Bu sezonu genel olarak el aldığımız da aklımda yer edecek tek sahne, Doctor'un Ashilldr'a söylediği son replikler olacak;Abi Clara ölse ne yazar ya sırf belki işe yarar diye 10. bölümün son 5dk Drama yapmışlar.
9. Bölümde en azında Atmosfer olsun konu olsun özellikle müzikler olsun 10/10 Canavar saçma olabilir.
Ama oluşum süreci felan Slincden iyi çıkıp bunlar aslında imamdı dese daha mı iyi olurdu
Bu sezon full boştu zaten ilk 2 bölüm biraz iyiydi ama o bölümler bile boştu bu sezon olmasada olurmuş desen anlarım hani![]()
-Clara neden intikam almamı istemedi?
-Seni kurtardı?
-Hayır, seni kurtardı.
-Ama, ben Doctor'u tanıyorum. Doctor...
-Beni hikayelerden biliyorsun. Bu zamana kadar hiç durdurulduğumu duydun mu? Sana öfkeli olduğumda, evreni çok küçük bulacaksın...
Hea ben zaten bahsettim, fazla dramatize etmişler olayı, kafasını yere çarpıp da pekala ölebilirdi. Bu kadar abartmanın lüzumu yok. Ayağı takılıp lağım çukuruna da düşebilirdi bak. Oradan da güzel bir şeyler çıkardı.
9. bölüm ise benim adıma vasat bir bölüm, doldurma bir bölüm, amaçsız bir bölüm. Dediğim gibi yapılmış olmak için yapılan bir bölüm. Bilginin de en ufak kırıntısı bile verilmedi, adamların ne için yazdığını bile anlamadım.
Genel olarak 8 ve 9 zaten boştu, ben artık Capaldi'nin de diziden ayrılıp Valeyard sezonuna girilmesini bekliyorum. Son iki bölüm bize ne sunacak bilmiyorum ama dizi şu son iki sezon resmen dibi gördü.
Ayrıca senaristlerin ve Moffat'ın Clara'yı bu kadar ön plana çıkartıp Doctor'u pasifize etmesi de dizi için çok büyük handikap.
@twei Amy Pond gibi bir karakter görmüşken, Clara cadalozuna "şirin" demek, hiç beklemezdim doğrusu.