Bir süredir Dragon'la alakalı teori konusu yazmak için wikipedia'dan aztek mitolojisi kısmını okuyorum ama çok yoruldum ve ne yalan söyleyim sıkıldım ancak okurken buradaki duvar resmiyle bağlantılı olduğunu düşündüğüm bir yere rastladım. En özet şeklinde de olsa denk geldiğim yerleri yazmazsam içimde kalır.
Azteklerde "5 Güneş" isimli bir yaratılış inancı varmış. Buna göre dünyanın 5 farklı yıkım ve yaratılış evresine girdiğine inanılıyormuş. Her evrenin başında başka bir Aztek tanrısı "Güneş Tanrısı" makamına evriliyor ve öncekine göre bambaşka bir hale evriliyor yeni "Güneş Tanrısı" ile dünya.
İlk dünyada sadece 4 tane tanrı varmış ve diğer tanrılar ve dünyayı onlar yaratmış ancak her yeni yaratılan için bir şeyleri yok etmişler. Yarattıkları şeyler için başka şeyler suya düşermiş ve "Cipatli" isimli dev bir dünya timsahına yem olurmuş. Bu 4 tanrının ilk yarattıkları devlermiş. Çeşitli olaylar olmuş falan filan falan filan. İki kardeş tanrı arasında bir çekişme başlamış. Bu tanrılardan bir tanesi o kudretli "Güneş Tanrısı'ymış. Öbür kardeş en sonunda taştan bir sopa ile gökyüzünü (güneşi) gökten indirmeye karar vermiş. Güneşsiz bir dünya tamamen karanlıkta kalmış ve öfkelenen "Güneş Tanrısı" jaguarlarına herkesi yemelerini emretmiş.
İkinci dünyada tanrılar insanları yaratmış. Bu dünyada "Güneş Tanrısı" kardeşini sopayla indiren kardeş olmuş. Çeşitli olaylar olmuş vesaire ve bu kardeş "Güneş Tanrısı" makamınından inmiş ve inerken çok daha gelişmiş "mükemmel" bir insan ırkı yaratmış.
Her neyse bu şekilde çeşitli olaylarla diğer 3, 4 ve 5. dünyalar da var. Bunlarda da bir sürü şey oluyor. Birisi gökyüzünden inen alevlerle yok oluyor ve yalnızca küller kalıyor. Bir başkasında o dönemin "Güneş Tanrısı" 52 yıl boyunca kan ağlıyor ve dünyada herkes sular altında kalıyor. İnsanlar hayatta kalabilmek adına balık oluyor. Ancak benim en çok değinmek istediğim günümüz dönemi olan 5. dönemin nasıl sona ereceği ile alakalı olan teori.
Bu kavram ayrıca tarihteki dört önceki Güneş veya çağa atıfta bulunuyor olarak da tanımlanır. Nahui Ollin, mevcut dünyamız üzerindeki beşinci Güneş olarak tanımlanmıştır. Nahui Ollin, 'dört hareketi içindeki Güneş (Tōnatiuh)' olarak tanımlanmıştır. Dördüncü Güneş sona erdiğinde, Nahui Ollin 'önceki bir insanlık çağının kalıntı maddesinden' ortaya çıkmıştır. Quetzalcoatl'ın Mictlān'a (Ölüler DiyarI veya Yeraltı Dünyası) seyahat ederek önceki çağdan kemikler topladığı ve insanlığı önceki yıkıcı sonundan sonra yeniden doğuş sürecine başlattığına inanılır. Aztek inancını anlatan kaynaklara göre, beşinci dünya da bir dizi yıkıcı deprem veya büyük bir deprem sonucunda yok olacak ve ardından kıtlık ve karanlık dönemi başlayacaktır.
Belirtmek isterimki burada bahsedilen "Quetzalcoatl" yıllardır fanlar arasında Dragon'un meyvesi olarak teorize ediliyor.
Bu şekilde okuduğumuzda 4. güneş sona erdiğinde Quetzalcoatl ölüler diyarına seyahat ediyor ve insanlığın yeniden doğumuna sebep oluyor.
Dragon'un Luffy'nin annesini ölüler diyarında ziyaret etmesi ve Luffy'nin doğmasıyla 5. güneşe sebep olmasına yoruyorum.
Neyse günümüz yani 5. Güneş Tanrısı'nın dönemi'nin bitişi hakkındaki Azteklerin teorisi yıkıcı depremler ve büyük karanlık bir dönemden bahsediyor. Deprem ve karanlığın kimi temsil ettiğinden bahsetmeme gerek yok diye tahmin ediyorum.
Her neyse bunların hepsini okuduktan sonra "E burada teori nerede yalnızca analiz var." diyebilirsiniz. Evet teori olan Luffy'nin annesiyle alakalı düşüncelerimi araştırma kısmım yarım kaldığı ve geldiğim yere kadarki kısımlara artı olarak manga içinden kendi dayanak noktalarımı zayıf gördüğüm için çıkardım ancak bunları belki bir başkası araştırmaya devam eder ve bir teori yazarsa diye yazmak istedim.
satış olarak naruto , bleach , dragon ball gibi mangaların hegemonyası olurdu. ama genel olarak değişmezdi zira çoğu shonende çoğunluka naruto ve bleach esinlenmelerinden bahsediliyor ama hiç one piece'ten çok esinlenen bir seri hatırlamıyorum.