Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Bobbin*

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 48 46.2%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 56 53.8%

  • Kullanılan toplam oy
    104

Bobbin (Bobin), Koca Ana Korsanları'nın "fil" seviyesindeki savaşçılarından biridir.

Görünümü

Bobbin kısa boylu ve şişman bir adamdır. Yüzünde daima kocaman bir gülümseme ile dolaşır. Dudakları kalın ve kırmızı renktedir. Tuhaf bir vücut biçimine sahiptir. Omuzları çenesinden daha yukarıdadır ve kolları bacaklarının iki katı uzunluktadır. Yüzünün bir kısmını kapatan beyaz renkte bir maske takar. Maskesinin üzerinde koyu renkli gözlükler bulunur. Sırtında kendinden çok daha büyük bir kılıç taşır. Kafasında arkasında büyük ve beyaz renkte bir tüy olan siyah renkte bir şapka vardır. Altına mor ve siyah renkte dikey çizgileri olan bir pantolon, üzerine pembe renkte bir gömlek giyer. Ellerine kahverengi eldivenler takar, ayaklarında ise koyu renkli botlar vardır. Ayrıca sırtında yerlerde sürünecek kadar uzun olan açık mavi renkte bir pelerin taşır.

Kişiliği

Bobbin son derece zalim biri gibi görünmektedir. Koca Ana'ya bir adayı yerle bir ettiğinin raporunu verirken bundan gayet memnunmuş gibi bir ruh halinde gösterilmiştir. Kaptanına son derece sadıktır ve vergisini ödemeyen adalar hususunda kesinlikle en ufak bir endişe bile göstermez. Balıkadam Adası'nın bir süredir vergi vermediğini öğrendiği zaman orayı yok etmek için Koca Ana'dan izin istemiştir. Gücün güvenen bir adamdır. Tayfasının yardımını istemeden Vinsmoke Sanji'nin peşine düşmüştür.

Bobbin zalim olduğu kadar obur ve açgözlü biridir. Başkalarının malına el koymaktan çekinmez. Sanji'nin taşıdığı yemek kutusundan yiyecek almaya çalışırken bu özelliğini göstermiştir.

Bobbin'in konuşurken sürekli kafasını sağa sola sallamak gibi tuhaf bir alışkanlığı vardır. Ayrıca birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, o da kendine has bir gülüşe sahiptir: Boyoyoyon!

Yetenek ve Güçleri

Bobbin vergi vermeyen adaları yok etmesi için gönderilen biri olduğundan, ortalama üstü bir güce sahip olduğu söylenebilir. Kendi çapında bir namı vardır. Germa Krallığı'nın prensleri olan Vinsmoke Niji ve Vinsmoke Yonji onu Koca Ana Korsanları'nın ağır toplarından biri olarak tanımlamıştır. Monkey D. Luffy'nin İkici Vites formu ile başa çıkabilecek kadar çeviktir.

Bobbin çok çabuk kendini bırakan biridir. Sanji'nin kutusundan yiyecek almaya çalışırken ondan tekme yemiş ve duvarın içine girmiştir. Bu olaydan sonra Bobbin, Sanji'yi kovalamaya başlamışsa da, kovalamaca esnasında Vito tarafından vurularak düşmüştür.

Bobbin hipnoz gücüne sahiptir. Kafasını sallayarak etrafa bir çeşit dalga gönderir ve bu sayede rakiplerini uyutabilir.

Silahı
Bobbin sırtında epey büyük bir kılıç taşır, ancak kullanırken görülmemiştir.

Ek Bilgiler

- Bobbin'in adı ve görünüşü, bir zamanlar ülkemizde de çok moda olan "kafasını sallayan köpek"ten geliyor gibi görünmektedir. (İngilizcede bu oyuncağa bobbing head dolls ya da bobbleheads denir). Kafasını sallama huyu ise onda "kafa sallama sendromu" olabileceğini göstermektedir. Bu hastalığa sahipolan kişiler sürekli kafalarını yatay ve ritmik bir şekilde sallarlar. Kafasını sürekli sallaması ve hipnoz gücüne sahip olması da, gücü ve kafa sallaması arasındaki bağlantıyı oluşturur. Tüm bunların yanı sıra görünüm olarak bir baykuşa benzer. Baykuşlar da kafalarını Bobbin gibi hareket ettirdikleri için İngilizcede baykuşlar için "bobbing head" lakabı takılmıştır.

- Bobbin'in gülüşü olan "boyoyon" Japoncada zıplama sesinin karşılığıdır. Aynı zamanda bu isme sahip bir şekerleme dükkanı vardır.

- Bobbin'in adının bir tekerleme olan "Robbin, A Bobbin, The Big-Bellied Ben"den gelme ihtimali de vardır. Tekerlemede koca bir öküzü, kasabı, kiliseyi ve bütün insanları yiyen bir adam anlatılır. Tekerlemenin konusu Bobbin'in oburluğu ile ilintilidir.

- Koca Ana Korsanları'nın diğer birçok üyesinde olduğu gibi, Bobbin'in de referans alınmış olabileceği masallar vardır:
  • Bobbin'in gülüşü Lewis Carroll'un çok bilinen romanı Alice's Adventures in Wonderland'daki Cheshire Kedisi'nin gülüşünü andırmaktadır.
  • Bobbin dikiş makinelerinde kullanılan ipliklerin sarıldığı rulonun ismidir. Grimm Kardeşler masalı olan Uyuyan Güzel'deki prenses eline dikiş iğnesi batınca derin bir uykuya dalmıştır. Bu durum Bobbin'in uyutma gücüne bir atıf gibi görünmektedir.
  • Bobbin'in adının L. Frank Baum'un kitap serisi olan Land of Oz'daki Betsy Bobbin'den gelme durumu vardır.

- Bobbin'in uyutma gücü filler bir meyve olan Nemu Nemu no Mi'nin gücüne benzer.

Künye

Adı: Bobbin
Okunuşu: Bobin
İngilizce Adı: Bobbin
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 651, Anime 571
Bağlantısı: Koca Ana Korsanları
Unvanı: Korsan
Lakabı: Çöpçü (Jap. Shimatsu-ya, İng. Sweeper)
İngilizce Lakabı: Ögütücü (Viz. The Disposer)
Durumu: Bilinmiyor
Ödülü: 105.500.000 Beri

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Bobbin
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Bu ülkeye çöpçü de lazım gibisinden bir geyik vardır, animede hep güzel karakterler olmasına gerek yok çöp de lazım.
 
Bigmom ile konuşurken takındığı rahat tavırlar ile bir anda güç seviyelerini alt üst eden koca kafalı adam. Vurdu kaçtıya gitmesi kabul edilemez, mangaka bilerek gücünü kıstı ve çay partisi öncesi Cracker gibi egale etti kadrodan yoksa şu an adayı geç partide paket olurdu hasır şapkalar.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık