noldu? Marineford savaşında bize gösterilen en zirvedeki haliyle bi iki elinde patlayan taktikten öteye geçemedi yeteneği. Tam dibinde duran Luffy'i durdurmayı bile başaramadı. Vasıfsız karakter.
Moria, elinde çok sağlam meyvesi olan fakat gerisi fos çıkan vasıfsız karakter.
Riku, Kyros'tan birazcık yırttığı ama neticede vasıfsız karakter.
Fujitora, denizci cephesinden bakıldığında ağır vasıfsız fakat ben düşünceleri ve inancı çatlak vermiş, değişmiş olarak yorumladığım için tutunduğu tavır ve davranışları yargılamıyorum. Olduğu kadar vasıflı.
Cobra, bu Riku'dan da vasıfsız.
Spandam, bu direk vasıfsız.
Hannybal, karakteri açısından müdür yardımcısıyken yeterli kıvamında vasıflı, müdür oluşuyla vasıfsız.
Usopp, bu direk Oda'nın vasıfsızlığı.
Caribou, karakteri ve önemi neticesi kadar vasıflı.
Apoo, bence acayip vasıflı.
Ama benim için bir ayrı vasıfsız olan Ace'dir. Seride ki gerek konumu gerek kendisiyle çok önemli karakterlerden biri olan Ace, bu kadar ucuz ve çabuk bir şekilde ölmesi (Fiziksel güç) / kendini öldürtmesi (Bir kaç lafa tahrik oluşu) ile yüreğimi yaralamıştır.