1) Dizinin ilk sezonunun bazı bölümlerinde bazı uzun soluklu Marvel karakterlerinin orijinleri gösterilimiştir. “The Asset” bölümünde Franklin Hill, daha sonra süper kötü Gravity olmuştur, “Seeds” bölümünde Donnie Gill, daha sonra Iron Man’in düşmanlarından biri olan Blizzard olmuştur, tanıtılmıştır.
2) San Juan, Porto Riko hakkında verilen bilgi doğrudur. “Garita Del Diablo” ile ilgili efsane bile doğrudur. Bugün bile kimse oraya girmeye cesaret edememektedir ki zaten halka kapalı bir alandır. Ayrıca bu yer Bermuda üçgeninin köşelerinden birisidir.
3) Scorch karakteri aslında bir mutanttır ama Marvel da ki mutantların hakları Fox Stüdyosundadır. Bu nedenle çizgi romanlarda da kullanılan “yetenekli” ve “özel” gibi terimler kullanılarak çaktırmadan kullanılmıştır.
4) 2. Sezon da bir dövüş sahnesi sırasında Chloe Bennet’in (Skye) dirseği iki yerinden kırıldı. Sezonun sonuna kadar kırık kolla oynamak zorunda kaldı.
5) Coulson’ın uçağı “Otobüs” ‘ün çağrı numarası olan 616, ana Marver çizgi roman evrenini belirtmek için kullanılır.
6) Chloe Bennet (Skye) ilk önce Simmons rolü için denenmiş.
7) Clark Gregg diziden önce (2012-2013) Ultimate Spiderman çizgi dizisinde Ajan Coulson karakterini seslendirmiş.
8) Coulson’ın uçağı olan “The Bus” Amerikan Hava Kuvvetlerinin C-17 Globemaster III askeri kargo uçağından esinlenilmiştir. C-17 de arka kanatlar ve motorlar yoktur.
9) Adrianne Palicki (Bobi), Galaksinin Koruyucularında Gamora rolü için denenmiş.
10) Adrian Pastar (Talbot) süper kahraman projelerine yapancı değilmiş. Heroes dizisinde Nathan Petrelli rolünü canlandırmış.(Ben de diyorum bunu bir yerden gözüm kesiyor

) Ayrıca, Avengers Assemble (2013), Ultimate Spider-Man (2012), Lego Marvel Super Heroes (2013) gibi bir çok proje de Tony Stark/ Iron Man’i seslendirmiştir.
11) 3. Sezonun bitimiyle birlikte dizi 67 bölüme ulaşmıştır. Böylelikle Live Action Marvel dizileri arasında en uzun süren proje olmuştur. Bundan önce rekor 66. bölümde biten Mutant X deydi.
12) Simmons’ın “The Well” bölümü boyunca Ward’u sakinleştirmek için 20 cc Benzodiazepine vereceğini söylemiştir. Aslında Benzodiazepine ilacın kendisi değil Valium ve Xanax gibi ilaçların da içinde bulunduğu grubun adıdır. Fakat bu ilaçlarının adları telif hakkıyla korunduğu için sorunu bu şekilde çözmüşler.
13) Stan Lee Shield’in yaratılışının 1964 yılında yayınlanmaya başlayan casusluk dizisi The Man from UNCLE dan esinlenildiğini söyledi.
14) Dizinin 4. Sezonunda Shield müdürü olan Jeffery Mace çizgi romanlarda 3. Kaptan Amerika olarak yer almış.
15) "The Singularity" isimli bir bölümde Mack ve James bir barda dövüşürken James kendisine bir villain ismi düşünüyordu. Bir noktada Firestar ismini söyledi. Bu çizgi romanlarda Avenger ve New Worrior olarak görev yapan bir isme göndermeydi.
16) Chloe Bennet ilk başta karakterinin She-Hulk olacağını düşünmüş.
17) Dizide Coulson’ın sevgili arabası Lola uçabiliyor. Shield çizgi romanlarında bu arabalar Stark Endüstri tarafından üretiliyor ve 1967 den beri standart olarak kullanılıyorlar.
18) Yapımcılar Ward’u oynayan Brett Dalton’a Ward’un Hydra ajanı olduğunu daha pilot bölüm çekilmeden önce söylemişler. Çift taraflı çalıştığını öğrenen ilk oyuncu o olmuş.
19) Dördüncü sezonda ki Ghost Rider olan Robbie Reyes karakterinin sadece 2013 de çıkan 12 sayılık bir çizgi romanı var. Kendisi 5. Ghost Rider’dır.
20) 2. Sezonda tanıtılan Inhumans yaklaşık 60 yıllık bir bir Marvel Comics ürünü ve hiç live action uyarlaması yapılmamış. Inhumans Marvel Comics ürünleri arasında filmi tapılmadan live action dizisi yapılan ilk seriymiş.
21) Ghost Rider’ın hakları 2013 de Sony’den Marvel’a dönmüş. Dizide ki James T. Slade (ateşli olan inhuman) çizgi romanlarda ilk Ghost Rider olan Carter Slade’in torunuymuş. JT Slade önden Ghost Rider’a ısındırmak için gösterilmiş olabilirmiş. (Burası biraz söylenti gibi)