Rosinante, Doflamingo'ya ihanet etmiştir ve bunu bilerek ölmüştür. Doflamingo ise hem babasını hem kardeşini öldürerek onları affedebilmiştir.
Doflamingo: "Ayrıca seni affedeceğim. Babamı ve kardeşimi de affetmiştim. Ölümü kucaklama sırası sende."
Rosinante, Doffy'i kardeşi olarak görüyordu buna rağmen onu düzeltemeyeceğinin farkındaydı. Silahı doğrulturken hatta daha öncesinde bile Doflamingo'nun onu ihanetinden dolayı cezalandıracağını biliyordu. Kendi ihanetinin farkındaydı, kendini bir hain olarak gördü ve kendisinin bir hain olduğunu bilerek öldü. Law'ın onu hatırlamasını dilemesindeki amacı da buydu, ona dokunabilmek istemişti çünkü Doffy'nin bunu ihanet olarak göreceğini ve onun kendi kardeşini -yeniden bir aile üyesini- öldürmek zorunda bırakacağını görebiliyordu. Doffy'nin bu ihanetle onu bir hainden fazlası olarak görmeyeceğini ve pişmanlık duymayacağını da biliyordu; buna rağmen o kendi doğrularını tercih etti.
Rosinante: "Denizci kayıt numaram: 01746... Ben Denizci Karargahı'ndan Komutan Rosinante'yim. Donquxiote Ailesi Kaptanı Doflamingo, dünyayı içine sürüklemeyi planladığın kaosu engellemek için ailenin içine sızdım. Ben bir Denizci'yim. Yalan söylediğim için üzgünüm... benden nefret etmeni istemedim."
Rosinante kendisini ne Donquxiote Korsanları'na ne Dünya Hükümeti'ne ne de Denizciler'e ait olarak kabul etti. Kendisi bütün bunları göz ardı ederek Law'ı savundu ve herkese ihanet etti. Yalnızdı, savaştığı ideallerini gerçekliğe yansıtamadı. Parlak bir yıldızdı fakat parlaklığını sürdüremedi.
Rosinante: "Şunu iyi anlaman gerek. Ope Ope no Mi'yi çaldığımızda hem Doflamingo, hem Denizciler hem de hükümet bize düşman olacak! Yani bu hareketimizin sonuçlarına kendini hazırlaman gerek!"
Law'la yakınlaşma sebebi D. olmasıydı daha sonra artık bunu değil, sadece Law'ın sağlığını ve Dressrosa'yı gözetti. Law, Vergo yerine başka bir deniz subayıyla karşılaşsaydı ne olurdu merak ediyorum çünkü bu açık ara Corazon'un şanssızlığıydı.
Rosinante: "Bunları "D" uğruna mı yapıyorum? Hayır... o konu artık umurumda değil. Sadece ona sempati duyuyorum, bu apt*l küçük çocuğun ne kadar acı çektiğini kim bilebilirdi ki..."
İdealleştirdiği doğrular için yaşadı ve kendi doğruları için hain olmayı umursamadı, babasına çekmişti. Doflamingo'nun, Ope Ope no Mi'ye ulaşmasını engellemek ve Law'a bu şeytan meyvesini yedirmek amaçlarına uyuyordu ve o bu amaç için, ölümünü görebilmesine rağmen bunu göze aldı.
Tartışmada okuduğum kadarıyla Doflamingo sevenler Rosinante'nin ihanet ettiğini belirtmesine rağmen Rosinante sevenler bunu kabul etmek istemiyor çünkü buna Doflamingo'nun değmeyeceğini düşünüyorlar. Doffy hem kardeşini hem babasını öldürmüşken nasıl Rosinante ihanet etmiş olabilir?
Açıkçası keşke Rosinante de böyle düşünseydi ve Doffy'i yaralamayı göze alsaydı. Acımasız kardeşine kıyabilseydi en azından Doffy onu affetmezdi, buna cüret gösteremezdi. Corazon o onda affedilmeyi umdu mu bilmiyorum ama keşke biraz da kardeşine çekseydi. O zaman bu kadar erkenden göç etmezdi... kim bilir belki sadece şanssızdır.