Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Beğendiğiniz Mitoloji

Türklerdede yuvha var bi yerde okumuştum. Eğer ejder 1000 sene yaşarsa yuvhaya dönüşüyomuş gibi bişeydi. Aynı ejderhaya gibi tipi. Hatta gibi değil aynı. Hiç resmini bulamadım ama :/
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yuvha
Edit : Neyse boşverin kıza dönüşüyomuş filan. Ejderha daha iyi :D

Açıkçası God of War oynayana kadar mitolojiye hiç ilgim yoktu, fakat 9 yıl önce God of War ile tanıştıktan sonra Wikipedia'da harıl harıl Yunan mitolojisi sayfalarını karıştırır olmuştum :D. Yunan mitolojisi dışında da yalnızca İskandinav mitolojisi hakkında biraz bilgim var, onun da Marvel yayınları sayesinde olduğunu söyleyebilirim :D. Kısacası, esasında bu konuyla ilgili yorum yapabilecek yetkinlikte olmasam da oyumu Yunan'a basıyorum.

Evet onu unutmuşum , Fenrir de mubarek herşeyi yutuyor.
Odin'e şaşırdım yalnız sen koca Odin git kurda yem ol .

Oğlunun adı Vidar ben Valdir yazmışım Baldr'den karıştırdım.
Ben şaşırmadım açıkçası İskandinav mitolojisinde hep oğlun babayı geçtiği görülüyor.Loki'nin oğlunun Odin'i öldürmesi ve Odin'in oğlunun Loki'nin oğlunu öldürmesi normal geldi.Odin ve Loki arasında da Odin daha güçlüdür büyük ihtimal.Beni şaşırtan kısım Heimdall'ın Loki'yi dövecek kadar güçlü olması olmuştu. :D

Genel olarak Yunan mitolojisinde ki Hades'in yeraltı krallığının coğrafyasını ve bu krallıkta yaşamak için geçmen gereken olayları seviyorum. Bunlardan özellikle Lethe ve Mnemosyne nehirleri çok etkiler.
Güneşe doğru balmumu kanatlarıyla uçan İkarus'un, annesiyle evlenmek zorunda kalan Oidipus'un, güzeller güzeli saf bir kadınken lanetlenen Medusa'nın, Dionysos'un, Hades tarafından kaçırılan Persephone ve annesi Demeter'in kızını arayışının hikayelerini severim. Yunan miti kadar bilgili olmasam da Mısır mitolojisinden ölüm ve cenaze tanrısı Anubis, İskandinav da ki ölüm tanrıçası Hel, sevdiğim karakterler.Bilgilendirme olarak nehirleri yazayım bilmeyen arkadaşlar için.
Lethe, Yunan mitolojisi'nde yeraltı dünyasında (Hades) akan nehirlerden biri. Bu nehrin suyundan içen gölgeler (ölülerin ruhları) dünyada yaşamış oldukları geçmiş fani hayatlarına dair her şeyi unuturlardı.
Mnemosyne, yeraltı dünyasında (ahiret - hades) akan bir nehrin adıdır. Lethe'nin zıddı olan bu nehir, kendisinden içenlere (ki bunlar reenkarne olmaya hazırlanan ölü canlardır) geçmiş yaşamları hakkındaki her şeyi hatırlatır.
Ölümden sonra ruhlar, bu iki ırmağın hangisinden içeceklerine karar vereceklerdir.

Sümer mitolojisine hayranım bu aralar. İbrahimi dinlerin temelini oluşturduğu iddiasına karşılık ufak ufak araştırmaya başladım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık