Sonunda beklenen an geldi.Denge bozuluyor artık.Sayfa sayfa inceleyesim geldi bu hafta çünkü kritik olaylara gebe.
İlk sayfada dünyada deprem oluyor ama ufaklıklar umursamıyor.Japonlar alışmış artık sadece süreye şaşırıyorlar.

İkinci sayfada ruh kralı net olarak gözüküyor ve tüm bu yaşanacakları görüp kendi kaderine tanık olduğu gösteriliyor.Yani adam bu günün geleceğini biliyormuş ben bu şekilde anladım.
Daha sonra ichigonun darbesinin bu sefer kozada daha etkili olduğuna dair emareler görüyoruz.Onu oraya bağlayan mekanizma geriliyor ve bizim turuncu kafa doğal olarak şoka uğruyor.

Ruh kralı oraya iplerle sabitlenmiş gibi aynen.Dedikleri gibi dingil çivisi işlevi görüyor bir nevi köprü gibi.
5.sayfada Yhwach artık çok geç diyor farklı anlamlara çıkacak bir şekilde.İchigonun kralın sonunu getireceğini daha önceden gördüğünü ima ediyor.Tabii buradan sonunu getirebilecek tek kişi olduğu anlamı da çıkabilir bununla beraber.Bunun Yhwach'ın planı olma ihtimali mevcut belki de sayının başında denildiği gibi ruh kralının kaçınılmaz kaderi.
6.sayfada ise Yhwach tüm olası gelecekleri görebildiğini söylüyor.Açıkçası daha önce belli bir zamana kadar gördüğünü düşünüyordum ama bu sayıyla sınırlarının baya bir geniş olduğu anlaşıldı.Zaten ichigo gelir gelmez buraya geldikten sonra başına gelecekleri gördüğünü söylemişti.Muhtemelen dövüşlerinin sonunu da görmüştür.
7 .sayfada yine reiatsu meselesine dönüyoruz.Daha önce seride herşeyin bir ruhu olduğu söylenmişti.Yhwach reiatsu hafızasından bahsetmişti.Kendi reiatsusunu ichigoya yolluyor ve ruh kralıyla olan anılarından dolayı kendi kanıda buna tepki veriyor.Eğer o quincy kanıysa yani kendi kanıysa krala saldırmadan duramıyor.Serideki panteizmin ve herşeyin ruhu olmasının uzantıları bunlar.Zanpaktolarında bir kalbe sahip olduğunu öğrenmiştik mesela.
9.sayfada Yhwach'ın söylediklerinin Aizen'in eski söyledikleriyle aynı olması beni gülümsetti.

Rakip yine ichigonun kafasını karıştırıyor ama ichigoda yine aynı şekilde amaçsızca ve içgüdüsel olarak saldırıyor tabii.
Ss yıkılınca doğal olarak bütün kaptanlar ve Urahara şaşırıyor.Urahara plan dahilinde hareket ediyor gözükse de bunu sistemi yıkarak yapacak biri değil.Böyle olmadığını Aizen mühürlenirken göstermişti.Bu sebeple şaşırıyor.Urahara her ne yapacaksa sistemi yıkmadan yapacaktı kimbilir belki ssyi yıkıma uğratmadan ichigoyu kralın yerine geçirmeyi planlıyordu.
14.sayfada Yhwach daha önce bildiğimiz denge mevzusundan bahsediyor.İki tarafın dengesi bozulunca masum ruhların bile katledilmesine sebep olan nedene.Ruh kralı iki taraftaki ruh sayısını veya ruh gücü yoğunluğunu dengeliyor.Muhtemelen çok fazla insan ölüp ssye geçiş yaptığında aynı bedelde ruhu dünyaya yollayarak iki mekanı da korumak.Hueco mundo denklemde eksik gibi görünüyor.Eğer kendiliğinden oluşmadıysa tahminimce hollowlar dünyada insanların sayısını azaltınca onları ayrı bir bölümde tutmak için oluşturuldu.Doğal olarak var ise de dangaiyle iki dünyadan da uzak tutuldu.Çünkü Yhwach dangainin de yok olacağını söylüyor.Dangai kapkaranlık bir uzay - zaman boşluğu,içerisinde ruhsal varlığın uzun bir süre tutulmasına izin verilmiyor.Hatırlarsanız koutotsu denilen bir yaratık kovalıyordu milleti.Uzun zaman içinde kalınırsa dengeyi bozuyor olduğu için sanırım.
Ssyi bir ada dangaiyi deniz olarak düşünürsek Ss ve kral sistemin merkezinde yer alıyor ve denizde dünya ile hm denilen iki ada daha mevcut.
Sonraki sayfada Yoruichi bir tuzak hazırlamış.Bu bana eskiden Aizen'i Soifon ile birlikte tehdit etmesini hatırlattı.Tabii pek bir işe yaramayacağı belli gibi.
Ardından İnoeu kralı iyileştirmeye çalışıyor ama tanrının alanına müdahale edebilmesine rağmen tanrının kendisine doğrudan müdahale edemiyor gibi görünüyor.
Ve son sayfa.Ukitake sahne almaya hazırlanıyor.Açıkçası kamikakenin isminden de anlaşılacağı gibi doğrudan kralla ilgili bir hamle olacağı bariz gibi.Büyük ihtimalle mühür ve gizli teknikler sayesinde geçici bir çözüm yolu buldu.Bu daha önce hiç görmediğimiz Soukyoku gibi 1000 zanpakto gücüne benzer birşey bile çıkabilir.Quincylerin saklandığı gölgeyi kendi yararlarına kullanarak Ssyi yıkımdan kurtarmak olabilir.Sonuçta vandenreich sisteme bağlı kalmadan gölge içinde saklanabildiyse ss için de aynısı geçerli olabilir.Bu ihtimale daha çok şans veriyorum açıkçası.Çünkü gölgeye çok dikkat çekildi.Mayuri araştırıp durdu.Kyorakunun aşinalığını da bilince ihtimali artıyor.Onun dışında aklıma gelen ise Ukitake'in yıkımı engellemek için dangai tarzı bir boyut oluşturacağı.Çünkü ss,dünya ve hm arasında dangai var.Dangai yok olunca hepsi birbirine girecek.Bunu engellemek için ayakta tutulması gereken kısmın orası olduğunu düşünüyor olabilir.Gölgeler ve karartılar içinde görünce aklıma bu yazdıklarımdan fazlası gelmedi açıkçası.Kubo şaşırtacak gibi ama bakalım nasıl şaşırtacak.Ukitake kendini kral için feda eder yada kralın yerine geçer gibi olasılıkları gerçekleşme ihtimaline rağmen şimdilik es geçiyorum pek sevmedim çünkü.