Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Devrimci Ordu İnceleme

Nasıl olmuş?

  • İdare eder

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    16
Alınmadığına sevindim.
Ayrıyeten birşey sormak istiyorum? Hatırlarsak Roger One Piece'i bulduğunda olması gerekenden 20 yıl erken geldiğini söylemişti. Yani burada bir kehanet söz konusu. Şüphesiz ki bu kehanette devrimci ordusunun payı büyük olacaktır. Dragon'un bu kehanetten haberinin olma ihtimali var mı? Tarihler de uyuşuyor çünkü. Dünyanın otoritesi olarak bilinenen 5 Kadim gezegenin üstünde bir otorite olduğunu ilk gören kişinin Sabo olması da tesadüf değildir muhtemelen.
Aa kusura bakma yeni üye olduğuna dikkat etmedim ne alınması dostum aşkolsun. Ben sana takılmak için latife ettim okumuşsun gibi gelmedi gibisinden yazdım. :)

Neyse konumuza dönelim sevmeyenler olsa da One Piece'de kadercilik her zaman vardı. Tabi son zamanlarda kaderciliğin daha da arttığını söyleyebiliriz. Kehanetten haberi olup buna göre hareket ediyorsa ne ala.. mümkünatı var ama ben daha çok Dragon'un kararlı, bilge olmasa da inançlı ve emin adımlarla ilerleyen kısıtlı bilgisi olan bir asi olduğunu düşünüyorum.
 
Garp Dragon,un Luffy'nin babası olduğunu mangada kaçıncı bölümde açıkladı. Unuttum da.
 
Şimdi yazında tek sıkıntı şu. Devrim Ordusu gördüğün üzere Hükümetin erzak gemilerini bombalayarak, Ülkeleri bağımsızlaştırarak zaten Hükümetin elindeki gücü zayıflatıyor. Vergi alamazsan bir yerlere hükmedemezsen gücün ve egemenliğin kalmaz. İstediğin kadar insanları öldürecek gücün olsun.. Yoksa 6 tane ölümsüz adam neden böyle bir sistem kurma uğraşına girsin. Bir de insanları küçük görüyorlarken.. Dragon zaten Denizcileri katledip, Hükümeti dümdüz edecek bir devrim kovalamıyor. Ki ittifak kurmadan bunu yapabilecek bir güç yok. Luffyde devrimciler ve bir sürü gruptan yardım alarak başaracak yapacağı şeyleri.

Bir de Aramaki tüm dünyadaki insanları yener biraz abartı bir yorum olmuş. Sadece Wano'daki kınlar bile birlikte dövüştüğünde tehlikeli adamlar. Dressrosada Kyros var misal. Ülkelerin güçlü dövüşleri var o kadar kalabalık bir arada büyük bir tehdit. Bir de Denizcilere dümdüz Hükümetin askeri gözüyle bakılmamalı, aralarında farklı bakış açılarına sahip kimseler de var. Yazımda da yazdım Issho mesela Aramaki'yle çatışıp kölelerin kaçmasına neden olmuş. Devrimcilerin hedefi kendini Tanrı gören Kutsal Ejderlerle savaşmak.
Abartılı yazdığımı biliyorum ama en uç senaryodan bahsettim.

Dragon konusunda umut kırıcı olan şey sadece bekliyor görünmesi, off panel olsa bile icraat çizse keşke Oda. Ülke ele geçirdiyse ordaki güçlü insanları göstersin, ittifak kurduysa Cross Guild gibi onu tanıtsın. Bir arayış içinde olduğunu bilelim en azından. Dressrosa'da Fujitora ile karşılaşan Sabo onunla kapışmak yerine "Yoldaş" muhabbeti yapsın ne bileyim. Şu olabilir bu olabilir diye fikir yürütebiliyoruz sadece.

Eğer Dragon'da herkes gibi Joy Boy'un dönüşünü bekliyorsa zaten hiç konuşmaya gerek yok.
 
Gerçekten emek edilen yazılara saygımız var. Geniş bir zamanda okuyacam. Simiden eline sağlık.

Genel olarak Devrim ordusu hakkında fikrim;

Devrim ordusunun bu seride işlenmiş en kötü oluşum olduğunu düşünüyorum demicem düşünmesem bile öyle olduğu ortada. Hem faaliyet göstergeleri açısından hem seriden bu kadar soyutlanmış olmaları açısından hem de Sabo ve kalan devrim komutanlarının iğrenç karakterler olması açısından. Elde tutulur ve beklenti yaratan tek kısmı Dragon. O da patl
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık