Anime dünyasına bazı Türk kanallarında yayınlanan çizgi filmleri saymazsak One Piece ile girdim. Ben orijinalliğini beni etkilemesi yönünden değer biçersem direkt Luffy derim. Çünkü bir karakterden normal birinden bir durumda bekleyeceğin tepkiyi Luffy vermiyor. Bu One Piece'in içindeki karakterleri bile sasırtıyordu.
Örneğin herkesin hipnoz edildiğini bilindigi sahnede Luffy de hipnoz oluyor.
Buggy arc'ında kendine has tavrıyla o koyun Muhtarını tekliyor. Namı şaşırıyor.
Ben de şaşırıyorum.
Loguetown da idam edilecekken gülmesi. Smoker'ı bile etkiledi.
Çiviye doğrudan yumruk atması. Vallaha ben beklemiyordum Don Krieg'e doğrudan vurmasını. Bir sürü şey daha bulursun. Bu gibi ufak nüanslar ile karakteri seviyorsun zaten. Ben daha önce böyle bir karakter görmemiştim. Zaten 600-700 bölümlük Animeyi bir ay da bitirmekte ancak böyle açıklanabilir herhalde.
Ufak tefek benzerlikleri başka ana karakterlerle bulunabilir ama bu diğer tüm roller içinde bulunabilir. Baş kötüler arasında da ortak yonler bulursun. Serinin ikinci ana karakterleri arasında da bulursun. Çatlakları arasında da da bulursun. Tamamıyla yep yeni bir karakter bence yok zaten.
Bu noktada kişiliğinden başka karakter dizaynı ve gücü, yeteneğiyle de olaya bakmak lazım. Bu açıdan Luffy teknikleri olsun tasarımı olsun her şeyiyle ap ayrı bir karakter.
Örneğin herkesin hipnoz edildiğini bilindigi sahnede Luffy de hipnoz oluyor.

Buggy arc'ında kendine has tavrıyla o koyun Muhtarını tekliyor. Namı şaşırıyor.

Loguetown da idam edilecekken gülmesi. Smoker'ı bile etkiledi.
Çiviye doğrudan yumruk atması. Vallaha ben beklemiyordum Don Krieg'e doğrudan vurmasını. Bir sürü şey daha bulursun. Bu gibi ufak nüanslar ile karakteri seviyorsun zaten. Ben daha önce böyle bir karakter görmemiştim. Zaten 600-700 bölümlük Animeyi bir ay da bitirmekte ancak böyle açıklanabilir herhalde.
Ufak tefek benzerlikleri başka ana karakterlerle bulunabilir ama bu diğer tüm roller içinde bulunabilir. Baş kötüler arasında da ortak yonler bulursun. Serinin ikinci ana karakterleri arasında da bulursun. Çatlakları arasında da da bulursun. Tamamıyla yep yeni bir karakter bence yok zaten.
Bu noktada kişiliğinden başka karakter dizaynı ve gücü, yeteneğiyle de olaya bakmak lazım. Bu açıdan Luffy teknikleri olsun tasarımı olsun her şeyiyle ap ayrı bir karakter.